Crustum

Quarktaler (1,50 e)

  • punaisia viinimarjoja, mustikkaa, vadelmaa, maitorahkaa, sokeria,  piirakkapohja

Kaakao (3,50 e)

  • Kuumaa maitoa, suklaata, puutikku

Suomella ja Saksalla on pitkä yhteinen historia, mutta lyypekkiläinen kahvila-leipomo-konditoriaan törmääminen Helsingin keskustassa on silti erinomaisen positiivinen yllätys. Saksalaisen leipomokulttuurin ystäviä kondittoorimestari Jan-Hendrik Klüverin tuotokset varmasti miellyttävät.

Laugenstangeneihin, Hansebrotiin tai Dinkelbrotiin tottumattomalle  eri leivistä valinta saattaa aiheuttaa hieman päänvaivaa. Viiskulmassa sijaitsevan kahvilan sisustus on kyllä valoisa ja avara,mutta tietystä sieluttomuudesta sen sisustus kärsii. Hyllyissä seisovatleivät näyttävät tuoreilta ja kutsuvilta, mutta valitettavasti linja ei jatku konditoriatuotetiskiin, joka syyllistyy ulkoasunsa puolesta tiettyyn nuhjuisuuteen.

Tarjolla olisi seitsemän euron lounaskeittoa, joka tällä kertaa on tomaatti-fetakeittoa. Iltapäivän raukeaan hetkeen sopii kuitenkin mielestäni paremmin pieni makea, jota kahvilassa on tarjolla aina itsetehdyistä konvehdeista kokonaisiin kakkuihin. Hintataso on kauttaaltaan kohtuullinen.

Pikku puolentoista euron rahkatorttunen, Quarktaler, viihdyttää enemmän kitalakea kuin silmää. Kaakao taas tarjoillaan hauskasti suklaanokareena tikun päässä, jonka asiakas saa sitten itse liuottaa kuumaan maitoon. Alun epäuskon hetkistä huolimatta suklaa liukenee lopulta, ja osoittautuu varsin maukkaaksi. Prima!

Plussat

  • valoisuus
  • leipävalikoimat
  • wlan
  • käsintehdyt konvehdit
  • hyvä sijainti

Miinukset

  • suolainen tarjonta
  • keikkuvat kaakaokupit
  • sisustuksen linjattomuus
  • konditoriatuotteen nuhjuisuus
  • henkilökunnan viileys

Käyttäjien arviot

Anna oma arviosi

1 kommentti

huono_soppa

14.8.2012 19:16

Tämä oli viimeinen kerta Crustumissa. Tilaan 8 euron kikhernekeiton. pöytään tuodaan lautasellinen litkua (vettä ja tomaattimurskaa) joka oli suorastaan syömäkelvottoman makuista. Ainoa viite kikherneeseen oli 3 kikhernettä jotka kellui tässä veden ja tomaattimurskan seassa. Ei siin mitään, voihan jokaisella kokilla olla huonoja päiviä ja palautin keiton (tätä ei ole elämässäni tapahtunut kuin ehkä kerran aikasemmin että ruoka on syömäkelvotonta). Heittivät keiton menemään ja ilmoittivat sitten että johtaja ei halua kompensoida tätä. Pomo ei itse ensin halua tulla neuvottelemaan vaan lähettävät nuoret työntekijät asialle. Lopulta johtaja kyyristelee keittiöstä esille ja alkaa väitellä keittonsa ylivoimaisuudestaan eikä koe että mikään kompensaatio olisi paikallaan. Ei myöskään kokenut että hyvän asiakasuhteen ylläpitämiseksi kannattaisi keksiä joku ratkaisu vaan osoitti sormella ovea ja totesi että GO AWAY. En muutenkaan kovin usein tässä kahvilassa käy, kahvila ei tarjoa mitään kulinaristista elämystä, mutta joskus sijainnin vuoksi eksyn. Tätä ei kuitenkaan jatkossa tapahdu. En suosittele tätä paikkaa kenellekkään huonon laadun ja omistajan asennevian vuoksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi