Tapaslajitelma
- 1 kpl 5,50 e
- 3 kpl 13 e
- 4 kpl 17 e
- 5 kpl 21e
Maailmaa muutama vuotta sitten kiertänyt tapaszeppeliini ylitti Suomen korkealta vain pari hassua välilaskua tehden. Espanjalaisen baarisnackkulttuurin ja kotimaisten raaka-aineiden rakkauslapsena syntyi kyllä sapas, mutta varsinaisia spanskihenkisiä tapaspaikkoja ei juurikaan katukuvaan ilmestynyt. Lieneekö sitten syynä suomalaisten mieltymys kolmen kattauksen tekniikkaan vai laadukkaiden raaka-aineiden hinta.
Kauppatorin kulmille, Jugendsalin kylkeen ilmestyi vuosi sitten omaleimainen ja hauska perheyritys Copas y Tapas. Tiistai-ilta on hiljainen ja pöydän saa valita vapaasti. Toisin kuin voisi olettaa, ei ravintolassa ole sijainnistaan huolimatta kuin yksi turisti. Ruokalistoja ei ole, vaan hyvin keikkansa hoitava tarjoilija tiedustelee mieltymyksiämme sekä mahdollisia allergioita, ja pian eteemme landaakin lajitelma päivän raaka-aineista.
Copas y Tapas on vahvimmillaan viineissä, jotka ovat lähes kaikki Torresin tuotantoa, sekä juustoissa. Heikoimpana lenkkinä ovat itse tapakset, jotka loisteliaista raaka-aineista huolimatta ovat melko epätasalaatuisia. Viinivalikoima on poikkeuksellisen hyvin rakennettu ja brenkkua myös osataan myydä. Bleu des Basques, Tomme de chèvre ja 12 kk vanha manchego muodostavat oivan lopetuksen mukavalle illalle. Loppulasku, 140 euroa, kirpaisee silti hieman.
Plussat
- juustovalikoima
- viinituntemus
- omaperäisyys
- lämmin tunnelma
- laadukkaat raaka-aineet
Miinukset
- korkeahko hintataso
- varhainen sulkemisaika
- epätasalaatuisuus tapaksissa
- halpa lattiamateriaali
- syrjäiset WC:t
2 kommenttia
Winterhawk
2.4.2011 08:36
Tästä tulee nyt enemmän arvostelun arvostelu, mutta ei voi mitään. Miinuksissa mainittiin halpa lattiamateriaali.Poistuttiinko ravintolasta kenties nelinkontin, kun lattiakin tuli niin tarkasti analysoitua? Tästäkin päästäänkin toiseen pointtiini. Jos kerran tapaksiin ei saa kulumaan kuin 21e/naama, niin miten loppulaskuksi tuli 140€? Monellako lasilla se 100 aiheutettiin? Kun itse asioin kyseisessä ravintolassa, niin lasku ei ole vielä koskaan ylittänyt 50 euroa. En asioidessani ole myöskään huomannut tapasten epätasalaatuisuutta, mutta se johtunee siitä, ettei minun hekselini riitä sen arvostelemiseen. Tukkääm paikasta ja käyn siellä jatkossakin. (Edellä oleva lause olikin sitten se itse ravintolan arvostelu :D )
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
TuomasVimma
7.4.2011 13:54
Oli pakko tsekata kuitti, kun en muistanut. Laskun muodostuminen
Ruuat: 21e + 17e = 38e
Juustot: 13e
Juomat: 89,2e (10 lasillista)
5 lasia viiniä per neppari on melko linjassa, kun kyse on nimen omaan viinibaarista.
Kommentti lattiamateriaalin valinnasta johtui siitä, että kyseessähän on Jugend-salin kyljessä melko hulppeissa tiloissa oleva paikka. Halpa lattiamatsku paistoi silmään tässä ympäristössä.
Ruuan epätasalaatuisuus taas tarkoittaa juuri sitä. Osa tapaksista oli oikein mainioita, osa taas melko mitäänsanomattomia. Itse raaka-aineethan ovat todella laadukkaita, Stockalta tai hallista haettuja ja Espanjasta itse tuotettuja.
Toivottavasti tämä selvensi hieman.
Cheerio,
TV
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin