Kuultua

Mistä kaupunki puhuu?

Flamingo avaa!

Ester Himonas ja Piia Luoto lisäsivät siiderit valikoimiinsa.
Ester Himonas ja Piia Luoto lisäsivät siiderit valikoimiinsa.

SK Ravintoloiden Flamingo Club on 10.9. pidettäviä avajaisia vaille valmis. Jumbon kauppakeskuksen kupeeseen nousseen viihdekeskuksen Las Vegas -henkinen yökerho on yhtä kuin kaksi kerrosta, yhdeksän baaria ja 2 300 asiakaspaikkaa. Alakerta toimii Apollo live clubin tyyliin show-ravintolana (Kool and The Gang 19.9., Village People 17.–20.9.). Yläkerrassa on disko 70-luvun tyyliin, 220 neliön tanssilattia, karaoke-baari sekä ravintolakappeli, jossa voi Vegasin tapaan mennä vihille. Flamingo Clubissa on katettu terassi (puolet Kaivon terassin koosta), jossa voi istuskella myöhään syksyyn. Flamingosta on suora pääsy myös RAY:n uuteen anniskeluoikeuksin varustettuun peliklubiin, Gold Dustiin.

Flamingo Club, Viihdekeskus Flamingo

Ympäristöystävällinen Mecca

Petteri Luoto hyökkää Meccan keittiössä ilmastonmuutosta vastaan. Ilmastonmuutos-menulla (49 e) nautitaan 15.9. alkaen neljän viikon ajan mm. savustettua haukimakkaraa ja tattilaatikkoa sekä siankorvaa ja dynamiittimajoneesia. Mecca vaihtaa samalla valaistuksensa energiasäästölamppuihin sekä kivennäisvesipullot kotimaisiin kivennäisvesihanoihin. Viinejä toimittavat chileläiset ja saksalaiset luomutilat Cono Sur ja Tesch sekä ympäristöystävällisenä tunnettu espanjalainen Torres.

Mecca, Korkeavuorenkatu 34

Café Alvar A. lentokentälle

Papa Giovannissa ja Royal-Restissä kannuksensa hankkinut Kalle Ruuskanen uusii lentoaseman ravintolapalveluita kovaa tahtia. Viimeisin tulokas on kakkosterminaalin Café Alvar A. Artekin, Iittalan ja Aalto-säätiön kanssa yhteistyönä toteutun kahvilan erikoisuus on Harri Koskisen suunnittelema päreistä valmistettu lahjalaukku, jota ei saa ostaa mistään muualta.

Café Alvar A., Helsinki-Vantaan lentoasema

Kallen Suomipop-baari remontissa

Kaarle XII:n legendaarinen Suomipop-baari on kiinni 24. syyskuuta saakka ja aukeaa remontin jälkeen täysin uusittuna. Kanta-asiakkaat ovat saaneet vaikuttaa baarin uuteen ilmeeseen. Suomipoppia hoilataan remontin aikana yläkerrassa.

Kaarle XII, Kasarmikatu 40

Mr.A ravintoloitsijaksi

Bar Loop on saanut uuden omistajan. DJ, tuottaja Antti Eho alias Mr.A siirtyy luotsaamaan Mika Kaskisen ohella elektroniseen musiikkiin erikoistunutta baaria. ”Katutason baariin on helppo poiketa päivälläkin tapaksille ja lasilliselle cavaa”, Eho kertoo. Viikonloppuisin aamukolmeen asti auki olevan Loopin musiikkitarjonta koostuu housesta, teknosta, drum´n´bassista, diskosta ja indiesta.

Bar Loop, Freda 42

Piemonte Pääkonttorissa

Pohjoisitalialaista Piemonten riistaa, fasaanista saksanhirveen, on tarjolla 9.11. saakka Rannan, Pääkonttorin, Trentan ja Violan listalla. Vastavuoroisesti Piemonten Astin kylässä on käynnissä Suomi-riistaviikot.

Ranta, Otaranta 2

Pääkonttori, Mikonkatu 23

Olo goes Islanti

Pekka Terävä saa vieraita Islannista, kun Ragar Ómarsson saapuu visiitille 23.-27.9. Olo jatkaa lokakuun alkuun omin päin Ómarssonin listalla, joka sisältää mm. paahdettua kurpitsakeittoa, paistettua kampasimpukkaa, kyyhkynrintaa, suolattua turskaa ja islantilaista langustiinia.

Olo, Kasarmikatu 44

Martha Chapa Ilmattaressa

Meksikolainen keittiömestaritähti Martha Chapa osallistuu Ilmattaren Meksikolaisia unelmamakuja -ruokafestivaaliin 15.–20.9. Tarjolla on perinteisiä Meksiko-ruokia mole poblanosta adoboon, joista Chapa on luonut versionsa. Chapa käyttää raaka-aineita, jotka on tuotu suoraan Meksikosta festivaalia varten. Chapa plokkasi muuten Gourmand Award –keittokirjapalkinnon vuonna 2007.

Ilmatar, Bulevardi 2–4

Aitoa siideriä Foxyssa

Viinibaari Foxy Wine Housen omistajanaisilla vaikuttaa olevan myös siiderimakuhermot kohdallaan. Kokeilla kannattaa esimerkiksi valikoimiin tullutta ranskalaista Sidre Angleterrea (12 e/lasi). Et arvaisi isosta kuohuviinipullosta avautuvaa monimuotoista makunautintoa alkoholipitoisuudeltaan vain neliprosenttiseksi.

Foxy Wine House, Iso-Roobertinkatu 3–5

Olvin pint kauppoihin

Olvi on syksyn tullen suurentanut pakkauskokojaan. Olvi ja Sandels -oluet sekä greippilonkero on pakattu maailmalla suosittuun, 0,568 litran tölkkeihin. Kauppojen hyllyille on tulossa myös glöginmakuinen siiderijuoma.

Tyttökuvat Raflassa

Ravintoloitsija Alexander Gullichsen kävi New Yorkissa vakuuttumassa Gordon F. Sanderin kyvyistä valokuvaajana. Matkan tuloksena Sanderin Portraits de la Femme eli Naisten kuvia Helsingistä ja muista maailman metropoleista koristavat Raflan seiniä lokakuun loppuun. Samalla näki päivänvallon Raflan syyslista, jolla löytyy esimerkiksi tagliatellea, kantarellikastiketta, vuohenjuustoa ja punajuurta sekä 45 sekuntia kypsennettyä härän sisäfileetä, bearnaise-kastiketta, tomaatti-sipulisoosia ja maalaisranskalaisia.

Rafla, Uudenmaankatu 9

Siltasaareen meriravintola

Hotelli Paasitorni saa kahden vuoden kuluttua seurakseen Graniittilinnan edustalle rakennettavan ravintolapaviljongin. Kymmenen metrin etäisyydelle rantaviivasta valmistuvaan ravintolaan tulee 200 asiakaspaikkaa sekä oma keittiö. Ravintolakolmio isännöi Paasitornin muiden ravintoloiden tavoin merellistä raflatulokasta. Hotellissa suorittaa paluun pääkaupukiin Klaus K:sta luopunut Next Hotels.

Graniittilinna, Säästöpankinranta 6.

Italia-päivä Katajanokalla

Kaikille avointa Italian päivää, Giornata Italiaa vietetään Wanhassa Satamassa perjantaina 19.9. klo 10-20. Ruokatuotteitaan esittelevät esimerkiksi Wanhan Kauppahallin Bruno sekä olutfestivaaleilta tutut Hakaniemen Hallin Roiniset. Nokalta on mahdollista myös tehdä ostoksia kotiin.

Wanha Satama, Pikku Satamakatu 3–5

Lasipalatsin kalamenu

Lasipalatsissa ovat pääosassa kalat ja äyriäiset 27.9. asti. Listalla on myös paahdettua Inarin taimenta (28,50 e), vaikka tuoreen pohjoisen kalan hinta hirvittää keittiön pomoa Petri Simosta. Neljä ruokalajin maistelumenussa (52 e) pääruokana nautitaan niin ikään kotimaista paistettua sammenfileetä.

Lasipalatsi, Mannerheimintie 22–24

Sikke kokkaa Tallinnassa

Sikke Sumari ja Indrek Kasela perustivat Tallinnan vanhaan kaupunkiin kokkikoulun. Köökiin voi käydä tutustumassa avoimien ovien aikaan 15. ja 16. syyskuuta. Köökiin mahtuu kerrallaan 15 jauhopeukalon ryhmä.

Köök, Pikk katu 42

Mummola Inglesiin

Ruokamatkalle mars! Playa del Inglesiin, Gran Canarialle aukeaa syksyn aikana skandinaavinen ravintola, jonka palveluihin sisältyy myös tilaussauna. Mummolan tahtipuikkoa heiluttaa paremmin musiikkipiireistä (mm. Hausmylly ja A-Tyyppi) tunnettu Jari Karjalainen, jonka studiot ovat jo useamman vuoden ajan sijainneet Las Palmasissa.

Mummola, Playa del Ingles

Juuri kuohuu

Laurent-Perrier’n lihaisa, roseenpunainen samppanja on pääosassa Juuressa. Antti Ahokas on suunnitellut keittiössään viiden ruokalajin menun (91,50 e/hlö), joka sisältää puoli pulloa kuivaa kuohuvaa per nenä. Ruumiin nautinnoiksi on luvassa esimerkiksi valkoherukka-samppanjasorbet’ta sekä hiillostettua siikaa, rapuvoisoosia, kantarelli-perunapaistosta ynnä nokkosmehua.

Juuri, Korkeavuorenkatu 27

Tupakan hinta nousee, alkoholin ei?

Hallitus päätti nostaa tupakkaveroa vuoden alusta kymmenellä prosentilla. Käytännössä tupakka-askin hinta nousee noin 30 sentillä. Alkoholin verokorotuksiin ei vielä lähdetty mutta mikäli kulutus vielä kasvaa, se kostetaan, uhkasi hallitus.

Uusi klubi Rosikseen

Misc. Managementin uusi klubikonsepti Miscbehaving starttaa syyskuun ensimmäisenä lauantaina rytinällä. Avajaisissa jalkoja nostattaa brittiläinen Drumsound. Mukana breaks-menossa ovat myös Infekto ja Abraham. Konseptiin kuuluu se, että Miscin artistit saavat komia lempiartistejaan aina kuukauden ensimmäisenä lauantaina pidettävään klubi-iltaan.

Miscbehaving-avajaiset Rose Gardenissa 6.9. Liput 8 e.

The Bug kaupunkiin

Nyt tanssittaa. Juuri uuden London Zoo -albuminsa julkaissut, kovassa myötätuulessa lentelevä The Bug vierailee Slam It -klubilla. Jos et ole vielä The Bugista kuullut, niin ötökkä kannattaa käydä tsekkaamassa. The Bug eli Kevin Martin nimittäin yhdistää nerokkaasti grimea, dancehallia ja dubstepia. Illan aikana dekeissä myös Tes La Rok, Dead-O ja Deadkid.

Slam It Kuudennella linjalla 5.9. Liput 12 e.

Tomcraft Clinicissä

Underground Clinic saa kovan vieraan, kun reilut viisi vuotta sitten Brittien sinkkulistan paalupaikan Loneliness-biisillään valloittanut Tomcraft saapuu kaupunkiin. Saksalainen deejii-tuottaja, oikealta nimeltään Thomas Brückner, saa seuraa Comasta, Paul Easysta ja Hans Zcykkelistä. Päivää ennen Helsingin-keikkaa Tomcraftin voi tsekata myös Klubilla Turussa.

Underground Clinic Rose Gardenissa 13.9. Liput 10 e.

1 kommentti

Mahtavaa ruokaa Malmössä

15.10.2008 13:55

Olimme syömässä ystäviemme kanssa rav.Bloomissa Malmössä, joka sijaitsee pienessä puistossa lammen ääressä. Upeaa ruokaa, loistavia viinejä sekä niin lämmin jä välitön palvelu. Keittiötä johtaa nyt Suomalainen ja Espanjalainen nuori keittiömestari kaksikko joka teki vaikutuksen kekseliäillä ja yksinkertaisilla ratkaisuilla. 7ruokalajin yllätys meny n.65e! Suosittelen kaikille Malmöseen tai Köpikseen menijöille!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi