Hakaniemen metroasemalle avattu Classic & Vegan -ravintola on jaettu kahteen osaan. On viherkasveilla somistettu vaaleasävyinen vegaanipuoli sekä tummanpuhuva classic-puoli, jonka seinälle on ripustettu valtava televisio.
Lähes 200-neliöisen ravintolasalin keskellä on baaritiski, joka pikemminkin yhdistää kuin erottaa puolet toisistaan. Vaikka vegaanipuolelle ja classic-puolelle on omat sisäänkäyntinsä, ravintoloitsijan tarkoitus ei ole erotella ihmisiä ruokavalion mukaan. Ravintolassa saa istua missä haluaa, riippumatta siitä mitä lautasella on.
“Tässä on kaksi tilaa. Toinen on vähän sellainen rauhallisempi ja vihreämpi ja toisella puolella voi ottaa vaikka burgerin ja olutta ja katsoa samalla urheilua”, ravintoloitsija Emrah Yildirim sanoo.
Hän toivoo, että jakoa vegaani- ja sekasyöjien alueisiin ei käsitetä väärin, sillä hän haluaa vain ajatella asiakkaiden parasta ja palvella tasapuolisesti niin sekaaneja kuin vegaanejakin.
Lihat ja veget valmistetaan erillään
Keittiössä on erilliset parilat lihalle ja vegelle, ja jopa pizzauuni on jaettu kahteen osaan, jotta kasvisruoat on mahdollista valmistaa lihasta erillään.
“Ei tarvitse syödä pihviparilassa paistettua tofua tai vöneriä. Aika monessa paikassahan ne paistetaan samassa”, Yildirim sanoo.
Ajatus ravintolasta, jossa sekasyöjät ja kasvissyöjät huomioitaisiin tasapuolisesti, syntyi Ylidrimin omien kokemusten pohjalta.
“Olen itse lihansyöjä ja puolisoni kasvissyöjä, ja joudumme paljon miettimään, mihin menemme syömään. Koskaan ei oikein ole paikkaa, josta kumpikin lähtisi täysin tyytyväisenä.”
Pizzaa, burgeria, vöneriä, mezejä...
Classic & Vegan -ravintolan Classic-lista on osittain sama kuin Yildirimin toisessa ravintolassa, Vantaan Kivistön Il Classicossa, eli pizzaa, döner-kebabia, salaatteja, pihvejä ja leikkeitä sekä burgereita.
Vegaanisella listalla on yhtä kattava ellei jopa kattavampi valikoima vegaanisia annoksia. Tarjolla on yli kymmenen vegaanista pizzaa, erilaisia vöner-annoksia, falafeleja, salaatteja, burgereita sekä laaja valikoima mezejä, kuten tahnoja, salaatteja, kasvis-sambusoja sekä pinaatti-filotaikinakääryleitä.
Kun kaikista annoksista on tarjolla myös vegaaninen versio, kaikille löytyy varmemmin mieleistä syötävää.
“Pointtina on se, että jos toinen haluaa pizzaa, myös vegaanille on pizzaa, jos toinen syö kebabia, toiselle on vöneriä, tai jos toinen haluaa burgeria, toisellekin on burgeria. Meillä on aika laajasti valikoimaa vegaaneille”, Yildirim sanoo.
Vegaanipizzoihin tulee vegaanista juustoa, mutta kasvispizzan saa pyynnöstä myös tavallisella juustolla. Sama pätee vegaanilistan salaatteihin, jotka ovat lähtökohtaisesti vegaanisia, mutta niitä voi tuunata halutessaan esimerkiksi halloumilla.
Falafelitkin tehdään itse
Pizzoissa Yildirim käyttää vain tuoreita täytteitä, ainoastaan ananas tulee purkista. Falafelit ovat itse tehtyjä, vegeburgerin välistä löytyy vöneriä tai Beyond Burger -pihvi.
Lihapuolella hampurilaispihvit tehdään itse kotimaisesta naudanlihasta ja jopa vartaassa pyörivä döner-kebab on valmistettu omalla reseptillä.
Yildirim pitää myös vöner-vartaan esillä pyörimässä tavallisen dönerin tapaan ja vuolee siitä viipaleita.
“Jos ottaa vain siivuja vetolaatikosta ja heittää parilaan tai mikroon, se ei ole sama.”
Classic & Vegan, Hakaniemen metroasema, Hakaniementorinkatu 1
1 kommentti
.Lauri
14.4.2019 09:08
Kaikkea parasta yrittäjälle! Tätä on pakko testata.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin