Eines 2.0 – Roiskeläppä goes quesadilla

Voiko tylsästä valmisruuasta tehdä oikean aterian? Helsingin ravintolaskenen ihmemies Richard McCormick voi. Pyysimme häntä tuunaamaan einekset.

Richard McCormickin keittiössä Helsingin Ullanlinnassa tuoksuu omituiselta.

Pöydällä lojuu kasa eineksiä: pinaattikeitto, pari roiskeläppää, valkosipulikermaperunoita, majoneesikolmioleipä, pussinuudeleita.

McCormick ei näytä huolestuneelta.

Hän on tarttunut Cityn haasteeseen ja aikoo tuunata eineksiä niin, että niistä tulee herkullisia ja hyvännäköisiä.

Let’s go!

1. Quesadilla

  • 2 roiskeläppää
  • 2 rkl Tabasco Chipotlea
  • 1 dl kaaliraastetta
  • 1 dl pizzajuustoa

Laita 1 rkl tabascoa molemien pitsojen päälle. Lisää kaali ja juusto pitsojen väliin. Lyö yhteen ja paista 10 minuuttia 200 asteessa.

2. Nuudelit

  • 1 kasviksenmakuinen nuudelipussi
  • 3 dl vettä

Maustetahna:

  • 1 tl pilkottua chiliä
  • 1 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl limemehua
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 tl chiliöljyä
  • Ripaus seesamöljyä
  • 2 rkl maapähkinävoita

Koristeeksi:

  • Pinaattia
  • 1 dl tofua
  • Kevätsipulia
  • Mungpavun ituja

Keitä nuudeli. Valmista maustetahna sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Lisää koristeet valmiin annoksen päälle.

3. Keitto

  • Purkkipinaattikeitto
  • 2 dl kukkakaalia
  • 2 tl currya
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä
  • 200 g esikeitettyjä punaisia linssejä
  • Korianteria
  • Ripaus sokeria

Pilko kukkakaalit ja paista öljyssä. Lisää mausteet ja lopuksi pinaattikeitto. Keitä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Lisää linssit ja koristeeksi korianteri.

4. Kolmioleipä

  • Tonnikalakolmio
  • Tomaattia viipaloituna
  • 50 g buffalomozzarellaa
  • Parmankinkkua
  • Basilikaa
  • Suolaa ja mustapippuria

Laita mozzarella, tomaatti, basilika ja parmankinkku kolmioleivän väliin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista leipää paistinpannulla miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia, kunnes se näyttää hyvältä.

5. Fritata

  • Valkosipulikermaperunoita
  • 1 dl paprikaa
  • 1 chorizo (tai jokin muu makkara)
  • 2 kananmunaa
  • Kirsikkatomaatteja
  • Juustoa
  • Paprikamaustetta
  • Pinaattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl maitoa

Paista chorizo, paprika ja kirsikkatomaatit oliiviöljyssä. Vatkaa kananmunat maidon kanssa. Lisää valkosipulikermaperunat ja kananmunamaitoseos. Paista miedolla lämmöllä 2 minuuttia. Lisää pinaatti ja juusto. Mausta suolalla ja paprikamausteella.

6. Chili con carne

  • Chili con carne -valmisateria
  • 1 tomaatti
  • ½ paprika
  • Chilimauste
  • 1 tl kaakaojauhetta tai suklaata
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria

Koristeeksi:

  • Crème fraichea
  • Avokado
  • Oreganoa

Paista kuutioitu tomaatti ja paprika oliiviöljyssä. Lisää tomaattipyree, kaakaojauhe, chilimauste ja sokeri ja paista miedolla lämmöllä 3–4 minuuttia. Kumoa valmisateria pannulle paketistaan. Kuumenna ja siirrä lautaselle. Tarjoile avokadon, oreganon ja crème fraichen kera.


Juttu on julkaistu City-lehden ravintolanumerossa lokakuussa 2012.

2 kommenttia

griip

6.10.2012 15:20

Pitääpä tyypata tuota nuudeliohjetta kun noita sattuu kaapissa olemaan :p

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JormaRoiskelappa

13.10.2012 08:31

Taidan syödä loppuelämäni "tuunattuja roiskeläppiä". Kiitos City, U saved my poor Life <3

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi