London Pub Fredalle
Tampereella kovin suosittu London Pub saa sisarravintolan Helsinkiin, Tennispalatsin viereen. Entisiin Pelikan tiloihin nousevaan ravintolaan tulee kolme eri osastoa; ns. päiväpuoli, lounge-osasto ja tanssisali, josssa nähdään myös bändejä. Ravintolahankkeen vetäjät omistavat ennestään mm. Helsingin “kalaravintolat” sekä Tampereella Café Europan ja Senssi Clubin.
Australia tuli Strandiin
Australian buffet on katettuna hotelli Strand Inter-Continentalin aularavintolaan Atrium Plazaan. Alkuun on tarjolla useita eri salaatteja sekä päivän keittoa. Pääruuat vaihtuvat päivittäin, ja listalla on esimerkiksi grillattuja emupihvejä. Kookosmaut jylläävät jälkkäreissä. Koko lysti kustantaa 30 ja jatkuu 22.11. asti.
Manalan alakertaan klubi
Manalan kellaritiloihin on suunnitteilla loppuillan klubi, jossa kuullaan live-akteja. City-lehden Kaupungin Paras -bileissä tila oli koekäytössä kun juhlakansaa hauskuutti Veijo Midi & Moduli alias Tommi Lindell.
Barfly siistiytyi
Barflyn uudella torstaiklubilla soi groove. Klubi pyörii yhteistyössä Groove FM:n kanssa torstaisin. Barflyn tiloja on myös siistitty pienen pintaremontin myötä. Ravintolan uusittu keskiosa on nyt vuokrattavissa myös yksityiskäyttöön.
Tukholman makuja
Tukholmalainen tähtikokki Melker Andersson vierailee Teatterissa torstaina ja perjantaina 10.-11.10. Makuja-lista koostuu pienistä annoksista, kuten wasabi-ruijanpaltaasta ja chili-nieriästä. Jokaiselle maulle on oma juomasuosituksensa, jotka vaihtelevat Pilsner Urquellista Lansonin samppanjaan. Anderssonin maut ovat kallellaan Aasian suuntaan.
Oasis siirtyi talviaikaan
Hietalahdenrannan Oasis on siirtynyt talviaikaan ja samalla uusinut listansa. Ravintola sulkee talvisaikaan arkisin klo 24 ja sunnuntaisin jo klo 22. Uudella ruokalistalla on mm. hevosen sisäfileetä sekä savustettua miekkakalaa. Kolmen ruokalajin suositusmenun hinta keikkuu neljänkympin molemmin puolin.
Kympistä bisneslounasta
10th Floorin lounaslista on uusittu. Tarjolla on syksyn satoa, mm. alkuun hiillostettua nieriää, keskelle vorschmackia tai pestokalkkunaa ja lopuksi vaniljapannacottaa.
Pravdasta olutravintola
Center-Innin keväällä ostama Pravda avautuu remontin jälkeen olutravintolana loka-marraskuun vaihteessa. Ravintola saa uuden, lämminhenkisen ilmeen ja sen myötä uuden nimen. Pääpaino on mallasjuomissa, mutta ravintolan takaosaan tulee kanaravintola. Avotulella grillataan kokonaisia broilereita.
Atria kouluttaa kokkeja
Atria kouluttaa 100-vuotisjuhlansa kunniaksi sataa 18-25-vuotiasta ravintola-alalle. Hakijat voivat olla kokkeja, lihamestareita tai vaikka leipureita. Kurssin kouluttajana toimii mm. Jyrki Sukula. Hakuohjeet ensi maaliskuisille kursseille löytyvät osoitteesta atria.fi.
Lehtovaara kääntää paistia
Töölöläisklassikko Lehtovaaralle ja sen keittiöpäällikölle Henrik Poulsenille on myönnetty paistinkääntäjien Chaîne des Rôtisseurs -kilvet ja -käädyt. Lehtovaara aloitti Viipurissa vuonna 1916 ja nykyisellä paikalla on toimittu vuodesta 1940.
Katajanokka muistelee
Katajanokan Kasinolla luodaan katsaus kuuden vuosikymmenen herkkuihin. Marko Koskisen kuuden ruokalajin menu (75 ) lähtee liikkeelle 50-luvusta ja hummerisalaatista. Jatkossa seuraa häränhäntälientä, jänisterriiniä ja lohimurekkeella täytettyä kuharullaa sekä samppanjagranitéa ynnä omenaflania ja uuniomenajäätelöä.
Riistaa riittää
Kulosaaren Casinolla ja Huvilakadun La Petite Maisonissa vietetään riistaviikkoja. Kulosaaren täky on lintumenu, mutta tarjolla on myös peuraa ja jänistä. Petite Maison vastaa esimerkiksi metsäkauriilla, saksanhirvellä ja villisialla. Sipulin riistaviikot käynnistyvät Etelä-Afrikan viinien kera 14.10. Ruokalistan erikoisuus on karhu-wallenberg kermakastikkeessa.