Italiaa Kamppiin
Bravuria on HOK-Elannon viimeisin ase kamppailussa Kampin tallaajien sielusta. Amerikkalais-italialainen ruokatori avautuu entisen Chico’sin paikalla Hankkijan talossa maaliskuun alussa. Uutta paikassa on muovikortti, jolle kertyneet ostokset lopussa maksetaan kassalla. Pasta syntyy paikan päällä ja tilataan suoraan kokilta. Pizzoja ynnä salaattejakin tarjotaan. Itsepalveluravintolan juomat ovat automaateissa. Jos ja kun pilottipaikka menestyy, Bravuria on tarkoitus monistaa suurimpiin kaupunkeihin Turusta Ouluun. Asiakaspaikkoja Kamppiin tulee 210 ja kesän myötä terassille 40 lisää.
Bravuria, Salomonkatu 1
Tamarin Forumiin
Soffan tilalle Forumin uuteen osaan avataan helmikuun viimeisellä viikolla lounge-tyylinen Tamarin. Ruokalista koostuu suurimmaksi osaksi Tamarinien klassikkoannoksista, mutta uusina mukaan on otettu finger foodit. Myös muutama uusi thaimaalainen olut on luvassa listalle. Viihtyvyyteen aiotaan panostaa lisäämällä looseja ja sohvia.
Tamarin, Mannerheimintie 14
Kärpäsen vuosi
SK-Ravintolat jatkavat ”vanhojen legendojen” henkiin herättämistä. Nyt vuorossa on Baarikärpänen (ent. Butterfly). Avajaisia juhlitaan perjantaina 18.2.
Baarikärpänen, Mikonkatu 15
Pihviä, pihviä
Copacabanan tilalle avattiin Popkellari, ja kokit Jari Saarentaus ja Heikki Aro siirtyivät Rymy-Eetuun. Rymystä saa pippuripihvien lisäksi myös uutta Rillumarei Menyytä, eli Hanna Partasen kalakukkoa piimälasillisen kera.
Rymy-Eetu, Erottaja 15
Premium fast foodia
Maaliskuun ensimmäisellä viikolla keittiömestari Henrik Poulsen avaa Espooseen Tiger Sushin. Ravintola on osa Poulsenin suunnittelemaa ketjua, jonka ensimmäinen ravintola löytyy Hämeenlinnasta. Toukokuussa on tarkoitus ottaa jalansija Porvoosta, ja Punavuoren Tiger Sushi avataan tulevana syksynä. Ravintolat aikoivat kilpailla premium-laadun raaka-aineilla, sekä erilaisilla kasvis- ja liha-annoksilla. Annokset tehdään aina vasta tilauksen jälkeen, joten edes lounaalla ei tarvitse tyytyä valmisbokseihin. Palvelun luvataan silti olevan nopeaa. Espoon ravintolassa on 90 asiakaspaikkaa, ja varattava saunaosasto. Maaliskuusta alkaen Tiger Sushi alkaa myös toimittaa tuotteitaan Citymarketteihin. Tätä varten Espoossa on 200 neliön keskuskeittiö.
Tiger Sushi, Keilaniemenkatu 3
Kappeli remonttiin
Uusi pitkä vuokrasopimus rohkaisee HOK-Elannon sulkemaan Kappelin elokuussa perusteellisen remotin ajaksi. Ennen muuta keittiö saa uuden ilmeen, ja ohikulkijat voivat ihmetellä katettua talviterassia. Uusittua Kappelia päästään ihastelemaan reiluine tuhansine asiakaspaikkoineen marraskuussa. Toimitusjohtaja Matti Niemi lupaa elvyttää kellarin nykyisestä hautajaiskäytöstään.
Kappeli, Eteläesplanadi 1
Made in Helsinki
Helmikuu on mateenystävien juhlaa. Königissä pääsee herkistelemään madekeitolla ja mateenmätitoastilla (14 e) sekä fish & chipsillä (19 e). Katajanokan Kasinolla voi lounastaa esimerkiksi mademuhennoksella (20,60 e) ynnä paistetulla mateella (23,80 e).
König, Mikonkatu 4 Katajanokan Kasino, Laivastokatu 1
Omenapuu etsii kotia
Taloustutkimuksen mukaan Suomen tunnetuin ravintolabrändi Omenapuu joutuu evakkoon toukokuussa. Uutta kotia etsitään Makkaratalossa liki 30 vuotta toimineelle ravintolalle. Makkaratalon remontin myötä nykyinen vuokrasopimus päätyy, ja Ompun paikalle rakennetaan myymälätiloja.
Omenapuu, Keskuskatu 6
Sepän simpukat
Cozze-simpukkaviikot ovat vallanneet Kolmen Sepän keittiön. Perinteisten valkoviinissä haudutettujen sinisimpukoiden (23,90 e) ohella on tarjolla mm. rakuunasimpukoita (21,70 e), choirzo-makkaralla ryyditettyjä simpukoita (21,70 e) sekä äyriäisliemessä haudutettuja simpukoita katkarapujen, siian ynnä lohen kera (22,90 e).
Kolme Seppää, Mannerheiminitie 14
Klubit
Jukebox
- Paolo Mojo & Jim Rivers: Darkplace (Noir+Mettes remix)
”Tanskalainen Noir groovaa tämän techhouse-monsterin tiukemmille tanssilattioille. Kun bileet pitää nostaa seuraavalle levelille, toimii tämä täydellisenä transitiona.” - U.N.K.L.E: The Answer (King Unique remix)
”Yksi ehdoton lempituottajani legendaarisen bändin kimpussa. Teknoa ja progressiivistä fiilistelyä juuri sopivan hienostuneessa suhteessa.” - LCMDF: Future Me (Mr.A´s repeat the repeat the repeat remix)
”Oma remixini tänä keväänä ilmestyvän LCMDF:n Love&Nature-levyn seuraavasta singlestä. 117bpm groovaavaa diskohousea höystettyinä Emman ja Mian supercatchillä vokaalihookilla.”
Mr. A Jenny Woossa 18.2.
Pacificon brunssi
Pacifico aloittaa dj-vetoisen lauantaibrunssin, jossa on ruoan lisäksi tarjolla drinkkejä. Ensimmäisellä lauantaibrunssilla soittavat Moiklubin tytöt. Illan tullen Catch The Beat -klubi.
Pacifico 19.2. 9,95 e
Kotimaan teknokatsaus
Kotimaan teknokatsaus vol. 3 kokoaa Suomen kovimman teknokattauksen. Jori Hulkkonen, Instant Live ja VJ’stä muun muassa Andrei sekä Klaustrofobia, näin vain muutamia mainitakseni.
Kuudes Linja 25.2. 10e
Suomi-Goa-Suomi
Goa-meiningeistä vastaavat muun muassa Texas Faggot, Nebula Meltdown ja Noitarumpu. Aikaisemmissa SuomiGoa-bileissä on kuulemma ollut meininki katossa jo vartti ovien avaamisen jälkeen.
Playground 25.2. 10e
Auringonlaskun klubi
Club Sunsetin kaudenavajaisia vietetään Mr. Sinnerin, Flinkin ja Steven Hoaksin tahdeissa.
Ravintola Aleksandria 26.2. 6e
House party
Discoa ja housea on luvassa, kun Red Rack’em saapuu Briteistä Pohjoiselle Rautatienkadulle. Illan muut DJ:t ovat 3rd C, Smoodymann ja AIS-T.
Nolla 19.2. 5e
5 kommenttia
eagq
18.2.2011 11:38
Bravuria on tainnut hieman lainata konseptia Vapianolta.
Italialainen - check
Kortti, johon ostokset "ladataan" - check
Ruoat valmistetaan silmien alla - check
Itse tehty tuorepasta - check
Bravurian slogan: Pasta. Vini. Bar.
Vapianon slogan: Pasta. Pizza. Bar.
Tähän mennessä Vapianosta on päässyt nauttimaan mm. etelä- että länsinaapurissa, saa nähdä miten Bravuria menestyy, ja nähdäänkö Suomessa joskus Vapianokin.
http://vapiano.com/
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
VeliSkeptinen
1.3.2011 13:28
Osuuskauppaväki menee yleensä sieltä missä aita on matalin koska bonuskortti näyttää usein vihreämmältä aidan toiselta puolelta katsottuna. Ei kannata liikoja odottaa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Viiiiiiiiiiiiina
15.3.2011 16:13
vapiano ei omista fast casual konseptia, vaan kyseisell' palvelumallilla on ravintoloita ympäri maailmaa, myös muun nimisiä kuin kyseiset.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Vapiano-fani
18.3.2011 16:35
Kuulostaa niin Vapianolta, että aloin pohtia tuliko Vapiano Suomeen Bravuria-nimellä. Vapianon sivuilla on jo pitkään lukenut, että Finland: Coming soon. Uskomatonta, miten kopiolta tämä vaikuttaa, jos ei ole yhteyksiä Vapianoon. Vielä en ole päässyt testaamaan, mutta ensi viikolla olisi tarkoitus. Eat.fi:ssä pizzoja oli haukuttu, joten ruoka ei taida olla yhtä hyvää kuin suosikki ravintolaketjussani Vapianossa. Tulisi pian aito ja alkuperäinen Vapiano Suomeen ettei tarvisi Tallinnaan saakka lähteä hyvälle pastalle :).
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Vapiano-fani
24.3.2011 19:24
Jatkankin tästä Bravuriassa käyneenä. Noloa, miten kopioivat Vapianoa, mutta koska Vapiano on täydellinen niin tämä hieman heikompana kopiona oli ihan jees :). Pasta oli hyvää, mutta palvelussa oli alkukankeutta havaittavissa. Ehkä se siitä. Tai sitten oikeaa Vapianoa odotellessa ;).
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin