Caffi Lasipalatsiin
Paahtimo- ja suklaakauppa Caffi avautuu Lasipalatsiin elo-syyskuun vaihteessa. Erilaisia kahveja on noin 50 ja teelaatuja satakunta. Konvehdit tulevat Belgiasta ja muut suklaat Englannista, Ranskasta ja Espanjasta. Kahvit paahdetaan itse, ja tuoreus toimii muutenkin tuotteiden punaisena lankana. ”Caffi on alun perin perustettu omalta harrastuspohjalta ja halusta maistella erilaisia kahveja”, Caffin Miia Nieminen kertoo. Perheyhtiö on perustettu kuusi vuotta sitten, mutta ensimmäinen nykymuotoinen Caffi avattiin Flamingoon kolme vuotta sitten.
Caffi, Lasipalatsi
Uusi japanilainen
Eerikinkadulle on avautunut japanilainen ravintola Sumo. 24 asiakaspaikan ravintola tarjoaa bento-eväslaatikkoon pakattuja perinteisiä japanilaisia lounasannoksia, sushia sekä lämmintä ruokaa fusion-keittiön tyylillä. Perinteisessä japanilaisessa keittiössä ei esimerkiksi käytetä karitsaa, mutta Sumossa se yhdistetään wasabin kanssa. Alkuruokia taas löytyy simpukoista edamameihin.
Sumo, Eerikinkatu 20
Funky Burger Coronitan tilalle
Coronitan tilalle on avattu urbaani sporttibaari Funky Burger. Nimen mukaan ruoassa panostetaan hampurilaisiin, jotka viedään asteen eteenpäin muun muassa laatulihalla ja tuoreella tonnikalalla.
Urheilijat huomioidaan perinteisten jalkapallon ja jääkiekon lisäksi erikoisemmilla lajeilla kuten kiipeilyllä ja wake-boardingilla. Funky Burgerilla on myös urheilukummit, jotka ovat lahjoittaneet urheiluvarusteitaan. Bongaa seinältä Jenni Dahlman-Räikkösen ratsastuskamppeet, Kimi Räikkösen sukat, Robert Heleniuksen hanskat, Joona Puhakan simmarit, sekä Sami Lepistön munasuojat!
Funky Burger, Annankatu 31-33
Salaattia ja samppanjaa Kluuviin
Baarimestarit Tuukka Ahonen ja Jari Karlsten avaavat syksyllä uuteen Kluuvin kauppakeskukseen salaattibaarin ja samppanjaloungen. Salaatit ovat lounaalla tarjolla vitriinistä, ja illalla menusta löytyy 12 erilaista vaihtoehtoa. Salaatinkastikkeista ja hedelmäpyreistä alkaen kaikki tehdään itse paikan päällä. Samppanjalounge on tarkoitettu rennoksi alkuillan paikaksi. Avajaisia vietetään 14.10., ja paikan nimi ilmoitetaan lähempänä.
Uusi Kluuvi
Taide menee ravintolaan
Art Goes Kapakan ruokateeman muodostavat tuoreyrtit, joista ravintoloissa loihditaan ruokia ja juomia. Kosmoksen keittiötiimi valmistaa 19.8. klo 17 rosmariinilla maustetut alku- ja pääruuat. Baker’sin mestari kokkaa tuoreyrteillä maustettua Black Angus -sisäfileetä, ja tummista oluista sekä niiden yhdistämisestä ruokaan kertoo Anikó Lehtinen Koffilta 22.8. klo 17. Portviini ja Fazerin suklaa kohtaavat Jukka Sinivirran opastuksella Karl Fazer Caféssa 23.8. klo 16.30 ja 18. Grand Casinon baaritaiturit maustavat juomasekoituksia mm. mesiangervollla, väinönputkella sekä mehiläisten keräämällä siitepölyllä 23.8. klo 17 ja 18. Kolmen Sepän keittiö loihtii mustaherukanlehti-jogurttisorbettia, marjoja tähtianisliemessä ynnä valkosuklaakreemiä 26.8 klo 17.
Kosmos, Kalevankatu 3. Kokomo, Uudenmaankatu 16-20. Baker’s, Mannerheimintie 12. Karl Fazer Café, Kluuvikatu 3. Grand Casino, Mikonkatu 19. Kolme Seppää, Mannerheimintie 14.
Mallasjuomia Porvoossa
Sadonkorjuu-olutfestivaali kerää maltaisten sekä siiderien ystävät Porvooseen 19.–20.8. Pääosaan kohoavat pohjoismaisten pienpanimoiden tuotokset sekä Pikkulinnun osaston yli sata viskiä. Festivaalibussi lähtee Kiasman edestä perjantaina klo 17 ja lauantaina klo 15, paluukuljetus klo 23. Kuljetus kustantaa 30 euroa sisältäen sisäänpääsymaksun.
Hellberg-halli, Hevosenkengänkatu 1, Porvoo
Syysotoberissa runsaasti ruokaa
Herkkujen Suomi- ja Syysotober -tapahtumat järjestetään Rautatientorilla 26.–27.8.2011. Tapahtuma kokoaa lähes 80 lähi- ja luomuruokatuottajaa kymmeneltä paikkakunnalta ympäri Suomen. Kotimaisten pienpanimoiden ohella tarjolla on Sinebrychoffin tuotteita, myös Porin Karhupanimon Oktoberia.
Syysotober, Rautatientori
Kesäinen Pils Kämpissä
Kullankeltainen, tuoreesti humaloitu ja miellyttävän rapea. Sellainen on Summer Pils, jota saa kesän ja orastavan syksyn kunniaksi Palace Kämpin ravintoloissa. Oluen on tilaustyönä valmistanut ahvenanmaalainen, aiemmin Vikingin laivoille nimikko-oluita pannut Stallhagenin pienpanimo.
Kämp Bar, Pohjoisesplanadi 29
Viinimenu Nuevossa
Espanjalaisen Pago del Vicarion viinit ovat pääosassa Nuevon syyskuussa. Kolmen ruokalajin menun (54 e) korkkaa appelsiiniglaseerattu ankanrinta, pääksi kohoaa grillattu härän sisäfilee ja makeaksi päätökseksi kirsikkaflan ynnä suklaaganache.
Nuevo, Sofiankatu 4
Klubit
Jukebox
- Florence & The Machine - You’ve Got The Love (Mark Knight Remix)
”Loistava klassikko on saanut ihan mielettömän uuden käsittelyn ja vetää porukan sekaisin paikassa kuin paikassa. Ehdottomasti yksi tämän kesän kovimmista julkaisuista.” - David Penn, DJ Chus, Abel Ramos: Keep On Jumpin (The New Iberican League Original Mix)
”Tässä biisissä yhdistyy kaikki mitä terassille tarvitaan. Aurinko, lämpö ja mielettömän hyvä fiilis!” - Raul Rincon Feat. Velvet Voice: Black Affair (Original Mix)
”Jäätävä! Tulee kylmät väreet joka ikinen kerta kun kuulee biisin. Toimii!”
Alec Hall Bio Rexin terassilla 19.8.
Future Disco
Kansainvälisesti tunnettu klubikonsepti Future Disco rantautuu Helsinkiin. Klubi järjestetään joka kuukauden ensimmäinen lauantai, ja soittamassa on aina ulkomaalainen dj-tähti. Ensimmäisellä kertaa vuorossa on Holosound. Residenttinä toimii Tapio K.
Ahjo 3.9. 9 e
Bileet Bottalla
Botta muuttuu konemusabileiden areenaksi, kun kahdella lavalla esiintyy yhteensä yhdeksän artistia. Soittamassa ovat muun muassa DJane J7, Nomic Live, Dj RX, Alek Száhala, jotka kaikki edustavat energistä ja nopeatempoista freeform-konemusiikkia.
Ostrobotnia 19.8. 0 e
Love feat. Aeroplane
Belgialainen Aeroplane saapuu taas Helsinkiin. Edellisen kerran kaksikosta yksiköksi muuttunutta Aeroplanea on kuultu 2010 Flow’ssa.
The Circus 20.8. 14 e