Helsingin ravintolamaailmassa puhaltavat muutoksen tuulet, kun alan jättiläinen HOK-Elanto haukkaa perheyrityksenä aloittaneen, lukuisten ravintoloiden ketjuksi kasvaneen Center-Inn -ravintolat. Kaupassa HOK-Elannon omistukseen siirtyvät König, TapasBarCelona, Gaselli, Raffaello, Keskuskadun La Famiglia, Etelä-Esplanadin Sir Eino sekä Vantaan Flamingon La Famiglia, Sir Eino ja Tapas BarCelona. Cafe Maya on myös mukana kaupassa, mutta se siirtyy helmikuun loppuun mennessä liiketoimintakaupalla uudelle omistajalle.
"Oy Center Inn Ab jatkaa Helsingin Osuuskauppa Elannon (HOK-Elanto) tytäryhtiönä. Meillä Center-Innissä työskentelee vakituisesti 130 ravintola-alan ammattilaista, joiden työsuhde jatkuu ennallaan. Kauppa merkitsee meille mahdollisuutta jatkaa hyvää työtämme sellaisen omistajatahon palveluksessa, joka on sitoutunut ylläpitämään ja edelleen kehittämään ravintoloita määrätietoisesti osana omaa ydinliiketoimintaansa", toimitusjohtaja Mikko Paukkonen sanoo.
Kaupan myötä HOK-Elannon asema Helsingin ytimessä vahvistuu entisestään. S-Ryhmän asiakkaat ovat varmasti kaupasta innoissaan, mutta ketjuravintoloiden vastustajilta uutinen rajaa valinnanvaraa.
"Aktiivinen haku johti keskusteluihin myyjän kanssa ja neuvottelut päätyivät molempia osapuolia tyydyttävään lopputulokseen", kertoo HOK-Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi.
"Oy Center-Inn Ab on yrityksenä hyvässä kunnossa ja ravintoloissa on sitoutunut ja osaava henkilökunta. Liikeideat ovat onnistuneita, ravintolat sijaitsevat hyvillä liikepaikoilla ja täydentävät erinomaisella tavalla HOK-Elannon nykyistä ravintolatarjontaa.
HOK-Elannolla on tällä hetkellä 100 ravintolaa, joissa työskentelee vakituisena henkilökuntana yli 900 ravintola-alan ammattilaista. Vuonna 2012 HOK-Elannon ravintoloiden liikevaihto oli yhteensä 125 miljoonaa euroa.
Center Inn -ravintolat on Eila Kuurman vuonna 1983 perustama perheyritys, joka myytiin vuonna 2007 Henri Klimscheffskijlle, Matti Himbergille ja Toni Pokelalle.
2 kommenttia
ketjut-ja-kahleet
10.1.2013 00:31
Onko Helsingissä enää muita (ketju)ravintoloita kuin S-paikat?
Voiko yksi ravintolaketju nousta määräävään markkina-asemaan, jolloin kilpailuviranomaisten on puututtava tilanteeseen?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Mikko75464
28.1.2013 14:09
Taso laskee välittömästi, kun ravintolasta tulee S-paikka. Kastikkeet muuttuvat valmiskamaksi samoin kuin muutkin raaka-aineet. Ei sellaisesta viitsi maksaa ravintolahintaa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin