Huomasitko? Nämä ravintolat avasivat ovensa vuoden vaihteessa - ja nämä ihan pian!

Viime viikkoina pääkaupunkiseudulle on avautunut useampiakin ravintoloita ja moni paikka lupaa avata ovensa ihan lähiviikkoina.

Kuva: Ravintola Louis

Vaikka tammikuu on perinteisesti ollut hiljaista aikaa ravintola-alalla, moni uusi paikka on avannut ovensa nälkäisille asiakkaille.

Pihka Sompa

  • Mikä: Lounasravintola
  • Missä: Kalasatamassa
  • Mitä: Monipuolista lounasta

Pihkassa kasvikset ovat pääosassa.
Pihkassa kasvikset ovat pääosassa. Kuva: Pihka

Kalasataman uusi laadukas lounasravintola Pihka Sompa avautui tammikuun 11. päivä Kalasataman Kampuksen toiseen kerrokseen. Lounaalla pääpaino on sesongeissa, luomussa ja lähiruoassa, ja salaattipöytään on panostettu erityisen paljon.

Pihkassa uskotaan, että terveellinen arkilounas on avain terveyteen - ja he ovat siinä aivan oikeassa.

Ravintola Louis

  • Mikä: Ruokaravintola
  • Missä: Lauttasaaressa
  • Mitä: Pihviä, pizzaa ja burgereita

Louis on panostanut myös viineihin.
Louis on panostanut myös viineihin. Kuva: Ravintola Louis

Uusi Ravintola Louis tarjoaa välimerellisvivahteista ruokaa Lauttasaaren sydämessä. Tarjolla on niin pizzaa, burgereita, salaatteja, leikkeleitä, falafeleja kuin dönereitä. Ravintolan erikoisuus on puuhiiligrilli, jossa pihveihin ja burgereihin saadaan aivan erityistä makua.

Ravintola palvelee asiakkaita niin lounaalla kuin illallisella, ja ateriaan kuuluu aina salaattibuffet.

WaffDaddy

  • Mikä: Vohveliravintola
  • Missä: Kämp Galleria
  • Mitä: Belgialaisia vohveleita suolaisina ja makeina

WaffDaddyssa vohvelit päällystetään runsailla täytteillä.
WaffDaddyssa vohvelit päällystetään runsailla täytteillä. Kuva: WaffDaddy

Huippukokki Arto Rastaan ja someilmiöksi nousseen Henri Heinosen joulukuussa Helsingin ydinkeskustaan avautunut WaffDaddy tarjoilee belgialaistyylisiä vohveleita erilaisin täyttein. Arkisin tarjolla on myös aamiaista ja lounasta.

Rapeat ja maukkaat vohvelit ovat gluteenittomia ja täytevaihtoehdoista löytyy valinnanvaraa aina kalasta kasvikseen, joten ne sopivat moneen makuun ja ruokavalioon. Miltä kuulostaisi esimerkiksi grillatulla possunkyljellä, homejuustolla ja vaahterasiirapilla kuorrutettu vohveli?

Ravintola Trishuli

  • Mikä: Nepalilainen ravintola
  • Missä: Kaitaa
  • Mitä: Nepalilaisia ruokalajeja lounaalla ja illallisella

Kuva: Ravintola Trishuli

Kaitaalle vastikään ovensa avannut Ravintola Trishuli tarjoaa nepalilaisia ruokalajeja niin lounaalla, illallisella kuin take awayna. Ravintola lupaa tarjota ruokaelämyksiä, jossa asiakas voi kokea tuoreiden raaka-aineiden ja lämmittävien mausteiden ihanan liiton.

Gillet Bar & Bistro

  • Mikä: Ruokaravintola
  • Missä: Kasarminkatu
  • Mitä: Herkullista ruokaa lounaalta iltamyöhään

Helmikuun toinen päivä Kasarminkadun kauniiseen kivilinnaan aukeaa uusi ravintolakokonaisuus Gillet Bar & Bistro, johon kuuluu kaksi ravintolatilaa ja talvipuutarhamainen Lasipiha baareineen. Toisesta kerroksesta löytyy myös juhlasali kabinetteineen.

Ravintola lupaa tarjota herkullista ruokaa ja juomaa tyylikkäissä tiloissa.

LUE MYÖS: Nämä ovat pääkaupunkiseudun hehkutetuimmat grillit: “Se on elämys alusta loppuun”

Freja

  • Mikä: Hotellin ravintola
  • Missä: Matinkylä
  • Mitä: Aamiaista, lounasta ja illallista

Ravintola Freja avautuu Matinkylän uuden hotellin kivijalkaan.
Ravintola Freja avautuu Matinkylän uuden hotellin kivijalkaan. Kuva: Freja

Helmikuun 8. päivä Matinkylään ovensa avaava Freja lupaa tarjota asiakkailleen lähiruokaan nojaavia elämyksiä rennossa ilmapiirissä. Hotel Mattsin katutasossa sijaitseva ravintola tarjoaa niin aamiaista, monipuolista lounasta kuin laadukasta illallistakin. Ravintolan herkut kypsyvät hiiligrillissä ja tunnelmallinen baarialue toimii hyvin jälkiruokadrinkkien nauttimiseen.

Cafe Zoceria WeeGee

  • Mikä: Kahvila
  • Missä: WeeGee Tapiola
  • Mitä: Laatukahvia ja leivoksia

Helmikuussa Zoceria avaa ovensa kulttuurinnälkäisille.
Helmikuussa Zoceria avaa ovensa kulttuurinnälkäisille. Kuva: Cafe Zoceria

Helmikuussa näyttelykeskus WeeGeeseen avautuu Leppävaaran ja Tarvaspään toimipisteistään tunnettu Cafe Zoceria. Kahvilaketju tunnetaan etenkin Kaffa Roasteryn kahvista, hyvistä teelaaduista, konditoriatuotteista, suolaisista ja makeista leivonnaisista sekä täytetyistä leivistä.

Kahvila soveltuukin hyvin virkistäytymiseen kulttuurielämysten keskellä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi