Porsaan ”secreto”. Osa 1–3 ruokalajin menua, hinnat 28 e / 34 e / 39 e.
- Riivittyä possua, uppomuna ja timjamikastiketta
Vaikka Michelin-huuma tuntuu viime vuosina hieman himmenneen, keittiömestarit viettävät unettomia öitä rengasfirman sudenpentumerkeistä haaveillen. Nuoruus, terveys ja avioliitto pannaan helposti likoon mahdollisuudesta olla mainostamatta saavutettua kunninanosoitusta (kirjoittamattoman säännön mukaan ravintola ei itse koskaan mainosta omia tähtiään). Jos ja kun stara lopulta heruu, pidetään siitä kiinni kuin ay-pomo hyväpalkkaisesta duunistaan.
Markus Aremo rikkoi tätä ravintola-alan maksiimia sulkemalla yhden tähden Carmansa ja avaamalla Lönnrotinkadulle huomattavasti rennomman La Tablen. Tarina ei kerro, oliko kysessä taloudellinen pakko vai kyllästyminen fine dining -piperrykseen, mutta asiakkaat palkitsivat Aremon täysillä varauskirjoilla.
Kahdesta erilaisesta salista koostuvan La Tablen hallitsevin elementti on seiniä koristavat Jari Peltosen sarjakuvat, joista voi olla montaa mieltä. Seuralaistani ne eivät ainakaan miellytä. Palvelu on kauttaaltaan ystävällistä, joskin joissain kohdin läpänheitto lähtee hieman käpälästä. Tarjolla on maaliskuun loppuun nähden kolme hyvin talvista alkupalaa, pääruokaa sekä jälkiruokaa. Pitkähkö viinilista taas saisi imaaminkin ratkeamaan ryyppäämään.
Alkupaloiksi nauttimamme turskabrandade (ranskaa taitaville tämä pikkutuhma nimi auennee) ja sipulikeitto ovat keskivertoja esityksiä. Eritoten keiton kermaisuus hämmentää. Seuraavaksi meille tarjoillaan paistettua siikaa simpukkarisoton ja pistaasiöljyn kera sekä riivittyä porsaanlihaa timjamikastikkeella. Pääruuat onnistuvat parantamaan tunnelmaa, joskin molempien jälkiruuat ovat taas selkeitä pettymyksiä.
Kokonaisuutena La table jättää asiakkaan hieman tyhjän päälle. Tietyt ykkösluokan paikan maneerit rakentavat odotuksia, joita ilta ei täysin lunasta kohtuullisesta hintatasosta huolimatta.
Plussat ja miinukset
+ Miellyttävä viinilista
+ Varma ja osaava palvelu
+ Kohtuullinen hintataso
- Karmeat www-sivut
- Epätasalaatuiset ruuat
2 kommenttia
KokkiKolmonen
31.1.2013 13:49
Niin, tätäkään ravintolaa ei ole enään edes olemassa, joten kannattaakohan arvostelua roikottaa etusivulla. Cityn rauniot?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
ChefJanne
7.9.2015 17:31
Markus Aremo bongattu taas!
Vastaa kommenttiinhttps://tableonline.fi/ravintola/regina
Vastaa kommenttiin