Ravintoloitsija Arto Rastas tuo Välimeren maut Tampereen keskustaan uudessa ravintolassaan Dining 26, joka avataan perjantaina. Välimeri ei tässä tapauksessa kuitenkaan rajoitu Espanjaan, Ranskaan, Italiaan ja Kreikkaan, sillä ravintolan annokset saavat säväystä myös Marokosta ja Libanonista asti.
Dining 26:n keskiössä on kotoisa avokeittiö, jossa työskentelee kaksi kokkia. 50-paikkaisen ravintolan vieraat istuvat salissa tai chef's tablessa suoraan avokeittiön edessä. Ruoat tarjoillaan edullisina kulhoannoksina, joita suositellaan pöydissä maisteltavan useampia. Erillisiä alku- tai pääruokia ei ole, vaan oman annoskokonaisuuden voi koostaa mieleisistään elementeistä. Halutessaan kulhoja voi kuitenkin syödä vain yhden. Tarjolla on myös Dining- ja Tasting-menut, jotka ovat henkilökunnan suunnittelemat valmiit paketit ruokineen ja juomineen.
Annoksista löytyy kasviksia, kalaa, äyriäisiä ja lihaa. Rastas toivoo, että ravintola houkuttelee erilaisia vieraita niin illallisporukoista drinkkikävijöihin. Meiningin luvataan olevan leppoisa.
"Meille voi tulla vaikka juomaan lasillisen viiniä ja syömään nopeasti tabbouleh-salaatin. Täällä voi ottaa ihan rennosti. Käydä vaikka hörppäämässä sen yhden drinkin", Rastas kertoo tiedotteessa.
Dining 26, Aleksanterinkatu 26, Tampere. Avoinna ti-la 17-22.30. Avataan perjantaina 29. tammikuuta.