Naughty brgr:n Shroom brgr ei ole vegeburgeri sieltä tavallisimmasta päästä.
Semi-briossisämpylän välistä löytyy paahdettua ja marinoitu portobelloa, kalamataoliiveista tehtyä tapenadetahnaa, aiolia, parmesaani-rucolasalaattia ja sitrus-tryffelivinaigrettea.
“Siinä on aika paljon komponentteja burgerille, mutta ne toimii aika hyvin yhteen”, ravintoloitsija Akseli Herlevi sanoo.
Siinä Herlevi on oikeassa. Suolainen tapenade ja freesi rucola-parmesaanisalaatti tuovat burgeriin luonnetta, ja runsas aioli tekee kokonaisuudesta mehevän. Semi-briossisämpylä ei ole liian rasvainen, vaan sopivan pehmeä ja kuohkea.
Makumaailmaa hallitsee portobellon vahva sienimäinen maku. Sienikammoisille shroom brgr voi siis olla liikaa, mutta sienten ystäville oikea herkkupala.
Idean persoonalliseen sieniburgeriinsa Herlevi sai australialaisen keittiömestarin Philip Johnsonin E’cco Bistrossa.
“Siellä oli sellainen alkupala, joka oli ollut ruokalistalla aina ravintolan perustamisesta saakka: paahdettu hapanleipä, jossa oli samanmakuiset täytteet kuin meidän shroom burgerissa. Se makumaailma on siinä se kovin juttu, se on musta ihan todella nerokas keksintö.”
Koska sienet ja tryffelit jakavat vahvasti mielipiteitä, Herlevi on usein pohtinut korvaavansa shroom brgr:n jollain toisella reseptillä, mutta makuyhdistelmä on niin hyvä, ettei hän halua luopua siitä.
“Aina kun maistan sitä, totean että tämä ei kyllä lähde mihinkään. On se vaan niin hyvän makuinen.”
Shroom brgr:n muokkaamisen sijaan hän on lisännyt listalle myös toisen kasvishampurilaisen, vegaanisen VBQ falafelburgerin.