Palace kalaan ja Italiaan
Palace Ravintolat avaa Kauppatorin laidalla kalaravintolan sekä italialaisen ravintolan elokuussa. Palace voitti vuokratarjouksessa Apteekin talossa nyt Alexander Nevskiä ja Havis Amandaa isännöivän Royal-Ravintolat. Nevski ja Havis jatkavat nykyisellään toukokuun loppuun, ja Royal etsii kannattaville ravintoloille uusia liikepaikkoja.
Kämp muistelee
Henry Tikkasen keittiö muistelee Kämpin 1920-lukua vuoden alkajaisiksi est. 1887:ssä. Viiden ruokalajin menussa (72 e) löytyy 12.1. alkaen kuun loppuun mm. kylmää keitettyä hummeria sekä vasikansatulaa ja linnaperunoita. Maaliskuussa ravintolassa vierailee sen antimiin ihastunut Göteborgin tähtikokki Leif Mannerström.
Viinipyhimys Nokassa
Nokka juhlistaa viinintekijöiden suojeluspyhimystä Saint Vincentiä kuuden ruokalajin nimikkomenulla. Tarjolla on mm. haaleaa hummeri-äyriäissalaattia, kirkasta riistalintulientä sekä maalaisporsasta ja viinitarhaetanoita. Juhlaviinit toimittaa Hugelin perhetalo Alsacesta. 22. tammikuuta vuonna 304 uskonsa puolesta kuollutta marttyyriä muistetaan lautasella ja lasissa 19.1.-13.2.
Hyvä Tuomas Stadin Panimosta
Kuluttajajärjestö Olutliitto palkitsi Stadin Panimon oluentekijän Kari Likovuoren vuoden Hyvänä Tuomaana. Stadin oluita pääsee maistelemaan mm. Punavuoren Ahvenessa ja muissa "Kalaravintoloissa". Likovuori on alusta lähtien osallistunut Helsinki Beer Festivalin olutkilpailujen järjestelyihin.
Välimeri Pääkonttorissa
Pääkonttorissa tarjoillaan 12.-17.1. Välimereltä poimittuja makuja. Keittiömestarina häärää pariisilaisen Plaza Athènèe -hotellin maineikas Christophe Clarigo, joka loihtii moderneja, kevyitä ja yllätyksellisiä annoksia.
Uusi Olohuone Korsoon
HOK-Elanto avaa kahdeksannen Olohuone-ravintolansa huhtikuussa Korson keskustassa. Ravintola valmistuu uuden S-marketin naapuriin. Olohuoneisiin kuuluvat mm. perinteikkäät Kolme Liisaa Kruununhaassa ja Kuusihokki Taka-Töölössä. Korson ravintolaan tulee 160 asiakaspaikkaa, terassille sata lisää.
Jäistä Lapin Kultaa
Kevyt ja puhdas Lapin Kulta Ice on Hartwallin vuoden ensimmäinen vaan ei viimeinen uutuusolut. Olut jäädytetään ennen suodatusta kolmeen ja puoleen pakkasasteeseen. Kevyet jääoluet ovat lähtöisin Pohjois-Amerikasta. Lapin Kulta on kasvanut isoista kotimaisista olutmerkeistä voimakkaimmin viimeisen puolen vuoden aikana, mutta Karhu on säilyttänyt ykköstilansa.
Kermalaisille uusi baari
Kerman omistajatahot ovat ottaneet haltuunsa Uudenmaankadun venäläisravintola Babushka Iran ja ovat avaamassa tilalle baaria. Tim Uskali ja kumppanit pitivät aiemmin vieressä sijaitsevassa, nyt SF-Baarina tunnetussa kiinteistössä Bar Sodaa.
Kuka saa Kaivohuoneen?
Kaivohuoneen omistajakiemurat eivät ole vieläkään selvinneet. Tarjouskilpailun hävinneet tahot ovat vieneet omistajakiistan hallinto-oikeuteen. Nyt odotetaan mielenkiinnolla alkaako ravintolan remontti tammikuussa vai odotetaanko oikeudelta lopullista päätöstä.
Paras wokki?
Wokki on tullut jäädäkseen, mutta kenellä on paras resepti? Vaakunan Memphis kerää ehdotuksia tammikuun ajan osoitteessa mphis.fi. Voittajalle on luvassa nimikkowokki listalle sekä ravintolalahjakortti. Ehdotukset voi lähettää myös perinteisellä postilla.
Center-Innin Ramen-viikot
Ramen on teemana tammikuun kolme viimeistä viikkoa Simonessa ja Yadessa. Nuudelipitoinen Ramen on kehittynyt kiinalaisissa keittiöissä aikojen saatossa. Myöhemmin siitä on tullut kansallisherkku muun muassa Japanissa, josta reseptit ovat levinneet ympäri maailmaa.