Vaikka tammikuu on perinteisesti ollut hiljaista aikaa ravintola-alalla, moni uusi paikka on avannut ovensa nälkäisille asiakkaille.
Pihka Sompa
- Mikä: Lounasravintola
- Missä: Kalasatamassa
- Mitä: Monipuolista lounasta
Kalasataman uusi laadukas lounasravintola Pihka Sompa avautui tammikuun 11. päivä Kalasataman Kampuksen toiseen kerrokseen. Lounaalla pääpaino on sesongeissa, luomussa ja lähiruoassa, ja salaattipöytään on panostettu erityisen paljon.
Pihkassa uskotaan, että terveellinen arkilounas on avain terveyteen - ja he ovat siinä aivan oikeassa.
Ravintola Louis
- Mikä: Ruokaravintola
- Missä: Lauttasaaressa
- Mitä: Pihviä, pizzaa ja burgereita
Uusi Ravintola Louis tarjoaa välimerellisvivahteista ruokaa Lauttasaaren sydämessä. Tarjolla on niin pizzaa, burgereita, salaatteja, leikkeleitä, falafeleja kuin dönereitä. Ravintolan erikoisuus on puuhiiligrilli, jossa pihveihin ja burgereihin saadaan aivan erityistä makua.
Ravintola palvelee asiakkaita niin lounaalla kuin illallisella, ja ateriaan kuuluu aina salaattibuffet.
WaffDaddy
- Mikä: Vohveliravintola
- Missä: Kämp Galleria
- Mitä: Belgialaisia vohveleita suolaisina ja makeina
Huippukokki Arto Rastaan ja someilmiöksi nousseen Henri Heinosen joulukuussa Helsingin ydinkeskustaan avautunut WaffDaddy tarjoilee belgialaistyylisiä vohveleita erilaisin täyttein. Arkisin tarjolla on myös aamiaista ja lounasta.
Rapeat ja maukkaat vohvelit ovat gluteenittomia ja täytevaihtoehdoista löytyy valinnanvaraa aina kalasta kasvikseen, joten ne sopivat moneen makuun ja ruokavalioon. Miltä kuulostaisi esimerkiksi grillatulla possunkyljellä, homejuustolla ja vaahterasiirapilla kuorrutettu vohveli?
Ravintola Trishuli
- Mikä: Nepalilainen ravintola
- Missä: Kaitaa
- Mitä: Nepalilaisia ruokalajeja lounaalla ja illallisella
Kaitaalle vastikään ovensa avannut Ravintola Trishuli tarjoaa nepalilaisia ruokalajeja niin lounaalla, illallisella kuin take awayna. Ravintola lupaa tarjota ruokaelämyksiä, jossa asiakas voi kokea tuoreiden raaka-aineiden ja lämmittävien mausteiden ihanan liiton.
Gillet Bar & Bistro
- Mikä: Ruokaravintola
- Missä: Kasarminkatu
- Mitä: Herkullista ruokaa lounaalta iltamyöhään
Helmikuun toinen päivä Kasarminkadun kauniiseen kivilinnaan aukeaa uusi ravintolakokonaisuus Gillet Bar & Bistro, johon kuuluu kaksi ravintolatilaa ja talvipuutarhamainen Lasipiha baareineen. Toisesta kerroksesta löytyy myös juhlasali kabinetteineen.
Ravintola lupaa tarjota herkullista ruokaa ja juomaa tyylikkäissä tiloissa.
LUE MYÖS: Nämä ovat pääkaupunkiseudun hehkutetuimmat grillit: “Se on elämys alusta loppuun”
Freja
- Mikä: Hotellin ravintola
- Missä: Matinkylä
- Mitä: Aamiaista, lounasta ja illallista
Helmikuun 8. päivä Matinkylään ovensa avaava Freja lupaa tarjota asiakkailleen lähiruokaan nojaavia elämyksiä rennossa ilmapiirissä. Hotel Mattsin katutasossa sijaitseva ravintola tarjoaa niin aamiaista, monipuolista lounasta kuin laadukasta illallistakin. Ravintolan herkut kypsyvät hiiligrillissä ja tunnelmallinen baarialue toimii hyvin jälkiruokadrinkkien nauttimiseen.
Cafe Zoceria WeeGee
- Mikä: Kahvila
- Missä: WeeGee Tapiola
- Mitä: Laatukahvia ja leivoksia
Helmikuussa näyttelykeskus WeeGeeseen avautuu Leppävaaran ja Tarvaspään toimipisteistään tunnettu Cafe Zoceria. Kahvilaketju tunnetaan etenkin Kaffa Roasteryn kahvista, hyvistä teelaaduista, konditoriatuotteista, suolaisista ja makeista leivonnaisista sekä täytetyistä leivistä.
Kahvila soveltuukin hyvin virkistäytymiseen kulttuurielämysten keskellä.