Viime keväänä suuren suosion saavuttaneet Korjaamon samppanjamarkkinat käynnistävät kevään samppanjakauden Kulttuuritehdas Korjaamolla 11.–12. huhtikuuta. Suomen ainoa pelkästään samppanjaan keskittyvä tapahtuma kokoaa vanhoille ratikkahalleille viiniasiantuntijat ja alan tärkeimmät toimijat sekä kuplivasta kiinnostuneet maistelijat. Toukokuussa Samppanjamarkkinat lähtee Suomen-kiertueelle, ja tapahtuma pystytetään ensimmäistä kertaa myös Tampereen Pakkahuoneelle 9.–10.5. sekä Turun VPK-talolle 16.–17.5.
Samppanjamarkkinoilla voi maistella niin luksussamppanjoita kuin samppanjamaailman klassikoita ja uusia yllättäjiäkin. Samppanjan ohella markkinat tarjoilevat ruokaherkkuja hummereista ostereihin sekä sushimaistiaisiin. Samalla asiantuntijat johdattavat juomatietouteen ja tarjoavat juomavinkkejä esimerkiksi kesän juhliin.
Oppaina samppanjan maailmaan toimivat pitkän linjan viiniasiantuntija Jukka Sinivirta, muiden muassa ravintola Savoyn sommelier Antti Uusitalo, mm. Murusta tuttu Samuil Angelov sekä Suomen ensimmäinen Master of Wine Essi Avellan, joka toimii FINE Champagne Magazinen päätoimittajana sekä Glorian ruoka ja viini -lehden viinitoimittajana. Avellan ohjaa markkinoilla myös maailmaan parhaisiin samppanjoihin pureutuvat master classit. Viime keväänä loppunvarattujen tasting-tilaisuuksien sekä luentojen ja paneelikeskusteluiden teemoina markkinoilla ovat muiden muassa samppanjan nyanssit ruokajuomana, pienten tuottajien mielenkiintoiset samppanjat sekä valmistusmenetelmät, jotka tekevät samppanjasta samppanjan. Lisäksi arvostetut samppanjatalot Salon Delamotte ja Nicolas Feuillatte avaavat salojaan.
Samppanjamarkkinoiden näytteilleasettajina toimivat muiden muassa Moët Hennessy (mm. Veuve Clicquot), Beverage Partners Finland (Laurent-Perrier), Hartwa-Trade (Lanson), Arvid Nordquist (Ayala), Pernod Ricard Finland (Mumm), Fondberg (Taittinger) Vindirekt (Billecart-Salmon), Tampereen Viinitukku (Aspasie), Norex (Nicolas Feuillatte) sekä Viinitkotiin.com. Ruokatarjoiluista vastavat Kaartin Hodari & Hummeri, Osteribaari, Sushibar + Wine Korjaamo sekä Korjaamon baari & keittiö.
Samppanjamarkkinat Kulttuuritehdas Korjaamolla (Töölönkatu 51) pe 11.4. klo 16–21 ja la 12.4. klo 14–20. Sisäänpääsy alk. 15 € (ovelta ja ennakkoon Tiketistä), sisältää Ceestashopin Lehmann Glass Premium -samppanjalasin. Juoma- ja ruokaliput alk. 2,50 €. Tasting-tilaisuudet 50 €, MW Essi Avellanin master class 99 €.
Samppanjamarkkinat-kiertue Tampereen Pakkahuoneella pe–la 9.–10.5. ja Turun VPK-talolla pe–la 16.–17.5.