Maistiaisia uudistuvan Taste of Helsingin menusta – festivaaliannokset julkaistiin

Taste of Helsingissä maistellaan gourmet-herkkuja pikkurahalla.

Chapter: Selleriä ja seljankukkaa
Chapter: Selleriä ja seljankukkaa

Kesäkuussa Töölönlahden puistoon levittäytyvä gourmetfestivaali tarjoaa monipuolisen katsauksen helsinkiläisten ravintoloiden tarjonnasta kiinnostavilla vierailijoilla höystettynä.

Festivaali luo tänä vuonna nahkansa monella tavalla. Taste of Helsingin yhdeksästä ravintolasta ainoastaan Ragu on ollut mukana aiemmin, ja silläkin edellisestä kerrasta on vierähtänyt jo kolme vuotta.

Uusien ravintoloiden myötä myös annoksissa näkyy mukavasti vaihtelua.

"Aiempina vuosina osa ravintoloista on joutunut muokkaamaan menuaan toiston välttämiseksi, mutta tänä vuonna annoksissa on niin paljon variaatiota, ettei kenenkään tarvinnut tehdä muutoksia annoksiinsa", tapahtuman järjestäjä Barry MacNamara iloitsee.

Uudet ravintolat ovat tuoneet mukanaan uusia raaka-aineita. Fabrikin nimikkoannoksen päätähtenä on Anjou kyyhky, Ragun menussa maistellaan paahdettuja viiriäisenkoipia.

Yksi tämän vuoden trendikkäimmistä raaka-aineista on siika, jota nautitaan festivaaleilla kolmella tapaa: carpacciona, cevichenä sekä yuzumarinoituna.

Sijaintikin on aivan uusi. Festivaali siirtyy Kansalaistorilta Töölönlahden puistoon ja jättää samalla muovimarkat taakseen. Uutena valuuttana toimii mobiilisovelluksella ladattava maksukortti. Myös juomapuolelle on saatu uusia yhteistyökumppaneita.

Hinnoittelu on silti pysynyt aiempien vuosien tasolla. Suurin osa maisteluannoksista on saatavilla 5–6 eurolla. Ravintoloiden nimikkoannosten kohdalla hinnat sijoittuvat 8–13 euron välimaastoon raaka-aineesta riippuen.

Menun julkaisun yhteydessä järjestetty Taste of Helsinki Safari tarjosi hieman esimakua tulevasta. Neljä ravintolaa kattaneen kierroksen perusteella tarjonta vaikuttaa oikein lupaavalta!

Taste of Helsingin annokset

Chapter


Selleriä & seljankukkaa (v) 5 €


Puikulaperunaa, naudan sydäntä & keltuaista 6 €


Pihlajan lehtiä & raparperia 6 €

Nimikkoannos


Turskaa & vihreitä 10 €

Chapter: Turskaa & vihreitä
Chapter: Turskaa & vihreitä

Esperanto


’The Kushiyaki Experience’


Purjo, hapankerma, piparjuuri (v) 5 €


Sinisimpukka, musta valkosipuli, peruna 6 €


Kanannahka, pohjolan viismauste, hunaja 6 €

Nimikkoannos


Kananpojan muna, hiillostettu hollandaise, tattari, bbq lehdet (v) 11 €

Fabrik


Fabrik: Italialainen tryffelillä maustettu risottopallo
Fabrik: Italialainen tryffelillä maustettu risottopallo

Perinteinen ranskalainen paté, pikkeleitä ja hapanjuurileipää 6 €


Italialainen tryffelillä maustettu risottopallo (v) 5 €


Tuulihattu ’Profiterole’ vadelmilla ja kookoksella 6 €


Nimikkoannos


Anjou kyyhkyä kesän vihreillä herneillä 13 €

Garden by Olo


Yuzumarinoitua siikaa, piparjuurta ja rapeaa riisiä 6 €


Härkätatakia, seesamia ja savustettua majoneesia 6 €


Ryppylimettiä ja kuusta 5 €

Nimikkoannos


Friteerattua kukkakaalia, pikkelöityä merilevää ja misolla maustettua voi-valkoviinikastiketta (v) 8 €

Latva


Peruna-merilevävaahtoa, grillattua purjoa, karhunlaukkaa, kermaviiliä ja rapeaa viljaa (v) 5 €


Bosgårdin kartanon luomu Charolais-härkää, savustettua munavoita ja Ahlbergin tilan sinapinvihreitä 6 €


Hiillostettu tuohi-kerma-parfait, spelttiä, raparperia ja hunajaa 6 €

Nimikkoannos


Benella-siikaceviche, bataattia, basilikaa, aji amarillo chili ja samettikukka "leche de tigre" 9 €

Restaurant Nolla


Nolla: Rapea sienivohveli
Nolla: Rapea sienivohveli

RAPEA SIENIVOHVELI
Mouhijärven tryffelijuustoa ja sipulirelissiä 6 €


SIIKACARPACCIO

Vihreää romesco-kastiketta ja suolaheinävinegretteä 6 €


RAPARPERIJÄÄTELÖ
 5 €
Mansikkamarenkia, olutmäskiä ja karamellia 

Nolla: Raparperijäätelö
Nolla: Raparperijäätelö

Nimikkoannos


PARSAA JA SAMPEA
 10 €
Paahdetut uudet perunat ja mesiangervokastike 

Ragú


MAA-ARTISOKKA 
6 €

Paahdettua maa-artisokkaa, vihreää omenaa, savustettua kirjolohenmätiä & hapanjuurivohveli 


KARITSA
 6 €
Makkara Meri-Lapin luomukaritsasta, tomaattifregolaa, varhaiskaalia & Averna-sinappia 

METSÄMANSIKKA
 5 €
Metsämansikkajäätelöä, mallasgranolaa, suolakaramellia & suolaheinää 

Nimikkoannos


VIIRIÄINEN 
8 €
Paahdettuja viiriäisenkoipia, rapeaa polentaa, pikkelöityä raparperia & rakuuna-aiolia 

Lapland Hotel Sky Ounasvaara


Kaskinaurista Sodankylästä, kuusenkerkkä”pestoa” ja sieniä (v) 6 €


Miedosti kypsennettyä rautua, kuningasrapua ja koivua 6 €


Suklaata, herkkutatti-kinuskia ja puolukkaa Napapiiriltä 5 €

Nimikkoannos


Sallan villiä poroa, mäntyistä punajuurilientä, ruskeavoi-puikulamysliä ja selleriä 8 €

WINO


Wino: Tartar, hollandaisemajoneesia ja rapeaa porkkanaa
Wino: Tartar, hollandaisemajoneesia ja rapeaa porkkanaa

Tartar, hollandaisemajoneesia ja rapeaa porkkanaa 6 €


Punakampela rillette, näkkileipää ja pikkelöityä kurkkua 5 €


Raparperia ja suklaata 6 €

Nimikkoannos


Kauden kasviksia, savustettua perunaa ja lipstikka beurre blanc (v) 8 €

Taste of Helsinki 14.–17. kesäkuuta Töölönlahden puistossa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi