Ehtaa korealaista bibimbapia Punavuoressa – Ravintola Manna tekee kimchiä myös vegaanisena

Korealaisen ruoan salaisuus piilee fermentoinnissa.

Bibimbap-kulhot ovat Mannan suosituimpia annoksia.
Bibimbap-kulhot ovat Mannan suosituimpia annoksia. Kuva: Ravintola Manna

Punavuoreen keväällä avattu Ravintola Manna on pieni korealainen ravintola, joka keskittyy olennaiseen. Tarjolla on vain muutamia ruokalajeja: bibimbapia, bulgogia, dumplingeja sekä korealaisittain valmistettua sushia, kimbapia.

Korealaista kulhoruokaa bibimbapia löytyy montaa sorttia. Riisin ja vihannesten kanssa kulhon täytteeksi saa esimerkiksi bulgogi-nautaa, lohta ja avokadoa sekä tofua. Terveellisen kulhoruoan kruunaa itse tehty kimchi, jota saa pyydettäessä myös vegaanisena.

 

Oikeaoppinen kimchi valmistetaan fermentoimalla, ja sen valmistuminen vie Mannassa kaksi vuorokautta. Myös korealaiset maustetahnat, kuten chilitahna gochujang sekä soijakastike saavat ominaisen makunsa fermentoinnin kautta.

Mannan ravintoloitsijoilla on jo kahdeksan vuoden kokemus alalta, ja heillä on suunnitelmissaan laajentaa toimintaansa syksyllä isomman ravintolakeittiön voimin.

Ravintola Manna, Merimiehenkatu18

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi