Jos risteytetään Hans Välimäki ja Andy McCoy, saadaan Anthony Bourdain, amerikkalaisen keittiön kauhukakara. Kitchen Confidential -kirjassaan Bourdain kertoo, että huippuravintoloiden keittiöissä harrastetaan muutakin kuin kunnianhimoista gastronomiaa.
Bourdainin vinkit maallikoille:
- Älä palauta annostasi keittiöön. Loukkaantuneet kokit saattavat tehdä kepposen.
- Älä tilaa kalaa maanantaisin. Se on todennäköisesti pyydetty 4-5 päivää aiemmin.
- “Älä syö ravintolassa, jonka vessa on epäsiisti. Jos vessa on törkykunnossa, mieti missä kunnossa keittiö on. Vessoja on helppo siivota, keittiöitä ei.
Havis Amandan Kauppatorin kulmalla korvannut kalaravintola Fishmarket läpäisee testin ilman vastalauseita. Kala oli maanantainakin tuoretta ja vessat tip top. Annosten palautusta ei ollut syytä kokeilla.
Fishmarket muuttaa käsitystä satamaravintolasta. Riku Rusasen sisustus on vaaleaa saaristoidylliä, katossa roikkuu kalaverkkoja ja lokit kirkuvat vessassa. Tila on kellariksi ilmavan oloinen. Tunnelma on kepeä kuin ruotsalaisessa merimiesvalssissa.
Kokeilemme lounaslistalta alkuun sherrymarinoitua kuhaa (8 e) sekä fenkolibavaroisea jättikatkasalaatin kera (10 e) ja pääruoaksi paistettua lohta (15 e) sekä vaniljaliemessä haudutettua kissakalaa (17 e). Annosten estetiikka on samaa tyylitietoista skandinaaviskaa kuin miljöökin.
Ruoka täyttää laadukkaan bisneslounaan mitat. Mieto kissakala tosin jättää hieman valjun vaikutelman, mutta seuralainen myhäilee tyytyväisenä lohensa parissa. Palvelu on sutjakkaa.
Autius herättää kysymyksen: onko Fishmarket liiankin tyyris ja fiini omalla rahalla lounastaville?
Kiitämme
- Tyylikkyyttä
- Äyriäisbaari on veikeä idea
- Laajaa viinilistaa
Moitimme
- Hintataso karkottaa kokeilijat
11 kommenttia
S I Lakka
10.12.2004 17:05
Muka ravintola eikä ole paistettuja silakoita!!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
lähikauppaan vaan...
12.12.2004 02:42
v***u, jos pitää ravintolaan mennä syömään paistettuja silakoita, nii ei hyvin mee. ne voi myös paistaa itse. ravintolaan mennä syömään semmoista ruokaa mitä ei itse osata valmistaa. espadaa, merikrottia yms.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
S I Lakka
12.12.2004 14:05
HEH_HEH ,meni joku torvi halpaan...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
monkfish
6.1.2005 14:31
Suomen paras kalaravintola. Loistava ruoka ja viihtyisä palvelu.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
krotti
3.2.2005 12:00
Kun ruoka on kallista ja paskaa niin ei siinä enää naurata...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
pet_
13.5.2005 17:43
Huono sirkus.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Scampi
28.6.2005 12:38
Pääruokana allekirjoittaneella "päivän kala", joka oli läpikypsäksi paistettu vanha kalanpala ja ystäväni bouillabaisse oli haaleata. Alkuruuat olivat kohdillaan, mutta luulisi kala-ruokaan erikoistuneen ravintolan pystyvän parempaan.
Kiire oli kova tarjoilijoilla, mutta sitä nyt sattuu.
Sc
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
ruokaa
21.8.2007 17:10
luokatonta ja ylihintaan.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
sras
17.7.2008 08:44
Ei pienintäkään valittamisen aihetta. Henkilökunta oli ripeää ja annosten laatu vailla vertaa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Laadutonta
26.10.2008 10:04
Ylihintaa ja luokatonta.Palvelu takkusi koko illan,tarjoilija oli todella tyly eikä tiennyt annoksista/viineistä mitään.
Vastaa kommenttiinRuoka mautonta,korutonta eivätkä raaka-aineet sopineet yhteen lainkaan.
Käyntini ei ollut ensimmäinen mutta taso niin surkea,että se oli viimeinen.
Vastaa kommenttiin
Kalapuikko
18.3.2009 11:57
Miljöö houkuttelee keskisellä sijainnillaan ja kellaritunnelmallaan.
Myöhään lauantai-illaksi tehty varaus ei aluksi onnistunut, kun paikka oli "täynnä", mutta paikalle mentäessä ravintola puolityhjä. Palvelu äärimmäisen hidasta, tosin henkilökunnalla oli aikaa jutella ystäviensä/ei työvuorossa olevien kolleegojen kanssa ja maistattaa heille huomaamattomasti talon viinejä.
Sushiriisi sille päivälle loppu, joten tydyimme sashimiin. Sea Platterissä osterin vaihtaminen savustettuihin katkarapuihin ei onnistunut ensimmäisellä yrityksellä. Sinänsä annos ei pärjää lähellekään sinivalkoisten laivojen Lobster ravintolan vastaavalle.
Puna-antura oli toki erinomaista ja kauniisti aseteltu.
Laskun tuominen kesti jälleen yli puoli tuntia.
Harkitsisin kahdesti muita vaihtoehtoja ennenkuin omiani tai firman rahoja paikkaan kantaisin.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin