Sedu 50 vuotta
City onnittelee ravintoloitsija Sedu Koskista, joka täyttää kesäkuun alussa 50 vuotta. Myös syntymäpäiväjärjestelyjen ulkopuolella tapahtuu. Vastikään omistajaa vaihtanut Center-Inn-ketju on luo-punut Simonkadun Simonesta. Ravintola on siirtynyt Sedu Koskisen haltuun, ja jo toukokuun vaihteessa tila muuttuu Coloradoksi. Ravintolaan tulee sekä ruokapuoli että baari. Asiakaspaikkoja on sisällä 350 ja ulkona 230. Myös vanha, Forumin tiloissa sijaitseva Colorado jatkaa toimintaansa.
Colorado, Simonkatu 9
Ei tupakointikoppia Teatteriin
Uusi tupakkalaki kieltää tupakoinnin ravintoloiden sisätiloissa 1. kesäkuuta alkaen. Ravintola Teatterin Klubissa eli yläkerrassa tupakointi jatkuu lähes normaalisti, sillä etelä- ja pohjoispuolen lämmitetyillä terasseilla laki ei edellytä savuttomuutta. DTM:ssä tupakointitilasta tullee turistinähtävyys, sillä lasikoppi on sisustettu television rikossarjoista tutuksi kuulustelutilaksi. Koppiin on myös lankapuhelinyhteys lasiseinän ulkopuolelle.
Teatteri, Pohjoisesplanadi 2.
DTM, Iso Roobertinkatu 28
Pomot vaihtoon
Vauhdilla kasvanut hotelli- ja ravintolaketju Palace Kämp jakautuu kahtia. Ketjun viisi hotellia saavat vetäjäkseen jo aiemmin Palace Kämpin linjajohtajana työskennelleen Tomi Peitsalon. Palace Kämp Ravintoloiden toimitusjohtajaksi on kutsuttu monissa liemissä keitetty Antti Rotko. Rotko on toiminnut aiemmin mm. Hotelli Helsingin hotellijohtajana sekä Holiday Clubin palveluliiketoimintojen johtajana. Palace Kämpin 17 ravintolasta vastannut Mikko Paukkonen ilmoitti jo aiemmin jättävänsä yhtiön toukokuun lopussa. Ravintolaketjuun kuuluvat mm. Mecca, Fish Market ja Sasso.
Hotel Kämp, Pohjoisesplanadi 29.
Mecca, Korkeavuorenkatu 34
Könärissä karaokea
Königin yökerho jatkaa omilla poluillaan. Nyt ohjelmistoon on otettu myös karaoke. Königin kellari jakautuu kolmeen osaan. Karaoken lisäksi yhdessä soi diskoklassikot, yhdessä suomipop. Könäri lienee ainoa keskustan yökerho, jonka ohjelmistoon karaoke kuuluu.
König Club, Mikonkatu 4
Nuevo vierailee Bilbaossa
Nuevo myi viime vuonna yli 10 000 pintxosia. 1.6. alkaen vietetään koko kesä pintxos-teemaa baskilaisittain. Niiden ympärille on rakennettu kolmen ruokalajin Menu Bilbao (35 e). Alkuun saadaan turskaa lohenmädin kera, oliiveja ja parsaa ynnä vuohenjuustolla gratinoitua tomaattia. Muitakin pintxosia – tai tapaksia – löytyy (3,50 -6,50 e). Sitten jatketaan pääruoissa lohella tai karitsalla. Päälle manteliturroa ja omena-kanelivaahtoa. Menu Bilbao jatkaa jo toissa vuonna Nuevossa alkanutta Espanjan eri maakuntien ruokakulttuuuria esittelevää sarjaa.
Nuevo, Sofiankatu 4
Korjaamo laajenee
Kulttuuritehdas Korjaamo laajenee ensi keväänä vastapäiseen rakennukseen, Raitiovaunumuseon tiloihin. Laajennuksen ansiosta Korjaamo voi järjestää entistä suurempia tapahtumia, sillä neliömäärä kasvaa peräti tuhannella. Ravintoloitsijana jatkaa Kim Heiniö kumppaneineen.
Korjaamo, Töölönkatu 51
Viru Hotelli 35 v
Legendaarinen Viru Hotelli täytti toukokuussa 35 vuotta. Hotellin kaikissa yksiköissä, mm. Amarillossa, on juhlien kunniaksi päivittäin synttäritarjouksia ja live-musiikkia. Suomalaisbändeistä talossa soittaa mm. bilebändi Phil Harmonic. Hotellin konferenssikeskuksen aulaan on pystytetty historianäyttely.
Sokos Hotel Viru, Viru Väljak 4, Tallinna
Parhaat viinit kirjaksi
Viinifriikit Pekka Niukki ja Essi Avellan sekä ruoka- ja viinitoimittajat Juha Lihtonen ja Jan-Erik Paulson ovat listanneet omasta mielestään 1 000 parasta viiniä ja koonneet ne kirjaksi. 1 000 Finest wines ever made -kirjan alkutyö oli raskas, sillä seurue maisteli ennen rankkausta peräti 40 000 eri viiniä, joista osaa jopa useita kertoja.
Italia tulee kaupunkiin
Italialaiset ravintolat ovat viime aikoina lisääntyneet kaupungissa pilvin pimein. Giornata Italiana tuo lisää autenttisuutta. Keskiviikkona 6.6. italialaiset tuottajat esittelevät pelejä ja pensseleitään yleisölle Wanhassa Satamassa, Katajanokalla. Esimakua saatiin, kun designer-keisari Alberto Alessi kokkasi Chez Dominiquen Hans Välimäen markkinoimaa Barillaa uudessa Pasta Pot -kattilassaan.
Wanha Satama Pikkusatamaktu 3–5
Polttarit Poirotissa
Oluthuone Poirotti tarjoaa räätälöityjä polttareita. Esimerkiksi Borat-bileet tarjoavat kaikille mursuviikset, napatanssia ja venäläisiä herkkuja pippurivodkasta alkaen. Viva Las Vegas muuttaa olutkeitaan kasinoksi pokeriturnauksineen. Esiintymään saapuu, tietysti, Elvis. Suoraan Marsista.
Oluthuone Poirotti Tehtaankatu 38
Pieniä viinejä
Pikkupullot jylläävät Alkon kesässä. Kuohuviineissä löytyvät kahden desilitran pulloissa esimerkiksi kuiva espanjalainen cava Codorníu Clásico Seco (2,49 e) sekä makea pohjoisitalialainen Asti Gancia (2,99 e). Valkkareissa ovat neljäsosalitran pulloissa tyrkyllä kuiva ranskalainen French Landscape Chardonnay (2,89 e) sekä puolimakea saksalainen Black Tower Rivaner (2,98 e).
Olutkalaa Oulunkylässä
Kala-olutravintoloiden viimeisin tulokas on ristitty Maltaiseksi Monniksi. Se avaa ovensa kuun loppuun mennessä Oulunkylässä. Aiemmin samalla paikalla toimi legendaarinen Leijonaklubi. Samaan ketjuun kuuluvat esimerkiksi Vastarannan Kiiski ja Punavuoren Ahven. Nyt kalat uiskentelevat ensimmäistä kertaa Helsingissä kantakaupungin ulkopuolelle.
Maltainen Monni Mäkitorpantie 11
Tapaksia Kiasmassa
Café Kiasman viikonlopun delipöytä suunnistaa nyt Barcelonaan. Tietysti tapas-hengessä, Baskimaan pintxoseja unohtamatta. Marko Luhtala kattaa pöytään (12,50 e) esimerkiksi marinoituja sinisimpukoita, serranokinkkua, marinoituja herkkusieniä sekä erilaisia salaatteja. Katalonialaiset viinit toimittaa Alkosta tuttu Vallformosa.
Café Kiasma Mannerheiminaukio 2
Maulavirta Baltiassa
Klaus K:n keittiöpäällikkö Markus Maulavirta vieraili keittiömestari Pasi Partion kanssa esittelemässä lähiruokaa Riiassa. Herrat vastasivat Nordic Flavour Festivalin virallisen vastaanoton tarjoilusta. Maulavirran lähiruokamietteistä kertova kirja on julkaistu myös englanniksi. Oiva lahja kesävieraille.
Ilmatar Bulevardi 2
Raffaellon terassille
Raffaellon sisäpihan legendaarinen kesäterassi on jälleen avattu. Linnan juhlien ohella ei samassa paikassa näe yhtä montaa julkista kasvoa poliitikoista malleihin ja laulajiin. Samaan ravintolakokonaisuuteen kuuluvat sisätiloissa Café de Paris, Michelle, König ja Gaselli.
Raffaello Aleksi 46
Biitsibileet diskossa
Beach Eletronic -biitsibileet järjestetään tänä kesänä jo kolmatta kertaa Porin Yyterissä. Rantakausi ei ole vielä alkanut, joten järjestäjät luovat Yyterin tunnelman yökerhoon. Esiintymislavoja on neljä ja illan rantatunnelmasta vastaa Baywatch-teeman remiksauksella listat vallannut ruotsalainen Sunblock. Komppaamassa ovat myös Patrik Simolin, Robosonic, Infekto ja Oded Peled.
Beach Electronic Helsinki Stockholm Diskotekissa 25.5. Liput 8 e.
DanceteriAn kesä
DanceteriAn kesäkausi pomppaa käyntiin Way Out Westin Nick Warrenin tahtiin. Brittiläistä progehouse-deejiitä lämmittelevät Miika Kuisma ja Orkidea. Toisen kerroksen diskoshow’sta vastaavat Mr. A ja Heikki L. Illan emännöi drag queen Cristal Snow. Kemut ovat samalla klubin kaksivuotisjuhlat.
DanceteriA The Summer Experience pt. 1 DTM:ssä 1.6. Liput 15 e.