Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Kesäretki Hankoon

Kaupunkilaisen kesäretki Hankoon käynnistyy Casinon kalapöydästä – sopuhintaan. Hangon Casinon Grillijuhlat pidetään 17.7. ja 31.7. Markus Maulavirran johdolla.

Illalla voi valita rannan makasiiniravintoloiden Piraten ja Origon à la cartesta mukavien viinien kera. Mainiota vaihtelua lähellä Helsinkiä. Viikonloppuisin Casinolla bailataan maan nimekkäimpien bändien johdolla. Casinolla voi esimerkiksi nähdä kummatkin laulavat Vilkkumaat: Maija esiintyy 19.6. ja siskonsa Eeva 30.6.

Kämp kauppaa viiniä

Kämpin entinen CK’s on nyt Kämp Brasserie & Wine Bar. Sisustusta on hieman uusittu, ja laseittain myytävien viinien määrää lisätty huomattavasti. Viiniteemat vaihtuvat joka kuukausi. Kesäkuussa maistellaan itävaltalaisen Sepp Moserin mainioita valkoviinejä, tietysti myös laseittain.

Viinimestari vaihtaa seuraa

Sommelier-viinimestarien hallitseva Suomenmestari Petri Pellinen nostaa kytkintä Nokasta ja aloittaa elokuussa Chez Dominiquen juomavastaavana. Tavoitteena on tarjota huippuviinejä kohtuuhintaan. Olympialaisten jälkeen Pellinen edustaa lokakuussa Suomea sommelierien MM-kisoissa Ateenassa.

Juhannuksena saareen

Urbaania keskikesän juhlaa voi viettää Klippan Palacessa juhannusaattona 25.6. Pekka Terävä ja Mikael Kyyhkynen kattavat saariravintolaan juhannusbuffetin (35 e). Kalapainotteisen saaristolaispöydän jälkeen tarjotaan merilohta ja makkaroita. Tanssimusiikkia ja juhannuskokko on luvassa.

Viiniä ja kalaa

Motherin isäntä Kim Heiniö on avannut viinibaarin Töölön raitiovaunuhallissa eli nykyisessä kulttuuritehdas Korjaamossa. Pientä suolaista ja makeaa on myös tarjolla. Kalaravintola Havis on valmistunut Wanhaa Kauppahallia vastapäätä Etelärantaan. Moderniin ja perinteiseen osaan jakautuvan ravintolan keittiöstä vastaavat Vuoden Kokit Juuse Mikkonen (ex-Chez Dominique) ja Ari Ruoho (ex-Nokka).

Wanna be a Rock Star?

On the Rocksissa pyörii koko kesän ajan joka toisena sunnuntaina Wanna be a Rock Star -niminen skaba jonka voittajale on luvassa studioaikaa ja mahdollisesti myös menestystä. Kisan tuomaristossa istuu itseoikeutetusti Jone Nikula. Biisilista ja ohjeet löytyvät osoitteesta ontherocks.fi.

La Petite Maison 5 vuotta

Huvilakadun La Petite Maison täyttää kesäkuun puolivälissä viisi vuotta. Synttäreitä juhlitaan koko kesän ajan viiden ruokalajin menulla. Sään salliessa illallinen tarjoillaan kukin koristellulle terassille.

Tv-kokit kovissa kansissa

Lapset ovat erityishuomiossa Jamie Oliverin viimeisimmässä suomennetussa keittokirjassa Alastoman kokin onnenpäivät (37 e). Brittiläinen tv-kollegansa Nigella Lawson keskittyy esikoisessaan Syötävän hyvää (33 e) mukavuusruokaan.

AGK 10 vuotta

Tiettävästi maailman ainoa kiertävä taidefestivaali, Art goes Kapakka järjestetään elokuussa kymmenennen kerran. Juhlavuoden kunniaksi julkaistaan myös AGK-historiikki jossa muistellaan sanoin ja kuvin parhaita paloja vuosien varrelta.

Mestaritalli rempattu

Mestaritallin terassi on saanut uuden kalustuksen ja lattian ja saniteettitilat on laitettu uusiksi. Kesän aikana päivän suosituslista vaihtuu kolmesti viikossa.

Careliassa maanantaiklubi

Carelian viinibaarissa kokoontuu maanantaisin kello 15:n jälkeen klubi jonka jäseneksi pääsee astumalla sisään. Tarjolla on uusia viinejä ja pientä syötävää sopuhintaan. Tarjonta vaihtelee viikottain.

Yaden lista laajeni

Keskuskadun Yaden listalle on otettu kesän ajaksi wokkien ja rameneiden lisäksi pastat, pihvit ja salaatit.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi