Pappardelle, 15,70 e
- Pappardelle-pastaa, ylikypsäksi haudutettua karitsaa, pikkusipuleita ja oliiveja.
Hans Välimäen luotsaama La Société du Cochon eli lyhyen, mutta melko näyttävän elämän, kunnes siirtyi jokunen vuosi sitten ravintolajätti Center-Innin omistukseen. Ydinkeskustan paraatipaikalla sijaitsevasta ravintolasta aukeaa komeat näkymät Mannerheimintielle. Vertti Kiven suunnittelema sisustus ei ole juurikaan muuttunut ja toimii edelleen hyvin.
Ravintola on tiistain alkuillasta puolityhjä, asiakkaiden keski-iän ollessa yllättävän korkea - viidenkympin kieppeillä. Sali täyttyy pikku hiljaa, ja ikähaitariinkin saadaan hajontaa parikymppisten mimmiseurueiden valuessa sisään.
Ruokalista on selvästi italialaishenkinen, joskin tarjolla olevat hampurilaiset sekoittavat hieman linjaa. Muuten valikoima on helposti lähestyttävissä, joskin hintataso on hivenen ylävireinen. Valitsemme pastat, mikä on tässä kaupungissa tietoinen riski. Seuralaiselle tattipastaa (15,40 e), minulle karitsaa.
Tässä vaiheessa tarjoilu toimii vielä jouhevasti ja annoksemme saapuvat pian. Molemmat pastat ovat erinomaisesti onnistuneita, joskin seuralaiseni tagliatellea olisi voinut keittää vielä puolisen minuuttia. Maut ovat voimakkaita ja selkeitä, annosten koko erinomainen.
Mainiosta pastasta yllättyneenä päätän ottaa vielä toisen riskin ja tilata jälkiruuaksi suklaafondantin (9,40 e). Myös tämä yleensä kaltoin kohdeltu herkku osoittautuu tyylipuhtaaksi suoritukseksi.
Plussat
- oiva sijainti
- helposti lähestyttävä
- onnistunut sisustus
- selkeät maut
- rento palvelu
Miinukset
- tylsä nimi
- kuiva parmesaani
- lista ei täysin linjassa
- ajoittainen odottelu
- ylävireinen hintataso