Linko ilmoittautuu kisaan Helsingin parhaasta pizzasta

Pikkubaari tuo kaivatun lisän Töölön ravintolatarjontaan.

Linkon väellä on syytä hymyyn hyvän startin myötä. Kuvassa Matti Raittila (vas.) ja Panu Sauri.
Linkon väellä on syytä hymyyn hyvän startin myötä. Kuvassa Matti Raittila (vas.) ja Panu Sauri.

Töölön maisemaa on rikastanut vajaan viikon verran uusi ravintola Linko. Tarjolla on juottoa, syöttöä ja kulttuuria aamupäivästä iltamyöhään. Ravintola sai lupaavan alun.

"Erittäin hyvin on lähtenyt. Ei oikein osattu varautua tähän, sillä kahtena päivänä loppuivat pizzapullat kesken. Viime lauantaina meni yli sata pizzaa ja sunnuntaina yli 60. Jouduttiin sulkemaan keittiö aikaisemmin, kun ruoka loppui", kertoo Linkon Panu Sauri.

Linko ilmoittautuu itsevarmasti kisaan kaupungin parhaasta pizzasta ja jatkossa pullaa pitäisi olla kaapissa riittävästi. "Paras pizza" syntyy yksinkertaisista raaka-aineista ja omasta taikinasta.

"Ei mistään Fazerin valmispullasta, vaikka nekin ovat kuulemma ihan hyviä."

Linkon pyörittämisestä vastaa kolme nuorta yrittäjää, Panu Sauri, keittiötä hallussaan pitävä Matti Raittila ja baarimestarin hommia hoitava Ossi Donner. Lisäksi mukana on yksi hiljainen yhtiökumppani.

Töölö ei ole helsinkiläislähtöisille kavereille kotikenttää.

"Töölöstä on löytänyt moni paikalle ja sanonut, että hyvä, että olette tulleet tähän. Tilausta on löytynyt. Kun katsottiin paikkaa ja mietittiin ostetaanko, niin ajateltiin, että taka-Töölössä ei ole mitään intiimimpää, kivaa paikkaa, joten tilausta varmasti on."

Asiakkaiden enemmistö koostuu nuorista aikuisista, vaikka Töölön herrasmiehiä ja -naisiakin on löytänyt paikalle.

"Töölön maine on sellainen, että täällä asuu vanhempaa väkeä ja on paljon omistusasuntoja. Itse olen sitä mieltä, että sukupolvi alkaa vaihtumaan täälläkin."

Muutamien pöytien tilaan on tarkoitus tuoda myös ohjelmaa. DJ-musiikkia laidasta laitaan ja myös livevetoja ja jameja.

"Ei olla mihinkään tiettyyn musaan fakkiintuneita. Mielellään niin, että jos joku haluaa järjestää täällä jotain, niin saa itse järjestää, ilman että me hirveästi puututaan. Tätä tehdään myös muiden ehdoilla", Sauri sanoo.

Nuorilla yrittäjillä ei ole tarkoituksena monistaa Linkon konseptia, vaikka menestystä tulisi.

"Ei lähdetä ketjuuntumaan. Mieluummin pieniä paikkoja ja erilaista ruokaa. Katsoo nyt ensin, miten tällä menee."

Myös alkutaipaleen positiiviseen ongelmaan on jatkossa varauduttu.

"Nyt on pullaa väännetty enemmän."


Linko, Linnankoskenkatu 12, Helsinki, avoinna 12-02.

2 kommenttia

jd32

18.6.2013 21:54

On se paras!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JussiH.

15.1.2014 19:23

Aivan paras mesta! Mut liian snadi. Pitäis päästä aikasemmi lounaalle sinne, saa ainaki istuu.
Keep up the good wibes!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi