Kahvinpaahdantaa Mansessa

Kahvila Valo tuo kofeinisteille ilouutisen: Valo alkaa paahtaa omaa kahviaan.

Pekka Heinonen on toiminut vuodesta 2001 kahvila-alalla.
Pekka Heinonen on toiminut vuodesta 2001 kahvila-alalla. "Kahvi on intohimoni", hän sanoo.

Kahvinpaahdantaa

Kahvila Valo tuo kofeinisteille ilouutisen: Valo alkaa paahtaa omaa kahviaan. Luvassa on viikoittain pieniä eriä kahvilaatuja, joita voi nauttia sekä kahvilassa että ostaa mukaan. Myynnissä on muun muassa espressoa ja alkuperäkahveja pienyrittäjiltä Väli-Amerikasta ja Etiopiasta. Aamuisin kahvin valmistusta voi seurata livenä Valossa.

Kahvilan omistajan Pekka Heinosen mukaan asiakkaiden kiinnostus erilaisia kahvilaatuja ja valmistusmenetelmiä kohtaan on nousussa. ”Paahtimesta on tullut jo osa Valon sisustusta”, Heinonen sanoo. Tamperelaiset kahvinjuojat arvostavat.
Kahvila Valo, Puutarhakatu 11

Tuesday Dive

Tampereen legendaarisin viikoittainen konemusaklubi Tuesday Dive siirtyy Club Volumeen. Volume tarjoilee Diven yhteydessä kesäkuun ajan ilmaista salaattia. 5. päivänä kesäkuuta tarjolla on tonnikalasalaattia ja kasvissyöjille välimerellistä fetasalaattia. Modernin klubisoundin ja raikkaan salaatin yhdistelmä takaa sen, ettei reivaus lopu ainakaan nälkään.
Volume, Otavalankatu 9

Masuunin kesälista

Ravintola Masuunin viisi kertaa vuodessa vaihtuva ruokalista on taas uusiutunut. Vuoden kolmannella listalla on alkukesän raikkaita makuja, kuten nokkosta, raparperia ja tuoreita yrttejä. Alkuruuassa on ripaus kapinaa: tarjolla on korvasienikeittoa. (Pohjoismainen sienityöryhmä esitti sienen kauppakieltoa keväällä, sillä se on käsittelemättömänä myrkyllinen.) Pääruokalistalta löytyy uutuutena Paijan viljaporsaan kassleria ja Vanajaveden kuhaa.
Ravintola Masuuni, Hatanpään valtatie 1

Kuplajuomaa polttareissa

Huomio kaikki suunnittelusta nääntyneet kaasot ja bestmanit! Ristorante Como tarjoaa hauskan ohjelmanumeron polttaripäivään. Viinitasting-kokonaisuus on paitsi nautinnollinen myös hyödyllinen. Tilaisuudessa perehdytään esimerkiksi samppanjan valmistukseen ja tietysti myös maistellaan sitä. Tastingin tarjoushinta on 29 euroa per henkilö.
Como Ristorante, Hämeenkatu 7

Uudistunut Europa

Café Europa on uudistanut eteläeurooppalaista ruoka- ja drinkkilistaansa. Uutuuksia ovat muun muassa chorizo-mozzarella-leipä ja Viikinsaari-drinkki. Europa on myös laajentanut asiakkaiden toiveesta luomuteevalikoimaansa.
Café Europa, Aleksanterinkatu 29

O’Connell’s kesämielellä

Pub O’Connell’s ottaa kesän kunniaksi käyttöön uudet aukioloajat. 4.6. alkaen baari aukeaa jo kello 18. Aurinkoisen ilmeen saa myös ravintolan menu, josta löytyy muun
muassa etanoita sekä uusia olut- ja siiderimakuja. Connell’sissa tarjoillaan myös viikoittain vaihtuvia erikoisannoksia. Erikoisuudet on suunniteltu kesäsiidereihin sopiviksi.
Daniel O’Connell’s Irish Bar, Rautatienkatu 24

Teknoa Laternassa

Tilausravintola Laterna muuttuu klubiareenaksi 1. päivänä kesäkuuta, kun lavan valtaa tapahtuma nimeltään Kolinaproduktio. Levyjä soittelee dj Neon Helsingistä. Ravintolassa jumputtaa koko illan hard style -tekno, ja tanssityyli on vapaa. Bileet alkavat kello 22 ja päättyvät aamuneljältä.
Ravintola Laterna, Puutarhakatu 11

Kahveliin uudet omistajat

Laukontorilla kaksi kesää toiminut torikahvila Kahveli sai uuden omistajan vappuna. 24-vuotias Mirva Toivonen teki ensimmäisen työharjoittelunsa Kahvelissa vuonna 2010 ja päätti ostaa kahvilan tänä keväänä. Kahvelissa on tarjolla makeita ja suolaisia vohveleita sekä itse leivottuja leivonnaisia.
Torikahvila Kahveli, Laukontori

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi