Flow näyttää tietä vastuullisempaan ravintolaruokailuun – Bun2Bun tuplasi myyntinsä satsaamalla "Meat Free Zoneen"

Ravintolat koulutettiin vastuullisuuteen Sustainable Meal -koulutuksella. Tölkkipanteilla puolestaan istutetaan yli 11 000 puuta Madagaskariin.

Kuva: Bun2Bun / Timo Soasepp

Vegaanihampurilaisiin erikoistunut Bun2Bun otti Flow’n haltuun omalla “Meat Free Zonella” ja satsaus näytti kannattavan, sillä ravintola tuplasi myyntinsä viime vuotiseen Flow’hun verrattuna.

"Iso satsaus Flowhun on näin pienelle yritykselle valtava riski. Vaikka ymmärrämme festivaalin merityksen brändimme tunnettuuden kannalta, ei meillä ole varaa investoida näin paljon pelkkään markkinointiin. Siksi jättimäinen myynti rauhoittaa kovasti yrittäjän mieltä, kertoo Pasi Hassinen, toinen Bun2Bunin perustajista."

Meat Free Zonella myytiin vain 100% vegaanisia tuotteita hampurilaisista jäätelöön. Bun2Bun lanseerasi festareilla myös uutuustuotteensa Double Cheese Burgerin, jonka juustona käytetään Violifen vegaani cheddaria.

Uutuustuote näytti uppoavan juhlakansaan, sillä Bun2Bunin tuplajuusto voitti ylivoimaisesti Flow'n sovelluksesta löytyneen äänestyksen parhaasta vastuullisesta ruoasta.

"Maku on meille kaikki kaikessa, koska emme itse usko vastuullisuuden kasvuun ilman erittäin laadukasta tuotetta. Sen takia tämä kunnia maistuu vähintään yhtä hyvältä kuin isot myynnit. Kiitos siis Flown laatua ymmärtävälle yleisölle", jatkaa Hassinen.

Bun2Bun jätti lihan pois hampurilaisistaan joulukuussa 2018 ja yhtiön myynti on n. 3-kertaistunut vegaanisiin tuotteisiin siirtymisen jälkeen. Ketju avaa kolmannen ravintolansa syksyllä Kalliossa.

Bun2Bunin Double Cheese ei kalpene lihaisille sukulaisilleen.
Bun2Bunin Double Cheese ei kalpene lihaisille sukulaisilleen. Kuva: Bun2Bun

Flow'n kasvis- ja vegaanitarjonta päihittää kaikki kilpailevat festarit ja jopa ruoalle omistetut yksittäiset tapahtumat. 44 ravintolan joukkoon mahtuu suurin osa maamme parhaista ravintoloista ja onnistuneen vegaanivaihtoehdon tarjoaminen on nykyisin useimmille heistä kunnia-asia.

Vegaaniherkkuina Flow'n valikoimasta löytyivät muun muassa Pobren tofu, Kuurnan sekä Lopez y Lopezin kukkakaalit, Döner Harjun sienileike, Bali Brunchin Gado-Gado-lautanen, Maannoksen vegaaniset "tartarit" sekä paljon muuta kiinnostavaa.

Täysin vegaanisella tarjonnalla mukana olivat Bun2Bun, Döner Harju ja Baba Foods.

Ravintola Kuurnan The Best Potatoes in Town oli nimensämukainen annos.
Ravintola Kuurnan The Best Potatoes in Town oli nimensämukainen annos. Kuva: Flow Festival / Andrew Taylor

Festivaali opastaa

Festivaali koulutti jälleen ravintolansa kestävän kehityksen Sustainable Meal -koulutuksella. Jokainen ravintola tarjoili erityisen ekologisen, Sustainable Meal -annoksen.

Ekologisuusarvioinnin ja paneelimaistelun perusteella tämän vuoden Sustainable Meal -kisan voittajaksi valittiin Kuurnan herkullinen peruna-annos, The Best Potatoes in Town, eli uusia perunoita, härkäpapujauhotempuraa, Kuurnan chilikastiketta ja kuminakauradippiä.

Sustainable Flow -ohjelman mukaisesti Flow kierrättää ja uusiokäyttää kaiken tapahtumasta syntyneen jätteen. Kaikki festivaalin jäte ohjataan joko energiatuotantoon tai jätemateriaalien uusiokäyttöön. Lisäksi kaikki tapahtuman järjestämisestä aiheutuneet päästöt kompensoidaan.

Festivaalikävijöiden oli myös mahdollista lahjoittaa pullopanttinsa Suomen Luonnonsuojeluliiton metsitysprojektiin. Flow'n kumppanin Reaktorin kampanjan myötä Madagaskariin istutettavien puiden lukumäärä on lähes 11 700.

Flow keräsi viikonloppuna Suvilahteen kolmena päivänä 83 000 kävijää.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi