Samassa osoitteessa Punavuorenkadulla aikoinaan toimineen grillin mukaan nimetty Elviira on juuri sellainen ravintola, jota Helsinki on kaivannut. 28-paikkainen sali on hillityn tyylikäs ja viihtyisä. Aikaisemmin samoissa tiloissa toimivasta Slussenista on säästetty parhaat palat ja loppu sisustuksesta on hyvällä maulla valittua. Myös tarjoiluhenkilökunta on punavuoren baareista tuttua, sopivalla tavalla rentoa mutta työnsä hallitsevaa. Kaikkiin kysymyksiini löytyi vastaus, mikä on aina selkeää plussaa, mutta tarjoilijatar ei roikkunut häiritsevästi iholla kiinni. Asiakas myös otettiin jo ovella vastaan ja hänet saatettiin illan jälkeen ystävällisesti ulos. Tästä voisi ottaa oppia moni Rikhardinkatu-Etelä-Espa -suunnalla sijaitseva ravintola.
Elviirassa on käytössä Euroopassa yleisesti käytössä oleva hinnoittelumalli, jolla käytännössä katsoen pakotetaan asiakas tilaamaan vähintään kolme ruokalajia (40 e), mikä ei millään tavalla ole huono asia. Ateriointi on Aristoteleen draamaoppia noudattava kokonaisuus johon kuuluu selkeä alku, keskiosa ja loppu. Pelkän pääruuan tilaaminen olisi keittiömestaria kohtaan samantasoinen loukkaus kuin jos päättäisi kuunnella säveltäjän esityksestä vain keskikohdan.
Entäpä sitten itse ruoka? Sanotaan vaikka niin, että alkupalat (kieltä ja perunamunakasta) loivat sellaisia odotuksia pääruokaa kohtaan, että heikkopäisempää kokkia olisi huimannut. Pöytään saapuneet häränrinta ja kuha lunastivat kuitenkin alkupalojen suunsoiton tyylikkäästi. Kolmen juuston valikoimiin oli sattunut osuva hillo sekä kaikki lempijuustoni ja jälkiruoat päättivät shown todellisella makujen Vesuviuksella. Viinilista (35–180 e) houkutti juomaan sen alusta loppuun ja avecit olivat taiten valitut.
Harvoin ravintolaillan jälkeen harmittaa yhtä paljon kuin Elviirasta poistuessa. Minun teki mieli potkaista itseäni siitä hyvästä, että olin tilannut ainoastaan kolme ruokalajia enkä vain hieman kalliimpaa maistelumenua viinipaketteineen.
Tällä esityksellä Elviira kapusi henkilökohtaiseen top kymppiini ja haastaa aggressiivisesti Kaartinkaupungin kovia nimiä. Kahden hengen illallisen hinta (235 e) oli hyvin kohtuullinen pyyntö tällaisesta esityksestä. Tarkastuskerralla lounas (13–24 e) oli myös oikein onnistunut.
Kiitämme
- rohkeutta
- osaamista
Moitimme
- Emme mitään
1 kommentti
jabada
12.12.2008 10:22
Parempi on kuin Postres.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin