Ruoka ei ole enää festareiden pakollinen paha, vaan tärkeä osa kokonaisvaltaista festarielämystä. Jopa niin tärkeä, että huikea määrä tapahtumia kietoutuu täysin ruoan ja juoman ympärille.
Tsekkaa tästä tärpit ruokakesään ja suuntaa herkuttelemaan!
Taste of Helsinki
14. kesäkuuta starttaava Taste of Helsinki on yksi kesän odotetuimmista ruokatapahtumista. Tänä vuonna Töölönlahden puistoon levittäytyvä festari tarjoaa kulinaristeille keitaan, jossa yhdeksän huippuravintolaa tarjoavat parastaan sopuhintaan. Tänä kesänä mukana on myös Michelin-tason vierailija Tukholmasta: Esperanto.
Lue lisää tämän vuoden tarjonnasta: Maistiaisia Taste of Helsingin menusta
14.–17.6. Taste of Helsinki
Taste Hanko
Idyllisen Hangon ravintolatarjonta esittäytyy tapahtumassa, jossa mukana olevat ravintolat tarjoavat ravintolaelämyksiä 20 eurolla.
14.–16.6. Taste Hanko
Satoa goes Wild
Kuopion keskusta-alueelle nousee ruokafestivaali, jonka aikana 10 ravintolaa tarjoilevat festarikansalle villiruoka-annoksiaan. Tarjolla on myös tanssia, musiikkia ja taideinstallaatioita. Festivaalipassiin sisältyy 10 maisteluannosta.
15.–16.6. Satoa goes Wild
Neitsytperunafestivaali
Turun neitsytperunafestivaalin päätähtenä on itseoikeutetusti yksi kesän rakastetuimmista herkuista, varhaisperuna. Jo kahdeksatta kertaa järjestettävillä Neitsytperunafestivaaleilla maistellaan tietysti perunaherkkuja, kisataan perunankuorintakilpailussa ja nautitaan kesästä.
15.–16.6. Neitsytperunafestivaali
Turku Food and Wine Festival
Lähiruokaa, katuruokaa, hyviä viinejä ja käsityöläisoluita Aurajoen maisemissa. Tätä kaikkea tarjoaa Turku Food and Wine Festival.
26.–28.7. Turku Food and Wine Festival
Lapinlahden juusto- ja viinijuhlat
Lapinlahden jäähalliin nousee 20-metrinen juustopöytä, jolla on tarjolla kymmenkunta erilaista juustoa sekä juustojen kanssa yhteen sopivia kasviksia, hedelmiä, hilloja sekä leipätuotteita.
4.8. Lapinlahden juusto- ja viinijuhlat
Vegånia
Turussa maistellaan vegaanisia herkkuja, kun kasvisruoalle omistettu katuruokatapahtuma Vegånia levittäytyy jo toista kertaa Turun Vanhalle Suurtorille.
3.–5.8. Vegånia
Smaku Porvoo
Smaku Porvoo kokoaa yhteen Porvoon ravintolatarjonnan parhaimmiston. Festivaaliviikon aikana mukana olevat ravintolat tarjoavat maisteluannoksiaan ensin ravintoloissaan edulliseen festarihintaan. Viikko huipentuu 25. elokuuta, kun ravintolat tuovat viiden euron hintaiset festivaaliannoksensa saman katon alle Porvoon Taidetehtaalle.
13.–25.8. Smaku Porvoo
Tamperrada
Tamperradassa mukana olevat 55 tamperelaisravintolaa valmistavat kukin omanlaisensa pinxton. Yleisö pääsee maistelemaan näitä espanjalaishenkisiä tapaksia ravintoloissa kolmen euron hintaan, ja voittaja valitaan yleisöäänestyksellä.
13.–17.8. Tamperrada
Valkosipulifestivaali
Keravan legendaariset valkosipulifestivaalit tarjoavat jälleen makuelämyksiä valkosipulinystäville. 33 vuotta sitten perustetun festivaalin hittituotteeksi on muodostunut valkosipulijäätelö.
18.8. Keravan valkosipulifestivaali
Food & Art
Taide ja ruoka kohtaavat jo viidettä kesää peräkkäin Mäntän Serlachius-museoiden ympäristössä. Festivaalivieraat pääsevät nauttimaan taiteesta, designista ja vierailevien keittiömestareiden festivaaliannoksista. Mukana ovat muun muassa Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner, Suomen Bocuse d’Or -edustaja Ismo Sipeläinen, sekä San Pellegrino Young Chef -kisan finalistit Japanista, Ruotsista, Kreikasta, Perusta ja Venäjältä.
23.–25.8. Food & Art