- Mikä: Huippunimien uusin ravintola
- Missä: Aleksanterinkatu 13, Helsinki
- Milloin: Elo-syyskuussa
Huippukokkien tahti ei näytä laantumisen merkkejä - päinvastoin! Hans Välimäki, Maria Von Graevenitz, Miika Lönn ja Arto Rastas ilmoittivat vastikään avaavansa uuden ravintolan Aleksi 13:n toiseen kerrokseen.
Uusi ranskalainen, Bouchon Carême -nimeä kantava ravintola on nelikon kolmas ravintola vuoden sisään.
Ainutlaatuiset puitteet historiallisessa sijainnissa
Bouchon Carêmen -ravintolan sijainti valikoitui ainutlaatuisten puitteiden ja historiallisen arvon vuoksi Aleksanterinkadun ikoniseen osoitteeseen. Ravintolassa on noin 120 asiakaspaikkaa, ja suuret ikkunat avautuvat Mikonkadulle ja Aleksanterinkadulle tarjoten upean näkymän Helsingin keskustaan. Ikkunoiden kautta Helsingin kadut näyttäytyvät täysin uudesta perspektiivistä luoden poikkeuksellisen ja mieleenpainuvan kokemuksen.
Toisen kerroksen sijainti ei siis suinkaan haittaa - päinvastoin, se lisää ravintolan viehätystä ja uniikkia charmia.
Ravintolan omistaja ja keittiömestari, Hans Välimäki, korostaa rohkeutta uida vastavirtaan vaikeina aikoina.
“Kulunut vuosi on ollut ravintola-alalle erittäin vaikea. Pakko silti uskoa, että ajat tästä taas paranevat", hän toteaa. Välimäki painottaa halua olla mukana elävöittämässä Helsingin keskustaa entiseen loistoonsa.
Klassinen jälkiruokakärry viimeistelee elämyksen
Bouchon Carême on nimetty kunnioittaen legendaarista ranskalaiskokkia Marie Antoine Carêmeta, joka tunnetaan haute cuisine -keittotaidon edelläkävijänä ja kehittäjänä.
Ravintola tarjoaa herkullista käsintehtyä ranskalaista maalaisruokaa ja sen keskiössä ovat liha, kala, äyriäiset sekä sesonkikasvikset. Carêmen perintö elää myös ravintolan kastikkeissa, joiden merkitys ranskalaiselle keittiölle on vertaansa vailla. Nimen etuosa Bouchon viittaa Lyonin alueeseen.
Ravintola tulee olemaan avoinna maanantaista lauantaihin, lounaalta myöhäiseen iltaan. Lounasaikaan tarjolla tulee olemaan kevyempiä ja nopeammin nautittavia annoksia, kun taas illallisella panostetaan runsaampiin makuelämyksiin ja pöydän ääressä valmistettaviin annoksiin. Jälkiruokia tarjoillaan asiaan kuuluvasti klassisesta jälkiruokakärrystä.
”Pöytien ääressä työskentely ja välittömässä asiakaspinnassa oleminen luo ilmapiiriin inhimillisyyttä ja lämpöä ja tietenkin näyttää parhaimmillaan hauskalta, juuri kuten tarkoitus onkin. Emme halua tehdä ravintoloistamme mitenkään jäykkiä hiiviskelypaikkoja, vaan ennemminkin korostaa työntekijöidemme omaa persoonaa ja luoda sitä kautta paikkoihimme omaleimaista välitöntä tunnelmaa”, ravintoloitsija Maria von Graevenitz toteaa.
”Itse viihdyn sellaisissa ravintoloissa missä kuuluu taustalta iloista puheensorinaa, astioiden kilinää ja naurunremakkaa” hän jatkaa.
Ravintolasta löytyy myös näyttävä baari, jossa voi nauttia niin juomista kuin ruoastakin.
Uutta ravintolaa odotellessa voit lähteä nauttimaan The Rookiin, Bistro Bardotiin ja Bistro Ginaan.
VARAA PÖYTÄ BARDOTIIN
1 kommentti
Marjaleena112
26.5.2024 21:00
Näin se on
https://www.sähkönkilpailutus24h.fi
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin