Plaasamrod 18 e
- kokonainen kuha, tamarindia, chilikastiketta
Kaupungin parhaan thairavintolan etsiminen on edennyt sille asteelle, että on aika tarkastaa yksi vahvoista ennakkosuosikeista: Annankadun etnosuoran helmi, Maithai. Paikka on pieni ja sisustus näyttää pääsääntöisesti Bangkokin lentokentän matkamuistomyymälästä shopautetulta. Pöydät ovat niin lähellä toisiaan, että isoluisempi kaveri joutuu tekemään tuttavuutta väkisinkin naapurien kanssa. Maanantai-iltanakin pöytävaraus palkitsee, sillä ovi käy ja porukkaa käännytetään. Maithai löytynee Lonely planetista, sillä puolessa pöydistä puhutaan englantia. Tilaamme hyvin perinteiseltä ruokalistalta indeksiruuat; tom yam kung -katkarapukeiton sekä papaijasalaatin. Lisäksi jättikatkaraputäytteistä friteerattua vermiselliä ja vihanneksilla täytettyä mustekalaa. Alkuruokien hinnat pyörivät viiden–kuuden euron paikkeilla. Pääruoaksi kuhaa tamarindi-chilikastikeessa.
Molemmat indeksiruuat ovat heikohkoa keskitasoa. Oudosti kaikki muu onkin sitten erinomaisen herkullista. Maut ovat kautta linjan kirkkaita ja autenttisia, eikä chiliä ole säästelty. Tom yamin purkkimaisuutta on tässä seurassa vaikea ymmärtää. Vaikka Maithaita ei voi sisustuksen tai tunnelman puolesta verrata Villa Thaihin, ruokansa puolesta se kiilaa thaikkuskabassa ehdottomaan kärkeen. Myös hintataso on erittäin kohtuullinen aina viinilistaa myöten. Arki-illallinen kahdelle muutamilla bisseillä kustantaa 60 euroa. Lieneekö käsissämme kisan voittaja?
Plussat
- keskeinen sijainti
- loistavat maut
- ystävällinen palvelu
- edulliset hinnat
- näppärä viinilista
Miinukset
- ahdas
- usein täynnä
- ruokien epätasalaatuisuus
- kolkohko sisustus
- www-sivuilta puuttuvat hinnat