Kesäkuussa Töölönlahden puistoon levittäytyvä gourmetfestivaali tarjoaa monipuolisen katsauksen helsinkiläisten ravintoloiden tarjonnasta kiinnostavilla vierailijoilla höystettynä.
Festivaali luo tänä vuonna nahkansa monella tavalla. Taste of Helsingin yhdeksästä ravintolasta ainoastaan Ragu on ollut mukana aiemmin, ja silläkin edellisestä kerrasta on vierähtänyt jo kolme vuotta.
Uusien ravintoloiden myötä myös annoksissa näkyy mukavasti vaihtelua.
"Aiempina vuosina osa ravintoloista on joutunut muokkaamaan menuaan toiston välttämiseksi, mutta tänä vuonna annoksissa on niin paljon variaatiota, ettei kenenkään tarvinnut tehdä muutoksia annoksiinsa", tapahtuman järjestäjä Barry MacNamara iloitsee.
Uudet ravintolat ovat tuoneet mukanaan uusia raaka-aineita. Fabrikin nimikkoannoksen päätähtenä on Anjou kyyhky, Ragun menussa maistellaan paahdettuja viiriäisenkoipia.
Yksi tämän vuoden trendikkäimmistä raaka-aineista on siika, jota nautitaan festivaaleilla kolmella tapaa: carpacciona, cevichenä sekä yuzumarinoituna.
Sijaintikin on aivan uusi. Festivaali siirtyy Kansalaistorilta Töölönlahden puistoon ja jättää samalla muovimarkat taakseen. Uutena valuuttana toimii mobiilisovelluksella ladattava maksukortti. Myös juomapuolelle on saatu uusia yhteistyökumppaneita.
Hinnoittelu on silti pysynyt aiempien vuosien tasolla. Suurin osa maisteluannoksista on saatavilla 5–6 eurolla. Ravintoloiden nimikkoannosten kohdalla hinnat sijoittuvat 8–13 euron välimaastoon raaka-aineesta riippuen.
Menun julkaisun yhteydessä järjestetty Taste of Helsinki Safari tarjosi hieman esimakua tulevasta. Neljä ravintolaa kattaneen kierroksen perusteella tarjonta vaikuttaa oikein lupaavalta!
Taste of Helsingin annokset
Chapter
Selleriä & seljankukkaa (v) 5 €
Puikulaperunaa, naudan sydäntä & keltuaista 6 €
Pihlajan lehtiä & raparperia 6 €
Nimikkoannos
Turskaa & vihreitä 10 €
Esperanto
’The Kushiyaki Experience’
Purjo, hapankerma, piparjuuri (v) 5 €
Sinisimpukka, musta valkosipuli, peruna 6 €
Kanannahka, pohjolan viismauste, hunaja 6 €
Nimikkoannos
Kananpojan muna, hiillostettu hollandaise, tattari, bbq lehdet (v) 11 €
Fabrik
Perinteinen ranskalainen paté, pikkeleitä ja hapanjuurileipää 6 €
Italialainen tryffelillä maustettu risottopallo (v) 5 €
Tuulihattu ’Profiterole’ vadelmilla ja kookoksella 6 €
Nimikkoannos
Anjou kyyhkyä kesän vihreillä herneillä 13 €
Garden by Olo
Yuzumarinoitua siikaa, piparjuurta ja rapeaa riisiä 6 €
Härkätatakia, seesamia ja savustettua majoneesia 6 €
Ryppylimettiä ja kuusta 5 €
Nimikkoannos
Friteerattua kukkakaalia, pikkelöityä merilevää ja misolla maustettua voi-valkoviinikastiketta (v) 8 €
Latva
Peruna-merilevävaahtoa, grillattua purjoa, karhunlaukkaa, kermaviiliä ja rapeaa viljaa (v) 5 €
Bosgårdin kartanon luomu Charolais-härkää, savustettua munavoita ja Ahlbergin tilan sinapinvihreitä 6 €
Hiillostettu tuohi-kerma-parfait, spelttiä, raparperia ja hunajaa 6 €
Nimikkoannos
Benella-siikaceviche, bataattia, basilikaa, aji amarillo chili ja samettikukka "leche de tigre" 9 €
Restaurant Nolla
RAPEA SIENIVOHVELI
Mouhijärven tryffelijuustoa ja sipulirelissiä 6 €
SIIKACARPACCIO
Vihreää romesco-kastiketta ja suolaheinävinegretteä 6 €
RAPARPERIJÄÄTELÖ
5 €
Mansikkamarenkia, olutmäskiä ja karamellia
Nimikkoannos
PARSAA JA SAMPEA
10 €
Paahdetut uudet perunat ja mesiangervokastike
Ragú
MAA-ARTISOKKA
6 €
Paahdettua maa-artisokkaa, vihreää omenaa, savustettua kirjolohenmätiä & hapanjuurivohveli
KARITSA
6 €
Makkara Meri-Lapin luomukaritsasta, tomaattifregolaa, varhaiskaalia & Averna-sinappia
METSÄMANSIKKA
5 €
Metsämansikkajäätelöä, mallasgranolaa, suolakaramellia & suolaheinää
Nimikkoannos
VIIRIÄINEN
8 €
Paahdettuja viiriäisenkoipia, rapeaa polentaa, pikkelöityä raparperia & rakuuna-aiolia
Lapland Hotel Sky Ounasvaara
Kaskinaurista Sodankylästä, kuusenkerkkä”pestoa” ja sieniä (v) 6 €
Miedosti kypsennettyä rautua, kuningasrapua ja koivua 6 €
Suklaata, herkkutatti-kinuskia ja puolukkaa Napapiiriltä 5 €
Nimikkoannos
Sallan villiä poroa, mäntyistä punajuurilientä, ruskeavoi-puikulamysliä ja selleriä 8 €
WINO
Tartar, hollandaisemajoneesia ja rapeaa porkkanaa 6 €
Punakampela rillette, näkkileipää ja pikkelöityä kurkkua 5 €
Raparperia ja suklaata 6 €
Nimikkoannos
Kauden kasviksia, savustettua perunaa ja lipstikka beurre blanc (v) 8 €
Taste of Helsinki 14.–17. kesäkuuta Töölönlahden puistossa.