Vuonna 2019 ensimmäistä kertaa julkaistu 360° Eat Guide -ravintolaopas ei keskity arvioimaan ainoastaan ruoan, juoman ja palvelun tasoa, vaan nostaa vastuullisuuden merkittäväksi osaksi gastronomian rinnalle.
Opas jakaa ravintolat yhden, kahden ja kolmen ympyrän laatuluokituksiin, joista kolme ympyrää on kaikkein korkein tunnustus.
Raskaimmassa, kolmen ympyrän sarjassa ravintoloita on yhteensä kymmenen. Tähän luokkaan Suomesta yltää vain ravintola Nolla (sijalla 9.) Kahden ympyrän ravintoloita oppaasta löytyy 45 kappaletta, yhden ympyrän ravintoloita puolestaan 25.
Kolmen ympyrän suomalaisravintolat:
Nolla, Helsinki
Oppaassa Nollaa kuvaillaan ravintolaksi, jossa jätteen minimoiminen on oleellinen osa liiketoimintaa - "se on heidän DNA:ssaan".
Nolla ei tyydy minimoimaan ainoastaan ruokajätteen syntymistä, vaan se pyrkii roskattomuuteen kaikessa tekemisessä.
Kahden ympyrän suomalaisravintolat:
Grön, Helsinki
"Grön on perustanut tänä vuonna 20 kilometrin päähän ravintolasta tilan, jossa se viljelee salaatteja, yrttejä ja vihanneksia, oppaassa kerrotaan.
Tapio, Posio
"Kaukana pohjoisessa, Lapin metsissä, sijaitseva perheomisteinen ravintola tarjoaa luomu-, paikallisia ja luonnonvaraisia raaka-aineita huolellisesti valmistettuna. Se on suoraviivaista, se on rehellistä, se on herkullista", Tapion menestystä perustellaan.
Kaskis, Turku
Oppaan mukaan Kaskis on ravintola, joka keskittyy tekemään oikeita asioita tekemättä siitä liikaa numeroa. Kaskiksen kokit pyrkivät käyttämään raaka-aineet alusta loppuun suurella intohimolla.
Chapter, Helsinki
Oppaassa Chapteria kuvaillaan keskellä Helsinkiä sijaitsevaksi pieneksi ja kunnianhimoiseksi ravintolaksi, joka kokeilee rohkeasti erilaisia makuja ja ruoanlaittotyylejä.
Natura, Helsinki
"Innovatiivinen, jännittävä ja vaikuttava." Muun muassa näillä sanoin Naturaa kuvaillaan 360° Eat Guide -ravintolaoppaassa.
Yhden ympyrän suomalaisravintolat
Ravintola C, Tampere
Opas nostaa ravintola C:n toiminnasta esiin muun muassa lajittelun, uudelleenkäytön, säilönnän, kuivauksen ja omien mehujen valmistamisen.
"Kaikki on hyvin harkittua; kaikella on merkitys."
Kielo, Joensuu
Oppaassa kehutaan Kielon kokki Markus Rydenfeltia, joka käyttää paljon aikaa ja vaivaa maatiloille vierailemiseen ja uusien tuoreiden tuotteiden löytämiseen.
Nokka, Helsinki
Sen lisäksi, että Nokka käyttää paikallisia ja orgaanisia raaka-aineita, se ottaa ympäristön huomioon kaikessa tekemisessään aina lautasista ja henkilökunnan vaatteista lähtien.
Ravintolaoppaan löydät kokonaisuudessaan täältä.
1 kommentti
SaraPepp
16.12.2021 01:05
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin