Viisi Tähteä -julkaisun järjestämän 50 parasta ravintolaa -äänestyksen tulokset on julkaistu. Suomen ravintoloiden kerma on pantu paremmuusjärjestykseen ravintola-alan ammattilaisten äänestäminä.
Viime vuonna 50 ravintolasta noin puolet sijaitsi pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Tänä vuonna ravintoloista 30 on Helsingissä. Turkulaisravintoloista korkeimmalle sijalle nousi kuudenneksi sijoittunut Kaskis, tamperelaisista sijalle 12 noussut Ravintola C.
Ravintola Grön äänestettiin Suomen parhaaksi jo toista vuotta peräkkäin, vieläpä ylivoimaisella äänisaaliilla.
Toiseksi sijoittunut BasBas puolestaan putsasi pöydän, kun palkintoja jaettiin kategorioittain. BasBas palkittiin parhaana työnantajana, parhaasta palvelusta sekä parhaasta tunnelmasta.
“Ranskalainen ihan punastuu, mikä on harvinaista”, BasBasin ravintoloitsija Niki Thieulon sanoi ja kiitteli vuolaasti koko henkilökuntaa.
“Meillä on niin järjetön tiimi, joka ylläpitää sitä rakkautta tekemiseen.”
Parhaan ruoan palkinnon vei Palace.
“Se on ihan hyvää se ruoka, mutta sitä saadaan vielä paremmaksikin”, keittiömestari Eero Vottonen totesi vaatimattomana.
Paras viinilista löytyi Murusta ja olutvalikoima Gastropub Tuulensuusta Tampereelta. Paras tulokas on Inari ja paras eettinen on Nolla.
Parhaana ravintolatapahtumana palkittiin viime kesänä viimeistä kertaa järjestetty Taste of Helsinki, parhaaksi klassikkoravintolaksi nousi Savoy.