Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Golden Cap ja uusi ilme.
Golden Cap ja uusi ilme.
Golden Cap uusi ilmeensä
Golden Cap -siiderit ovat saaneet uuden ulkoasun. Kuluttajaa vuosikausia ärsyttäneet foliohuput on poistettu ja korvattu kaulaetiketeillä. Myös pullon kyljen etiketit ovat saaneet modernimman ilmeen. Siideriperheen uusin tulokas on Green Apple Light.

Ooppera aukeaa vapuksi
Sedu Koskinen avaa 20.4. entisen City Marathonin tiloihin trendijengille ja luonnollisesti myös oopperatalon asiakkaille suunnatun alkuillan ravintolan. Paikassa kunnioitetaan rakennuksen perinteitä ja funkkisilme tuodaan esiin. Ruokalista rakennetaan 1950-luvun tyyliin, ruokakonsulttina toimii aikoinaan mm. Königin omistanut Jarl “Jalle” Lundström. Hintataso tulee olemaan edullinen, kaikki annokset maksavat alle 90 mk. Ravintolakeisari Koskinen avasi juuri Turkuun neljän ravintolan keskittymän.

Mother kiinni puoli vuotta
Eerikinkadun Mother sulkee ovensa toukokuun alussa taloyhtiön remontin vuoksi. Ravintola avaa Stefan Lindforsin suunnittelemana ja mahdollisesti laajennettuna syys-lokakuussa.

Koffilta suklainen pääsiäisolut
Koff on tuonut pääsiäisen alla markkinoille suklaalta maistuvan pääsiäisoluen. Tuote on pakattu 1/2 litran pulloon ja sitä on tarjolla normaaleista kausioluista poiketen myös hanatuotteena, olutravintoloista.

Loiren alue asittäytyy La Petite Maisonissa
La Petite Maison esittelee huhtikuussa ranskalaisen Loiren alueen huippuviinejä. Kyseiset viinit saivat juuri erityishuomiota brittiläisessä viinilehdessä. Viinien seuraksi on ravintolaan suunniteltu myös erikoismenu.

Bottoms Up uusiutui
Annankadun perinteinen pohjienottopaikka Bottoms Up on freesannut kasvonsa. Entinen savuinen rockluola muistuttaa nykyisin lähinnä vastapäistä ravintola Lappia ulkoiselta ilmeeltään. Osaltaan myös hinnankorotus on johtanut asiakaskunnan vaihtumiseen.

Dominiqueen kotilounas
Hans Välimäen johtama Chez Dominiquen keittiö ryhtyy kokkaamaan kotiruokalounaita. Suomalais-ruotsalaista husmanskostia tarjotaan nykyistä lounasta edullisemmin, jolloin tähtiravintolan ateriasta selviytyy suunnilleen satasella. Nykyisin lounas koostuu pääosin à la carten annoksista hieman iltaa edullisemmin hinnoin.

Hesperian klubiteema jatkuu
Hesperian klubikevät jatkuu tiukkana. 31.3. paikan valtaavat kuubalaiset rytmit teemalla Fiesta Havana Club. Perjantaina 6.4. onkin sitten vuorossa Ministry of Sound ja torstaina12.4. lavalle astuu itse Michael Monroe.

Kuninkaallinen vieras Sundmansissa
G.W. Sundmansin keittiön pomo Jarmo Vähä-Savo saa vieraan Tanskasta. Kuninkaanlinnan keittiöstä vastannut Jens Peter Kolbeck kokkaa tuoreessa tähtiravintolassa 3.-5. huhtikuuta. Kolbeckin viiden ruokalajin menu (425 mk) sisältää mm. äyriäistartaria ja osteripikkelsiä sekä ankanmaksavanukasta. Sundmansin väki jatkaa menun merkeissä omin voimin 11.4. asti.

Ultra Bra kuohuu Kaapelilla
Ultra Bra vauhdittaa Helsinki Beer Festivalia Kaapelitehtaalla lauantaina 31.3. Joka ilta lavalle kipuavien Hunajamelonien lisäksi kuullaan Sami Saari & Sonicsia torstaina 29.3. sekä Sir Elwood Duoa perjantaina 30.3. Lippu satojen oluiden maailmaan maksaa 40 mk. Ilmainen bussikuljetus Kiasman edestä puolen tunnin välein torstaina ja perjantaina alkaen klo 17.45, lauantaina klo 13.45 lähtien.

Pääsiäinen maistuu suklaalta
Koffin Pääsiäisolut maistuu tänä vuonna suklaalta. Panimomestarit ovat kehittäneet uuden reseptin, jossa makea aprikoosi ja suklaakonvehdit pääsevät valloilleen. Påskebryggiä saa tänä vuonna puolen litran pullon lisäksi hanassa ravintoloissa. Makea herkku voi osoittautua petolliseksi, sillä Pääsiäisoluessa on alkoholia peräti kahdeksan prosenttia.

Kämpin keittiöön uusi pomo
Kämpin uudeksi keittiöpäälliköksi on kiinnitetty Suomeen palaava Atte Vannasmaa. Hän on viimeksi avannut Betlehemin hotelli Inter-Continentalin. Helsingissä muutenkin kansainvälistä kokemusta haalinut Vannasmaa tunnetaan Mannerheimintien Interin sekä Strandin keittiöiden ohjaimista. Kämpin edellinen keittiöpomo Derek Abbot on jo lähtenyt Suomesta.

Michael Monroe Hesperiassa 12.4.
Michael Monroe Hesperiassa 12.4.
Hesperian klubiteema jatkuu
Hesperian klubikevät jatkuu tiukkana. 31.3. paikan valtaavat kuubalaiset rytmit teemalla Fiesta Havana Club. Perjantaina 6.4. onkin sitten vuorossa Ministry of Sound ja torstaina12.4. lavalle astuu itse Michael Monroe.

Kuninkaallinen vieras Sundmansissa
G.W. Sundmansin keittiön pomo Jarmo Vähä-Savo saa vieraan Tanskasta. Kuninkaanlinnan keittiöstä vastannut Jens Peter Kolbeck kokkaa tuoreessa tähtiravintolassa 3.-5. huhtikuuta. Kolbeckin viiden ruokalajin menu (425 mk) sisältää mm. äyriäistartaria ja osteripikkelsiä sekä ankanmaksavanukasta. Sundmansin väki jatkaa menun merkeissä omin voimin 11.4. asti.

Ultra Bra kuohuu Kaapelilla
Ultra Bra vauhdittaa Helsinki Beer Festivalia Kaapelitehtaalla lauantaina 31.3. Joka ilta lavalle kipuavien Hunajamelonien lisäksi kuullaan Sami Saari & Sonicsia torstaina 29.3. sekä Sir Elwood Duoa perjantaina 30.3. Lippu satojen oluiden maailmaan maksaa 40 mk. Ilmainen bussikuljetus Kiasman edestä puolen tunnin välein torstaina ja perjantaina alkaen klo 17.45, lauantaina klo 13.45 lähtien.

Kämpin keittiöön uusi pomo
Kämpin uudeksi keittiöpäälliköksi on kiinnitetty Suomeen palaava Atte Vannasmaa. Hän on viimeksi avannut Betlehemin hotelli Inter-Continentalin. Helsingissä muutenkin kansainvälistä kokemusta haalinut Vannasmaa tunnetaan Mannerheimintien Interin sekä Strandin keittiöiden ohjaimista. Kämpin edellinen keittiöpomo Derek Abbot on jo lähtenyt Suomesta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi