Alko 80 v

Juhlavuoden kunniaksi kymmenen suomalaista pienpanimoa on valmistanut erikoiserän erilaisia oluita.

Alko viettää 80-vuotisjuhlavuottaan. Kuva lippulaivamyymälästä.
Alko viettää 80-vuotisjuhlavuottaan. Kuva lippulaivamyymälästä.

Alko 80 v

Alko täyttää vuosia huhtikuussa. Juhlavuoden kunniaksi kymmenen suomalaista pienpanimoa on valmistanut erikoiserän erilaisia oluita. Kultakin panimolta tulee myyntiin yksi kokonaan uusi tuote, ja tuotteet edustavat kuutta eri oluttyyppiä. Mukana ovat pils, bock, portteri, stout, sekä useampi ale ja india pale ale -tyylinen olut. Bissejä on pullotettu kutakin vain yksi erä, joten jos mielii juhlaolutta, ei kannata aikailla.

B-Smokery Tukkutorille

 Ravintolapäivästä tuttu B-Smokery avaa Tukkutorille. Etelävaltiohenkisen garage-ruokalan lisäksi ruokakortteliin tulevat kiinalaista ruokaa tarjoileve Ho’s Food, kokki- ja cocktailkoulu A21 Flavour Studio sekä Lihakauppa Roslund Ky bistro-, grilli- ja lihakauppatoiminnalla. Ruokakorttelin toiminta alkaa aikaisintaan ensi syksyllä.
Helsingin tukkutori, Työpajankatu 2 A

Liberty or Death avaa

Erottaja vahvistaa asemaansa baarialueena, kun entisen ekokaupan tiloihin avaa keväällä Liberty or Death -niminen cocktailpaikka. Uuden mestan takana ovat Laboratoriummin pojat, jotka pyörittävät myös muun muassa vieressä olevaa Groteskin baaria. Tarkka avaamispäivä ei ole vielä tiedossa, mutta kun sen aika koittaa, reilu 80-neliöinen Liberty or Death lupaa tarjota cocktaileja ja pientä purtavaa rennon tyylikkäällä otteella.
Liberty or Death, Erottaja 5

Adams avaa

Adams-salin paikalle Erottajalle nouseva ravintola ja yökerho Adams avaa ovensa 2.3. Virallisia avajaisia vietetään 9.3. Adamsin takana ovat muun muassa Nollasta tutut ravintoloitsijat.

Keittiömestarina toimii Nollan, Shanghai Cowboyn ja Siltasen listoista vastaava Richard McCormick. Koko3:n suunnittelemassa sisustuksessa nähdään mustaa, valkoista ja pinkkiä sekä kuparia. Yksityiskohdista kannattaa bongata erityisesti Adamsia varten pinkiksi maalattuja Aalto-jakkaroita. Ohjelmasta päättää Nollan ja TurkuModernin ohjelmavastaava Lauri Soini. Nollan tapaan luvassa on kotimaisia ja ulkomaalaisia dj:ta sekä yleisöystävällistä alternativea. Torstaisin kuullaan kokeellista elektroa. Sunnuntaisin entisessä elokuvateatterissa katsellaan leffoja toimittaja Kalle Kinnusen isännöimällä elokuvaklubilla.
Adams, Erottaja 15

Netissä ei voi pussailla.
Netissä ei voi pussailla.

Pop up -drinkkibaari

Suunnittelutoimisto Kasino Creative Studio perustaa maaliskuun ajaksi drinkkibaarin nimeltä @BAR. Tekijöiden mukaan kyseessä on fyysinen, jatkuvasti päivittyvä Facebook. Tilan suunnittelevat muotoilijat Klaus Aalto ja Tero Kuitunen, henkilökunnan pukee Minni f. Ronya. Pop up -ikkunan (heh) somistavat vuorollaan vaatesuunnittelija Daniel Palillo, kuvataiteilija Katja Tukiainen, kuvittaja Rami Niemi ja käsitetaiteilija Mikko Kuorinki. Drinkkilista päivittyy viikoittain. Kasino Creative julkaisee myös kirjan 30 asiasta, joita ei voi tehdä internetissä. Valokuvakirjassa nähdään muun muassa jäätymistä, halal-lihan valmistamista ja kakan haistelua.
@BAR, Kalevankatu 13

Chile ViiniExpossa

Suomen suurin viinimaa Chile jyllää tämänvuotisen ViiniExpon teemamaana. Kymmenkunta chileläistä tuottajaa – esimerkiksi Cono Sur, Ventisquero ja Leyda – esittelee viinejään yhteisosastolla. Omilla maaosastoillaan esittäytyvät Espanja, Itävalta ja Ranska.
Luennoilla perehdytään Chilen viinien lisäksi muun muassa konjakin saloihin. Näytteet kustantavat 2,50 e/kpl. Ammattilaiset messuavat jo keskiviikkona ja torstaina, jolloin sisäänpääsy maksaa ilman kutsukorttia 60 e.
ViiniExpo, Messukeskus 16.3. klo 12-20

Kiila avaa

Ravintola Kolmen Sepän tilalle avaa 2.3. teatteri-ilmaisun ohjaaja Noora Himbergin ensimmäinen ravintola Kiila Food & Bar. Ravintolan valaistuksen on luonut teatterin valosuunnittelija, ja tarkoitus on, että tila muuntuu päivän mittaan valojen avulla. Himberg lupaa myös pieniä ohjelmanumeroita. Avokeittiötä on avarrettu entisestään, tarjoilijat valmistavat osan ruuasta pöydissä ja baari on siirretty näkyviin keskelle ravintolaa.

”Yhtäkkiä musiikki ja valot vaihtuvat, ja baarimikot aloittavat flairtendingin”, Himberg kertoo. Iltaisin tanssilattialle voi siirtyä dj:n johdattelemana. Kiilassa tarjotaan aamiaista, sunnuntaibrunsseja, lounasta, illallista sekä pieniä suupaloja oluen ja viinin oheen. Himberg veikkaa ruokalistan hitiksi vasikan ribsejä. Menun on suunnitellut Henrik Poulsen.
Kiila Food & Bar, Kalevankatu 1

Bulevardilta Välimerelle

Tomi Björckin ja Matti Wikbergin uusi ravintola on saanut nimekseen Boulevard Social. Pohjoisen ja eteläisen Välimeren merkeissä kokataan entisen Wayne’s Coffeen tiloissa toukokuun lopusta. Keittiön ohjaimiin astuu naapurin Gaijinista valkeista sukistaan Top Chefistä tuttu Kristian Perkola.
Boulevard Social, Bulevardi 6

Kämpin baari esittäytyy

Kämpin toisen kerroksen Cristal Barissa nauttii juoman tutustumistarjouksena 29.4. asti. Ovet avautuvat tiistaista lauantaihin klo 17, ja silloin nautitaan itävaltalaisia valkoista grüner veltlineriä ja punaista zweigeltia laseittain hintaan 4 e. Vaihtoehtoisesti samaan hintaan irtoaa kupillinen espanjalaista cavaa, lasillinen ranskalaista samppanjaa kustantaa 7 e.
Kämp Cristal Bar, Pohjoisesplanadi 27


Klubit

Mr. A:n top 3.
Mr. A:n top 3.

Jukebox

  1. Uner: Pallene (Cadenza)
    ”Uuden koulun orgaanista tribalhousea. Reilun kymmenminuuttisen Pallenen aikana tapahtuu paljon juttuja pienillä nyansseilla, joten kappale vaatii klubilta erinomaisen äänentoiston ja klubbaajalta ehkä aavistuksen verran enemmän keskittymistä.”
  2. Maetrik: Particle House / The Reason (Cocoon)
    ”Tämän hetken ylivoimaisesti kiinnostavin tuottaja tekee kahdella eri aliaksella hyvin erityyppistä musiikkia. Loppuyön huuruista, ajavaa, tummaa ja kieron täydellistä soundia – ja bassolinja joka vie munuaiskivet mennessään.”
  3. Dosem: Replicants / Edu Imbernon+Coyu remix (Suara)
    ”Edellisten biisien hengessä: huikea tekno/house/tribal sävytteinen uuden koulun biisi, jossa pieni melodiakoukku yhdistyy tummanpuhuvan bassokuvioon ja espanjalaistuottajien kirurgintarkkaan rytmitajuun. Mahdollisesti yksi kevään isoimmista UG-hiteistä.”

Mr. A Danceteriassa LeBonkissa 2.3.

Vintage Weekend Groteskissa

1920-luvun teema, giniä ja kurkkuja, pukukoodina Broadwalk Empiren tyyli. Näistä on uusi pilke silmäkulmassa toteutettu klubikonsepti tehty. Teemabileitä tulee vuoden mittaan useampia, ja joka kerralla mukana on vieraileva baarimestari. Ensimmäisellä kertaa tiskin takaa löytyy Mikko Kemppinen, palkittu baarimestari Kuopiosta.
Grotesk 2.–3.3.

Räppiä Virginissä

Gracias, Nopsajalka, Noah Kin, Jontti ja Shaka sekä Jodarok esiintyvät. Gracias ja Noah Kin osallistuvat nyt ensimmäistä kertaa Kippis ja Kulaukseen.
Virgin Oil 2.3. 8 e.

Maxxi Soundsystem Ahjossa

Tänä vuonna toisen kerran järjestettävässä Future Disco Helsingissä esiintyy brittiläinen Maxxi Soundsystem. Illan houstaa tuttuun tapaan Tapio K.
Ahjo 3.3. 9 e.

Pacifique on täällä taas

Legendaarisissa kaksipäiväisissä vesipuistobileissä soittamassa ovat Ibizan ihme José Padilla sekä suomalaisista muun muassa Orkidea, Alex Kunnari ja Lovetone.
Serena 9.-10.3.

Heart & Soul of Helsinki City

Hip hopiin ja RnB’hen satsaavassa Club Silkissä puhaltavat uudet tuulet, kun ohjelmistoon on tullut uusia klubi-iltoja. Yksi uusista on Heart & Soul of Helsinki City, joka tarjoilee vierailevien tiskijukkien voimin hoppia ja RnB’tä.
Club Silk 3.3. 7 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi