Caserecci da Vinci, 13,8 e
- Pasta: campanialaista caserecci-pastaa
- Kastike: Italianmakkaraa, purjoa, tryffeliöljyä, juustoa, tomaattikastiketta
Pääkaupungin pastatarjonta on perinteisesti ollut melko masentava. Italialaisia paikkoja tulee ja menee, mutta todella hyvää pastaa tarjoava ravintola on antanut odottaa itseään. Fredrinkadulle Funky Ladyä vastapäätä on kuin varkain avannut daVinci. Vastaanotto sisällä on hyväntuulinen ja reipas. Muita asiakkaita ravintolassa alkuillasta ei ole, aviomiehensä kanssa nurkkapöydässä piilottelevaa Suomen viime viikkojen kohutuinta poliitikkoa lukuun ottamatta.
Sisustus on valitun tyylin ja hintatason mukainen. Kotoisa ja mutkaton trattoria. Keittiöstä kantautuu iloista italian kieltä. Hintataso on kauttaaltaan kohtuullinen: bruschettalajitelma 6,50 euroa, härkäcarpaccio 10,50 euroa. Myös viinilista on paikkaan sopiva. Brunelloa on turha etsiä, mutta pullo Sangiovesea irtoaa 32 eurolla. Härkäcarpaccioni näyttää ensivilkaisulla lupaavalta. Todellisuus paljastuu lihapinoa raottaessa, annos koostuu suurimmaksi osaksi silputusta salaatista. Myös maku myötäilee valittua linjaa. Selkeä pettymys siis.
Caserecci da Vinci -pasta-annokseni lupaa campanialaista herkkua italianmakkaran ja tryffeliöljyn kera. Annos onkin melko hyvä; pastaa ei ole keitetty yli ja makkara on maukasta. Ongelmaksi muodostuu tryffeliöljy, jota on käytetty turhan reippaalla kädellä.
DaVinci ansaitsee hintatasonsa ja tunnelmansa vuoksi kuitenkin toisen käyntikerran.
Plussat
- maanläheinen palvelu
- nopeus
- kiinnostavat ruokalistat
- mukava hintataso
- italialaista henkilökuntaa
Miinukset
- pizzan puolitusmaksu
- tryffeliöljyllä läträäminen
- carpaccion salaattivuori
- valmiiksijauhettu pippuri
- tylsänmakuinen leipä
1 kommentti
iivanatar
16.4.2010 14:10
Aivan onneton palvelu ja ruoka ala-arvoista.Edes HP:ta ei olluta pöydässä.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin