Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Kasvis maistuu Viassa
Kasvisruuat käyvät kaupaksi Ludviginkadun Viassa. Viimeisten yhdeksän kuukauden aikana Jyrki Sukula kumppaneineen on kokannut yli 200 000 annosta. Niistä yli kolmannes muodostuu kasvisruuista. Vian lounaalla on joka päivä tarjolla kaksi vegevaihtoehtoa.

Wave avasi Vuorikadulla
Vuorikatu 16:een on avattu ravintola Wave, joka on aamuisin kahvila ja iltaisin dj-vetoinen Wave Club. Musiikkilinjaa on laveasti jossain ambientin ja diskon välissä. Waven takana on sama taho kuin saman korttelin olutravintola Kaislalla, johon on myös tilasta kulkuyhteys.

HOK rakentaa Kluuviin
Kluuvin kauppakeskuksessa aiemmin Restelin hallussa olleet ravintolatilat ovat siirtyneet HOK Liiketoiminnalle. Ravintolaa ei ole vielä ristitty, mutta avajaisia vietetään näillä näkymin heinä-elokuun vaihteessa. HOK avaa myös Mikonkadun ravintolapätkälle kevään aikana Corner Pubin.

Pravda uusiutui
Pravdan tilat saivat uuden ilmeen arkkitehti Riikka Paasosen toimesta. Ruokalistan skandinaavisen linjan takana on Ruotsista Pravdaan houkuteltu Anna Sörenson. Ravintoloitsijana jatkaa Björn Hammar.

Blinit tulivat
Helmikuu on perinteisesti blinien aikaa. Esimerkiksi Lasipalatsissa myytiin viime vuonna 400 annosta päivässä. Bakersissa bliniviikot jatkuvat 2.3. saakka ja tattariblinejä on saatavana muikun-, mateen- ja kirjolohenmädillä 13,40-14,50 euron hintaan. Annoksiin sisältyvät leivät noutopöydästä.

Suomenlinna kuohuu kaupunkiin
Suomenlinnan panimon oluita pääsee maistelemaan mantereella Black Doorin pienpanimoille omistetuilla festivaaleilla. Hanassa on tarjolla täysi tusina kotimaisten pienpanimoiden mallasjuomia, Helsingistä myös Stadin panimolta. Isolla Roballa kuohuu sinivalkoisesti 20.-23.2.

Sushia Lauttasaaressa
Sushikuume kasvaa. Uusin tulokas on Lauttasaareen Vattuniemenkatu 13:een avattu Sushi Keisari. Listalla on setti makista (merilevärullat) nigiriin (kala). Sushi Keisarin omistajat uskovat sushin suosion kasvaessa myös yritysten innostuvan alan catering-palveluista.

Kasino paistaa turskaa
Norjalainen huippukokki Jörn Lien vierailee Katajanokan Kasinolla reilun viikon ajan 20.2. alkaen. Tarjolla ovat niin oslolaisen maestron à la carte -lista kuin viiden (65 e) ja seitsemän (71 e) ruokalajin illalliset. Äyriäiset ja kalat tuodaan suoraan Norjasta. Kasinon keittiön pomo Marko Koskinen kävi syksyllä opissa Oslossa.

Kanavaranta vaihtuu Nokaksi
Royal-Restille siirtynyt Kanavaranta saa uudeksi nimekseen Nokka. Täysremontissa olevaan ravintolaan tulee lasiseinä keittiöön ja niin ikään lasiseinän takana komeileva viinikellari. Jos kokeilla syntyy erimielisyyttä, lasiseinä voidaan tummentaa. Nokka avaa ovensa maaliskuun puolivälissä.

Amsterdam tulee Ruoholahteen
Ruoholahden ravintola Prima muuntuu oluthuone Amsterdamiksi. Ravintolaa isännöi edelleen Elanto, joka laajentaa erikoisolutravintoloiden imperiumiaan myös Kalliossa. Helsinginkadun ravintola Kuikka siirtyy Elannolle maaliskuun alussa. Amsterdamin sisustuksesta vastasi Sakke Järvenpää.

Bio Vaakuna aloitti
Komisario Palmu seikkailee kevään aikana Vaakunan 10th Floorin valkokankaalla. Liikkeelle lähdettiin Tauno Palon voimalla. Jatkoa on luvassa joka toinen keskiviikkoilta, seuraavan kerran 27.2. Elokuvilla on Vaakunassa vuosikymmenten perinteet. Takavuosina niitä katsottiin kabinetissa ennen siirtymistä illallispöytään.

Helmikuun uudet viinit
Alkon uusien viinien hedelmäinen valkoinen tuttavuus Orvieto Classico Bigi (7,19 e) tulee seurustelu-, salaatti- ja pastaviiniksi Umbriasta, Keski-Italiasta. Kevättalven tuhtien liharuokien ja vahvojen juustojen valinta on tummanpunainen ja nuorekkaan hedelmäinen eteläranskalainen Château Causse (8,36 e).

Hollanti tulee Kaloihin
Kalaravintolat eli Vastarannan Kiiski ja kumppanit juhlivat hollantilaisia oluita. Maailmanmerkki Heineken ei kerro koko totuutta tuulimyllyjen mallasjuomista. Kaloista niitä löytyy yli 40 erilaista. Vaaleiden lagerien lisäksi voi maistella esimerkiksi pienpanimoiden vehnäoluita ja vahvoja aleja. Hollannin oluet kuohuvat 22.2.-3.3.

Mustikkahaukea kauppahallista
Hietalahden kauppahallin kalatiskillä on alettu myydä haukifileetä “ei niin perinteisesti” maustettuna. Tarjolla on valko- ja roseepippurin lisäksi mm. mustikalla ja puolukalla maustettua jeddaa. Hietalahden kauppahallille on tietoisesti haettu luomu-imagoa jo pidemmän aikaa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi