Stand up -kurssi
Suomen Stand Up Club järjestää kolmipäiväisen lavakomiikkakurssin 23.-25.5. ravintola Storyvillen alakerrassa. Aiheina on muun muassa lavaesiintymisen perusteet, mimiikka ja hyvän stand up -materiaalin kokoaminen. Opetuksesta vastaa englantilainen Paul Westlake sekä kotimaiset Ilari Johansson ja André Wickström. Kurssille otetaaan viisitoista oppilasta. Lisätietoja saa klubin puheenjohtaja Rose-Marie Backströmiltä, puh 040-506 4298.
Parsaa vatsan täydeltä
Parsakeitin käy kuumana ravintola Lasipalatsissa 9.6. asti. Parsaa on tarjolla yhdeksässä muodossa alku- tai pääruokana. Kevään herkkua saa himon iskiessä nauttia lisukkeineen 29 eurolla niin paljon kuin haluaa. Lisäksi parsaa löytyy lisukkeena pääruuissa, esimerkiksi nokkos-munakoisopaistokselle (13 e). Kahdeksan ruokalajin parsamenu kustantaa 65 e, viineineen 100 e.
Punainen vappu
Vapun hitti Alkon uusissa kuohuviineissä on Codorníun lohenpunainen Pinot Noir Brut (10,80 e). Kuiva espanjalainen cava on valmistettu pelkästään punaisista rypäleistä. Lempeässä maussa on mukavasti kesän odotukseen virittävää vadelmaisuutta.
Kasviksia Dominiquessa
Nelivuotissynttäreitään toukokuussa juhliva Chez Dominique muistaa nyt myös kasvissyöjiä. Hans Välimäki kokkaa joukkoineen kauden herkuista viikoittain vaihtuvan seitsemän ruokalajin kasvismenun (69 e). Pari vuotta sitten Vuoden Kokin arvonimen napannut, Cityn sivuilta tuttu Peppi Aralehto on siirtynyt Havis Amandasta vahvistamaan Dominiquen keittiötä.
Eikka laulaa Elitessä
Töölön perinteikäs Elite viettää 70-vuotispäiviään. Eino Grön esiintyy Elitessä perjantaina 26.4. Illalliskortti (51 e) kattaa kolmen ruokalajin menun. Heikki Kunnarin valmistelema illallinen sisältää haudutettua siikaa, paahdettua fasaaninrintaa sekä Jaloviinalla marinoitua päärynää. Muina iltoina menun hinta on 41 e.
Panimot juhlivat rukiilla
Kuiva vaalea Ruunu-olut (2,67 ¨, kuvassa) sekä rukiisen tumma ja Roggenbier (2,50 ¨) ovat mielenkiintoisimmat oluet Panimoliiton 100-vuotisjuhlaoluista. Molempia saa puolen litran pulloissa Alkosta ja ravintoloista, Ruunu myös hanassa.
Kantis sisään tekstarilla
Ctrl:n vip-kortin haltijat voivat ilmoittaa tulostaan tekstiviestillä. Paluuviestissä tulee iltaa koskevia yllätysetuja. Miten vipin Fredalle saa? Kannattaa käydä ahkerasti, olla ihmisiksi ja tulla tutuksi henkilökunnan kanssa.
Uusia maustesiidereitä
Sitruunalla ja limetillä maustettu päärynäsiideri Golden Cap Light Limón on viimeisin siideritulokas. Aikaisemmin keväällä kauppoihin tulivat trooppisten hedelmien Hartwall Upcider Passion Light sekä Fizz Love Cider.
Koffille tuplahopeaa
Koffin oluet menestyivät erinomaisesti olutkilpailuissa Englannissa. Koff III ja Koff Porter nappasivat hopeaa omissa sarjoissaan. Joka toinen vuosi järjestettävään kilpailuun osallistui 683 olutta 30 maasta. Koff on saanut tuplamitalit neljässä perättäisessä kilpailussa.
Beer Festival Kaapelilla
Joka keväiset olutmaistajaiset järjestetään 26.-27.4. Merikaapelihallissa. Beer Festivalien lavalle nousevat Jonna Tervomaa, Eternal Erection sekä Ultra Bran raunioille rakennettu Scandinavian Music Group. Mukana myös maailman tunnetuin olutguru Michael Jackson.
Oasis avasi
Hietalahdenrannan Oasis restaurant avasi kesäkautensa kolmen terassin voimin. Ravintolan ruokalista on uusittu. Vaikutteita on otettu mm. Aasiasta, Australiasta ja Uudesta Seelannista.
Vespassa Pastaviikot
Ravintola Vespan Pastaviikoilla on tarjolla normaalin setin lisäksi 10 erilaista pastaa. Listalla on mm. pastaan käärittyä broilerinfileetä viikuna- ja parmankinkkutäytteellä sekä tagliatellepastaa makkaroiden ja curryn kera.
Public Corner Mikonkadulla
Edellisen lehden tiedoista poiketen SOK avasi Public Cornerin Mikonkadulle, ei Kluuviin. Pahoittelemme virhettä.