Yhteistyössä Hausman
Tulevan Keskustakirjaston kupeessa sijaitseva Hausman on hyvissä käsissä. Manu Schlegelillä on jo yli 30 vuoden kokemus ravintoloitsijana pääkaupunkiseudulla. Pisimpään hän viihtyi Vallilassa Ravintola Haus Bergin puikoissa. Siellä työvuosia kertyi lähes 30 vuotta.
“Niin monta vuotta olen pyörittänyt erilaisia ravintoloita, että tiedän suurin piirtein mistä ihmiset ovat kiinnostuneita ja mitä he haluavat”, Schlegel sanoo.
Schlegelin kotimaa Saksa näkyy vahvasti Hausmanin ruokalistalla. Menu on jaettu kahteen osioon: saksalaisiin ja suomalaisiin klassikkoruokiin bratwursteista ja wieninleikkeistä silakkapihveihin ja poropastaan. Lisäksi terassille on oma listansa, jolta löytyy purtavaa myös auringossa istuskelijoille.
Manu Schlegel pyörittää Hausmania yhdessä tyttärensä Satu Schlegelin kanssa. Töitä on tehty yhdessä jo parisenkymmentä vuotta.
“Satu on ravintolapäällikkö ja minä vastaan keittiöstä”, Manu täsmentää.
Hausmanin saksalaisia ja suomalaisia annoksia yhdistelevä ruokalista on osoittautunut toimivaksi. Jopa niin toimivaksi, että Schwarzwaldin yrttipihvin resepti on seurannut mukana ravintolasta toiseen.
“Se on ollut mukana jo 30 vuotta eri ravintoloiden listoilla. Ihmiset ovat tykänneet siitä, eikä sitä voi ottaa listalta pois, kun vanhat asiakkaat ovat seuranneet mukana ja kyselevät sitä.”
Schlegel luottaa ravintolassaan perinteiseen tyyliin ja reiluihin annoksiin.
“Ruoka-annoksen pitää olla sellainen, että kun olen syönyt, olen saanut tarpeeksi ruokaa. Että voi sanoa, että tästä kannatti maksaa, tämä oli reilu annos.”
Hausman, Töölönlahdenkatu 3
1 kommentti
Lasse12345
24.7.2018 14:07
Oikea osoite,
Vastaa kommenttiinTöölönlahdenkatu 3,
Helsinki, 00100
Vastaa kommenttiin