Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Olvilta kevyt ananasjuoma
Olvin Kevytolo-tuoteperheen uusin tulokas on hedelmäisen kevyt, matalahappoinen jano- ja ruokajuoma ananas. Tuote löytyy kaupan hyllyltä 1,5 litran muovipulloon pakattuna. Kivennäisvesien myynti on Suomessa kasvanut vuoden 1994 jälkeen kaksinkertaiseksi. Tänä vuonna kulutus on Suomessa noin 60 miljoonaa litraa.

Ladyviikot kalaravintoloissa
Kalaravintolat, Vastarannan Kiiskestä Janoiseen Loheen, järjestävät 18.–27. tammikuuta erikoisviikot naisille. Teemalla halutaan madaltaa kynnystä astua naisena olutravintolaan. Viikkojen aikana tuotevalikoimassa panostetaan mm. siidereihin ja erikoisuutena tarjolla on viinimäisiä Lambic-oluita. Viikkojen aikana ravintoloissa lanseerataan myös uutuusolut Latino.

Tiger täytti vuoden
Viime kevään ajan kaupungin ykkösyökerhon asemaa pitänyt Tiger täytti Tapaninpäivänä vuoden. Ravintolan ikäraja laskettiin hiljattain 21:een ja asiakaskunta onkin selkeästi vaihtunut ketjun avattua yli 24-vuotiaille suunnatun Barflyn Mikonkadulle.

Manalan Yötanssit jatkuvat
Manalan hämmentävät, mutta kovin suositut yötanssit jatkuvat aina perjantai-iltaisin. Juhlasalin lavalla nähdään tammikuussa Sauce (4.1.), Pekka Helin band (11.1.), Jari Marjala & Mambo (18.1.) sekä Flipper (25.1.). Botta jatkaa tutulla sisäänpääsypolitiikallaan “Kukaan ei maksa mutta kukaan ei myöskään ohita jonoa.”

Karhu markkinajohtajaksi?
Vuosikymmenet markkinajohtajana jyllännyt Lapin Kulta on menettämässä asemaansa oluiden markkinajohtajana Suomessa. Lapparin suosion hiipuessa takaa on rynnistämässä ohi pitkään duunarioluen maineessa ollut Karhu. Syksyn markkinamittauksissa ohitus on ajoittain jo näkynyt. Reilu kymmenen vuotta sitten “Karhukeiton” markkinaosuus oli vaivainen prosentti, nyt yli neljännes.

Ruoholahden uudet
Vauhdilla kasvavaan Ruoholahteen nousee hurjaa vauhtia myös uusia ravintoloita. Viimeisiä tulokkaita ovat HTC-taloon nousseet, Kolumbuksen laivojen mukaan nimetyt kaksi ravintolaa ja kahvilaa. Varsinkin Lauttasaaren rannan kuppilasta avautuu upea näkymä merelle. Odotamme innolla kesäterassin avautumista. Aiemmin syksyllä alueelle avautui mm. Cantina West Express.

Vespassa uusi ruokalista
Vespan ruokalista on uusittu. Alkuruokauutuutena on mm. trendikäs Halloumi-juusto parmankinkkuun käärittyjen viikunoiden kera. Pastalistalle on lisätty juustotäytteisiä ravioleja, lihapuolella tarjolla on ankan rintafileetä.

Pravda vaihtaa klassiseen
Pravda muuntuu moderniksi bistroksi tammikuun puolivälissä valmistuvassa remontissa. Sisääntuloon tulee sohva-alue, salin keskelle skandinaavista keittiötä tarjoava ruokaravintola ja perälle vain viikonloppuisin avautuva kakkosbaari. Björn Hammar omistaa nyt yksin Pravdan, kumppani Alexander Gullichsen puolestaan Maxillin.

Nuevo maistaa viiniä
Nuevo järjestää tammi-helmikuussa tapas-iltamia ja viini-illallisia. Alkuillan tapas-iltamissa maistellaan viinejä tapas-palojen kera. Viini-illallisilla tarjotaan viinitiedon ja maistiaisten lisäksi keittiömestari Markku Hannulan suunnittelema kolmen ruokalajin illallinen.

Viima laantuu Kermassa
House-kansan lemmikki, Viima-klubi on loppunut. Kermassa perjantaisin viihdyttänyt Ihana-tiimin house-klubi toimi menestyksekkäästi kaksi vuotta, jonka aikana dekkien takana vierailivat muun muassa Jori Hulkkonen sekä Studio 54:n alkuperäinen dj Bert Bevans.

Palace, Kasino ja Kanavaranta remontissa
Palacen kymppikerros ja Katajanokan Kasino ovat suljettuina keittiöremontin takia. Ovet avataan taas helmikuussa. Royal-Restille siirtyneessä Kanavarannassa käy isompi myllerrys, muun muassa avokeittiö vaihtaa paikkaa. Kanavaranta avautuu maaliskuun puolivälissä, jolloin ravintola saa myös uuden nimen.

Talven blinit Lasipalatsissa
Ravintola Lasipalatsi kokkaa blinejä helmikuun lopulle asti. Sydäntalven herkkuja valmistetaan kymmenessä eri muodossa. Lisukkeiksi tarjotaan mätien ja suolakurkkujen lisäksi esimerkiksi metsäsienisalaattia ja savustettua poronpaistia. Kyytipojiksi suositellaan talon sitruuna- ja mustapippurisnapseja.

Kaksi uutta lonkeroa
Hartwallin Otto-lonkero tulee ruokakauppoihin kahdella eri makuvaihtoehdolla. Lonkeroiden ykkönen, greippi, saa rinnalleen toisen sitrusmaun limen muodossa. Lonkeroiden suosio kasvoi viime vuonna hieman ravintoloissa. Lonkerot tulivat alun perin myyntiin Helsingin olympialaisten kunniaksi vuonna 1952.

Elävää olutta Espoossa
Olutsiepot suunnistavat vuoden alkajaisiksi 11.-12.1. Espoon olutpyhättöön Gallow’ s Birdiin. Nittykummun jo perinteisillä real ale –festivaaleilla tarjotaan tusinaa erilaista brittiläistä tynnyrissä kypsyvää olutta. Talven täky on vahva lontoolainen ”ohraviini” Old Nick, jossa on voltteja 7,2 %. Siiderinystäviä muistetaan kahdella perinteisellä brittisiiderillä.

Olutta pehmeässä paketissa
Perustietoa suosituimmista pubijuomista antaa Juha Kuokkasen ja Antero Rohkean uutuuskirja Olutta ja vähän siideriä (21,70 e). Ravintolakoulu Perhon lehtorit ovat laatineet vajaan sadan sivun opuksen lähinnä oppikirjaksi. Panimoiden mainoskuvat ja epätarkkuudet pistävät silmään. Kirjakaupasta löytyy parempia englannin- ja ruotsinkielisiä vaihtoehtoja.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi