Huomasitko? 9 suomalaisravintolaa nostettiin arvostettuun ravintolaoppaaseen - mukana huippunimiä Helsingistä Posiolle

Pohjoismaiseen, kestävän kehityksen 360° Eat Guide -ravintolaoppaaseen nostettiin tänä vuonna useita suomalaisravintoloita.

Nolla on suomen vastuullisin ravintola.
Nolla on suomen vastuullisin ravintola. Kuva: Nolla

Vuonna 2019 ensimmäistä kertaa julkaistu 360° Eat Guide -ravintolaopas ei keskity arvioimaan ainoastaan ruoan, juoman ja palvelun tasoa, vaan nostaa vastuullisuuden merkittäväksi osaksi gastronomian rinnalle.

Opas jakaa ravintolat yhden, kahden ja kolmen ympyrän laatuluokituksiin, joista kolme ympyrää on kaikkein korkein tunnustus.

Raskaimmassa, kolmen ympyrän sarjassa ravintoloita on yhteensä kymmenen. Tähän luokkaan Suomesta yltää vain ravintola Nolla (sijalla 9.) Kahden ympyrän ravintoloita oppaasta löytyy 45 kappaletta, yhden ympyrän ravintoloita puolestaan 25.

Kolmen ympyrän suomalaisravintolat:

Nolla, Helsinki

Oppaassa Nollaa kuvaillaan ravintolaksi, jossa jätteen minimoiminen on oleellinen osa liiketoimintaa - "se on heidän DNA:ssaan".

Nolla ei tyydy minimoimaan ainoastaan ruokajätteen syntymistä, vaan se pyrkii roskattomuuteen kaikessa tekemisessä.

Kahden ympyrän suomalaisravintolat:

Grön, Helsinki

"Grön on perustanut tänä vuonna 20 kilometrin päähän ravintolasta tilan, jossa se viljelee salaatteja, yrttejä ja vihanneksia, oppaassa kerrotaan.

Tapio, Posio

"Kaukana pohjoisessa, Lapin metsissä, sijaitseva perheomisteinen ravintola tarjoaa luomu-, paikallisia ja luonnonvaraisia raaka-aineita huolellisesti valmistettuna. Se on suoraviivaista, se on rehellistä, se on herkullista", Tapion menestystä perustellaan.

Tapio sijaitsee kirjaimellisesti keskellä metsää.
Tapio sijaitsee kirjaimellisesti keskellä metsää. Kuva: Tapio

Kaskis, Turku

Oppaan mukaan Kaskis on ravintola, joka keskittyy tekemään oikeita asioita tekemättä siitä liikaa numeroa. Kaskiksen kokit pyrkivät käyttämään raaka-aineet alusta loppuun suurella intohimolla.

Chapter, Helsinki

Oppaassa Chapteria kuvaillaan keskellä Helsinkiä sijaitsevaksi pieneksi ja kunnianhimoiseksi ravintolaksi, joka kokeilee rohkeasti erilaisia makuja ja ruoanlaittotyylejä. 

Natura, Helsinki

"Innovatiivinen, jännittävä ja vaikuttava." Muun muassa näillä sanoin Naturaa kuvaillaan 360° Eat Guide -ravintolaoppaassa.

Yhden ympyrän suomalaisravintolat

Ravintola C, Tampere

Opas nostaa ravintola C:n toiminnasta esiin muun muassa lajittelun, uudelleenkäytön, säilönnän, kuivauksen ja omien mehujen valmistamisen.

"Kaikki on hyvin harkittua; kaikella on merkitys."

Kielo, Joensuu

Oppaassa kehutaan Kielon kokki Markus Rydenfeltia, joka käyttää paljon aikaa ja vaivaa maatiloille vierailemiseen ja uusien tuoreiden tuotteiden löytämiseen.

Ravintola Kielossa ruoka perustuu vahvoihin ja muistoja herättäviin makuihin.
Ravintola Kielossa ruoka perustuu vahvoihin ja muistoja herättäviin makuihin. Kuva: Kielo

Nokka, Helsinki

Sen lisäksi, että Nokka käyttää paikallisia ja orgaanisia raaka-aineita, se ottaa ympäristön huomioon kaikessa tekemisessään aina lautasista ja henkilökunnan vaatteista lähtien. 
 

Ravintolaoppaan löydät kokonaisuudessaan täältä.

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:05

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi