Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Kymppi remontissa
Vaakunan kymppikerroksen ravintolat avaavat remontin jälkeen uudella ilmeellä 30.1. Yökerhon sijasta keskitytään seurustelu- ja ruokaravintolaan. Marko Alanderin keittiö loihtii "snadeja" eli pieniä annoksia. Sisustuksesta vastaa Belgen ja Nuevon suunnitellut Jutta Johansson. Yksi baaritiskeistä sijoitetaan siten, että siitä on esteettömät näkymät kaupungin ylle. Suljettu 10th Floor ehti toimia paikalla kahdeksan vuotta.

Krog syö olutta
Mallasuuteglaseerattu karitsanpotka (20,50 e) lukeutuu G.W. Sundmans Krogin olutviikkojen talviherkkuihin. Brie-olutkeitto (9 e) tarjotaan leipäkuoressa. Juusto (6 e) tulee belgialaisesta Chimayn trappistiluostaripanimosta. Jokaiselle annokselle on valittu oma olutsuosituksensa. Olutruokia nautitaan 26.1.-7.2.

Kasinoon kuusi ravintolaa
Huhtikuun alussa avattava Grand Casino kätkee sisuksiinsa kuusi ravintolaa ja baaria ynnä Mikonkadun kesäterassin. Viihderavintola Fennia Salongin keskelle valmistuu esiintymislava. Talon kahdesta keittiöstä vastaa mm. NJK:lla, Pörssissä ja Strindbergillä kokannut Ari Koso. Kasino sekä osa ravintoloista on avoinna joka päivä vuoden ympäri lukuun ottamatta jouluaattoa.

Härkäviikot Cantinassa
Cantina Westissä vietetään alkuvuoden härkäviikkoja 11.2. asti. Päävieraan lisäksi Tony Skogin keittiö valmistaa esimerkiksi kalkkarokäärmettä ja biisonia. Cantinaan on valittu on talon meksikolaisten punkkujen lisäksi härkäviikkojen erikoisviinit.

Copacabanasta La Bodega
Copacabanan paikalle Yliopistonkadulle on avattu espanjalainen viini- ja illallisravintola La Bodega. Ravintolan listalta löytyy mm. pihvejä, simpukoita, äyriäisiä ja muita espanjalaisia herkkuja. Ravintolassa on myös Barbacoa Buffet, jossa kokki valmistaa asiakkaan valitsemista raaka-aineista ja mausteista annoksen odottaessa. Kiireettömille illastajille on kehitelty neljän ruokalajin Slow Food menu (31 euroa), joka alkaa tapaksilla ja tattipastalla, jatkuu äyriäispannulla ja päättyy vaniljavanukkaaseen, Créma Catalanaan.

Elävää olutta Espoossa
Niittykummun Gallows Birdin Real Ale Festival painottuu Britannian uusien pienpanimoiden oluihin 30.-31.1. Hanassa on tarjolla on tusina erilaista tuoreolutta. Pohjois-Englannista voi esimerkiksi maistella Dalesiden muinaisen reseptin mukaan valmistettua tummaa ja mausteista Morocco-olutta.

Lappia Bulevardille
Perinteikäs Bulevardia muuntuu alkutalven remontissa Lappiravintola Saagaksi. Ranskalaissuomalainen keittiö ei houkutellut asiakkaita vuonna 1938 perustettuun funkkisravintolaan. Saslikin omistajat Anne ja Sakari Tainio ovat noteeranneet Annankadun Lappiravintolan suosion ja avaavat sille maaliskuussa haastajan Bulevardilla.

Meksikolaista pikaruokaa Tennarissa
Tennispalatsin kiinteistöön, Graniittitalon puoleiselle nurkalle on avattu meksikolaiseen pikaruokaan keskittyvä ravintola. Pitacosta saa kaikkea friteeratuista jalopenoista burritoksiin. Ovet aukeavat arkisin kello 11 ja viikonloppuisin kello 15.

Motherin remppa valmis
Mother aukeaa perjantaina16. tammikuuta osittain uudella konseptilla: Keittiömestari Tatu Viitasaari on luonut paikkaan oman rahan fenno-eurooppalaisen menun, jossa huomioidaan kotimaiset kausituotteet parsasta riistaan. Ravintolaan etsitään yhteistyökumppania, jonka kanssa Kuutiona tunnetun tilan seinät saataisiin kiipeilykäyttöön.

Kuun viini-illat
Ravintola Kuussa järjestetään kerran kuussa viini-ilta, vetäjänä Mikko Montonen. 42 euron osallistumismaksu sisältää alustuksen, kuuden viinin ohjatut maistiaiset sekä iltapalan. Ohjelma ajoittuu maanantai-iltaan ja kestää noin kaksi tuntia. Lisätietoja ravintolasta.

Lautaseen laatupitsoja
Lönnrotinkadun Lautaseen on hankittu pitsauunit ja ravintolassa panostetaan sekä pitsan laatuun että kokoon. Ravintoloitsija Henri Klimscheffskij on kehityttänyt lätyn täytteeksi talon oman juustoseoksen ja kinkkurouheen sijaan vannotaan parmankinkun nimeen. Pitsat painavat vähintään 700 grammaa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi