Jätkäsaareen avattiin loppuvuodesta ravintolakaksikko Vessel Bistro ja Vessel Burger. Ravintolat toimivat vierekkäin, mutta erillisissä tiloissa.
Vessel Burgerin painopiste on nimensä mukaisesti burgereissa, joiden mediumiksi paistetut pihvit saavat lisäaromia aidosta puuhiiligrillistä.
Vessel Bistron puolella tarjoillaan niin lounasta, illallista kuin brunssiakin. Tällä hetkellä listoilta löytyy perinteisempiä bistroannoksia tartarista ja toast skagenista possunposkeen ja punajuuririsottoon, mutta kevään korvalla listalle on suuntaan on tulossa muutos, kun puikkoihin astuu nuori ja nälkäinen keittiömestari Jussi Piiroinen.
Vuosia Tampereella Arto Rastaan Hellassa & Huoneessa sekä Dining 26:ssa työskennellyt Piiroinen tuo mukanaan tuulahduksen skandinaavista keittiötä välimerellisellä twistillä.
Piiroisen luoma menu otetaan käyttöön huhtikuun alussa. Hän lupailee Vessel Bistroon alusta asti itse tehtyä ruokaa, jossa on myös yllätyksellisyyttä. Monipuoliselta listalta tulee löytymään myös vegaanisia annoksia.
Piiroinen on kartuttanut osaamistaan niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin kokkikilpailuissa. Hän ylsi hopeasijalle Vuoden nuori kokki 2017 -kisassa ja osallistui samana vuonna S.Pellegrino Young Chef 2017 -kilpailuun, jossa hän eteni semifinaaliin saakka.
Viime kesänä hän voitti Grillimaisteri 2018 -kiertueen Tampereen osakilpailun ja sijoittui Helsingissä järjestetyssä finaalissa kolmannelle sijalle.
“Aion jatkossakin käydä kilpailuissa. Kilpailut kehittävät, kasvattavat ja niissä pääsee kokeilemaan uusia tekniikoita. Lisäksi kilpailujen omanlainen paine viehättää. Palautteen ruoan mausta ja teknisyydestä saa heti”, Piiroinen sanoo.
Hän aikoo osallistustua kilpailuihin vastaisuudessakin. Keväällä alkavat jälleen S.Pellegrino Young Chef 2019-2020 karsinnat ja tähtäimessä on myös seuraava Vuoden Kokki -kilpailu.
Vessel Bistro & Burger, Länsisatamankatu 36