Helsingin ravintolatarjonta kasvaa kasvamistaan. Monissa kevään ja alkukesän uutuuspaikoissa korostuu ekologinen ajattelu, aidot maut sekä panostus kasvisruokaan. Myös alkuviinit ja cocktailit ovat arvossaan.
Kitchen & Bar by Maannos
Telakkakatu 5
Kitchen & Bar by Maannos nojaa 90-prosenttisesti kotimaisiin raaka-aineisiin ja ottaa kaiken irti sesonkien parhaista mauista säilöen niitä myös talven varalle. Maannoksen menussa kotimaiset kasvikset ovat pääosassa, liha toimii lisukkeena.
Lue lisää: Kitchen & Bar by Maannoksen menussa liha toimii lisukkeena
Ultima
Eteläranta 16
Henri Alén ja Tommi Tuominen avasivat Finnjävelin paikalle Ultiman, joka suuntaa katseensa suomalaisen ruoan tulevaisuuteen. Ultima pyrkii tuottamaan itse jopa puolet raaka-aineistaan, ja ravintolasalissa on muun muassa vehreä kasvihuone, ilmajuurista kasvavia perunoita sekä sirkkojen asuttamia lamppuja. Tyyli on Finnjäveliä rennompi, 4–8 ruokalajin menun voi koota valitsemistaan alku- pää- ja jälkiruoista ja tarjolla on myös pieniä hiukopaloja.
Lue lisää: Finnjävelin tuhkasta nouseva Ultima kasvattaa perunansakin itse
The Bull & The Firm
Kulmavuorenkatu 2
Kurvin baaritarjonta monipuolistui entisestään, kun The Bull & The Firm otti haltuunsa Kulmavuorenkadulla sijainneen Kombo Winebarin liiketilan ja teki siitä tyylikkään cocktailbaarin. Keittiöstä nousee myös taidolla tehtyjä maisteluannoksia, joista voi koota isompaankin nälkään sopivan jaettavan ateriakokonaisuuden.
Lue lisää: The Bull & The Firm panostaa cocktaileihin - tarjolla myös ravintolatason maisteluannoksia
Sidney’s
Suvannontie 18
Vallilalainen rento korttelikuppila panostaa alkuviineihin ja bistroruokaan. Ruokapuolelta löytyy arkisin lounasta, viikonloppuisin brunssia ja iltaisin erilaisia jaettaviksikin sopivia annoksia sekä jenkkityylisiä ronskeja sandwichejä.
Lue lisää: Korttelibistro Sidney's panostaa alkuviineihin
Väinö Kallio
Hämeentie 11
Ruplasta tutut ravintoloitsijat avasivat Elannon perinteikkääseen pääkonttoriin monipuolisen ravintolan, joka tarjoaa lounasta ja viikonloppubrunsseja ja taipuu viikonloppuisin myös erilaisten tapahtumien, livekeikkojen ja klubien näyttämöksi.
Bursa
Hietalahden halli, Lönnrotinkatu 34
Falafeleistaan tunnettu Fafa’s astui mukaan burgeribuumiin ja avasi oman hampurilaisravintolansa Hietalahden halliin. Hietalahden Rosburgerin tilalle noussut Bursa hankkii pihvilihansa Roslundilta ja myös legendaarinen Rosburger on säilyttänyt paikkansa ruokalistalla.
Lue lisää: Fafa's astuu burgerimarkkinoille - Hietalahden Roslundin tilalle Bursa
Hill’s Dumplings
Pieni Roobertinkatu 9
Pikkuroballe avattu Hill’s Dumplings tarjoilee käsintehtyjä dumplingeja, ramen-nuudeleita sekä kantonilaisia grilliherkkuja pöytiin tarjoiltuna. Vaikka annokset pohjautuvat aasialaiseen katuruokaan, ravintolan tyyli on pikemminkin casual dining, eli hyvälaatuista ruokaa rennossa ympäristössä.
Lue lisää: Käsintehtyjä dumplingeja ja kantonilaisia grilliherkkuja
Grand Georgia
Hakaniemenranta 11
Punavuoren Pikku Georgia kasvoi ulos edellisistä liiketiloistaan ja muutti Ravintolalaiva Wäiskiin. Hakaniemenrantaan ankkuroitu laiva on nyt nimeltään Grand Georgia, joka tarjoaa monipuolisen kattauksen georgialaisia perinneruokia sekä lounasaikaan että iltaisin a la carte -listalta.
Lue lisää: Ravintolalaiva Wäiski on nyt Grand Georgia - myös sijainti saattaa muuttua
Roots Kitchen Hakaniemi
Hakaniemen lasihalli, Hakaniemen torikatu 1
Turkulainen Roots Kitchen valmistaa värikkäitä kasvisannoksiaan nyt myös Hakaniemen lasihallissa. Lounasaika jatkuu aina hallin sulkemisaikaan asti ja viikonloppuisin tarjoillaan brunssia. Joka päivä tarjolla on vähintään yksi vegaaninen vaihtoehto, ja keskiviikot on pyhitetty täysin vegaaniselle tarjonnalle.
Lue lisää: Roots Kitchen: Värikästä ja maistuvaa kasvisruokaa Hakaniemen lasihallissa
Pizzala
Työpajankatu 2, Rakennus 11
Teurastamolta saa nyt myös aidossa napolilaisessa pizzauunissa valmistettuja premium-pizzoja. Pizzalan puulämmitteinen Stefano Ferrara -uuni lämpenee jopa 500-asteiseksi ja tunnetaan maailmalla pizzauunien Ferrarina. Pizzalan pizzalista on jaettu kolmeen osaan: italialaisiin klassikoihin, skandinaavisiin pizzoihin ja sesonkipizzoihin.
Lue lisää: Teurastamon ravintolatarjonta kasvaa - Pizzalaan aito puulämmitteinen uuni
Green Hippo Café
Punavuorenkatu 2
Fredrikintorin kupeeseen noussut Green Hippo Café panostaa terveelliseen ja kasvispainotteiseen ruokaan sekasyöjiäkään unohtamatta. Ravintola pyrkii valinnoissaan ekologisuuteen ja seuraa hyvin tarkkaan myös toimintansa ympäristövaikutuksia. Green Hippo Cafe pitää ovensa auki aamusta iltaan ja viikonloppuisin rentoudutaan brunssilla.
Lue lisää: Green Hippo Café: Helsinkiläisten uusi olohuone Punavuoressa
Harbour Tap & Taste
Capellanaukio 1
Kalasatamalaisten uusi olohuone satsaa monipuoliseen olutvalikoimaan ja kotiruokaan. Lounasruokailijoille on tarjolla päivittäin vaihtuvia lounasannoksia, iltaisin lista painottuu hampurilaisiin ja wingseihin. Oluen ystäville tarjolla on lähes aina jotain uutta, sillä 12-nokkaisessa oluthanassa 7 paikkaa on omistettu vaihtuville pienpanimo-oluille.
Lue lisää: Harbour Tap & Tasten olutvalikoima yllättää laajuudellaan