“Täällä on vapaammat kädet. Pystymme kikkailemaan raaka-aineilla ja tekniikoilla. Olen mieltynyt Välimeren raaka-aineisiin ja maustamiseen: tomaatteihin, valkosipuliin ja öljyihin. Suomessa on paljon hyvää, mutta kesä on ohitse kahdessa kuukaudessa”, Hans Välimäki vertaa Meccaa samassa korttelissa sijaitsevaan kahden Michelin-tähden Chez Dominiqueensa.
Mecca on voimakkaasti laajentuvien Palace Ravintoloiden lähes 400 asiakaspaikan ravintolakokonaisuus, joka sijaitsee Ilta-Sanomien entisen toimituksen kahdessa alimmassa kerroksessa. Välimäki on suunnitellut ruokalistan yhdessä G.W. Sundmansista keittiön ohjaimiin siirtyneen Marko Palovaaran kanssa.
Baarissa ja toisen kerroksen loungessa Jussi Ankkuri tiimeineen loihtii drinkkejä tuoremehuista sekä chili-, sitruunaruoho- ja inkiväärivodkista. Myös sake saa kyytiä inkivääristä. Ruokalistan virkistäjissä löytyy mm. gin aloha eli ginihyytelöä, triple sec-tonicgraniittia ja ananasvaahtoa (6,9 e).
Dj-maestro Bunuel pyörittää viikonloppuisin levyjä loungessa, jonne on luvassa myös elävää musiikkia.
Baaritiskillä tarjotaan ”katukeittiön” wokkilounasta (11-13 e), jossa valitaan kasviksista, kalasta ja lihasta. Lämpimän avokeittiön äärellä pääruoat kustantavat päivällä 12-18 e, illalla 15-24 e. Keittiön äärellä tarjotaan 20-25 ruokalajin chef’s tablea kahdeksalle illallistajalle: 100 e per nenä.
“Kesällä teemme vähän kevyempää. Syksyllä on luvassa heviä Metallicaa ja ehkä italia-japania”, Hans Välimäki kaavailee.
Ravintola Mecca, Korkeavuorenkatu 34, puhelin 13456 200. Avoinna ma-ti 11.30-24, ke-to 11.30-02, pe 11.30-03, la 13-03. Lounge avautuu klo 20.
13 kommenttia
Yhteyksia
19.6.2004 21:49
Joo, tosi Lontoolta näyttää..kroh design.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
OPP
25.6.2004 10:36
Paperilla homma vaikuttaa tosi viileälle varsinkin joo kun konseptiin on saatu ympättyä vielä Barcelona ja Lontoo. Helsinki Chic! Kylläpä kuulostaa omaperäiselle.
"sisustuksessa hohkaa London ja vaahdoissa välimeri..."
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
samuli77
29.6.2004 13:56
Oltiin taannoin isolla seurueella käymässä. Puolet raaka-aineista puuttui (meinki siis kuin Venäjällä; prameat listat mutta mitää ei saatavilla) erittäin huonoa palvelua. Pääruoka tuli 2h 15 min sen jälkeen kun oltiin istuttu pöytään. Suosittelen välttämään...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
moca
3.7.2004 11:12
Kävin myös seurueella kohkatussa Mecassa ja "Moca" voisi olla parempi nimi paikalle. Astiat maailman epäkäytännöllisimmät, viinit takan vieressä lämpeämässä, drinkkejä tuotiin pöytään tilaamatta etc. Ei oikein vakuuttanut. Ruoka ei ollut kypsää ja kahvi/avec-lista kummallinen. Kuinka moni suomalainen nauttii sherryä kahvinsa kanssa???
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
herkkusuu
7.7.2004 17:17
Stadin halvimmat pizzat.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Uffe
7.7.2004 17:18
[LAINAUS]herkkusuu kirjoitti 07.07.2004 klo 17:17:
Stadin halvimmat pizzat.[/LAINAUS]
Vastaa kommenttiinJa suurimmat!
Vastaa kommenttiin
Tattispala
12.7.2004 17:26
Ketsuppi ja sinappipurkit olivat tyhjiä!!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Mimako
14.7.2004 15:37
[LAINAUS]samuli77 kirjoitti 29.06.2004 klo 13:56:Pääruoka tuli 2h 15 min sen jälkeen kun oltiin istuttu pöytään. Suosittelen välttämään...[/LAINAUS]
Niin mäkin. Olimme ns. Mecassa eilen kahdestaan, paikka muutoin täynnä. Alkuruoat ja viini tulivat ripeästi ja olivat hyviä, mutta pääruoan saapuminen kesti 1 h 15 min. alkuruoka-astioiden poisviennin jälkeen. Kun ottaa huomioon alkuruokien pienuuden, kyseessä on MOKA. Tyhjään mahaan lipitetty viini sai mielen vain vihaiseksi, ja muissakin pöydissä oltiin nälkäisen näköisiä. Kun pastani lopulta saapui, se oli tönkkösuolattu, mutta kyllä sen sudennälkäänsä söi. Tarjoilija yritti hyvittää viivytyksen tarjoamalla ilmaisia kahveja ja vasta sitten ilmaisia jälkiruokia, mutta emme tahtoneet jäädä koko paikkaan sekunniksikaan pitempään. Hinta kahdelta hengeltä? 87,50 €
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
masasse
14.7.2004 20:18
kaikkea sattuu uusissa paikoissa, kaikki ei voi mitenkään toimia kuin rattaat heti...
ps. ehkei paikka ole perus suomalaiselle tarkoitettu ihan, vaan niille jotka hakevat uusia kokemuksia ja uutta....
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
minnise
14.7.2004 20:23
kuka muka laittaa esim. karitsaan sinappia ja ketsuppia. hei miettikää vähän - kannattais miettiä mihin paikkaan sitä ketsuppia laittelee... - jos ketsuppia tekee mieli, niin lähtekööt vaikka mäkkiin...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
tattispala
15.7.2004 17:13
[LAINAUS]minnise kirjoitti 14.07.2004 klo 20:23:
kuka muka laittaa esim. karitsaan sinappia ja ketsuppia. hei miettikää vähän - kannattais miettiä mihin paikkaan sitä ketsuppia laittelee... - jos ketsuppia tekee mieli, niin lähtekööt vaikka mäkkiin...[/LAINAUS]
Vastaa kommenttiinHEH-HEH!!Menit Minnise retkuun!Oli nimittäin puujalkavitsi.Vaikka onhan niitä sellaisiakin tosiaan,jotka laittaa ketsuppia vaikka rapujen päälle.
Vastaa kommenttiin
Miis
15.7.2004 23:59
Joo, testattu on. Ilmiselvän "muotia juuri nyt"-sisustus huvitti - oli japania, oli tummaa puuta, oli retrotapettikuviota, oli lounge ja isot sohvat. Mutta toisaalta: hienoa ja hauskaa. Ja paikalla tietenkin Ben Z.
Entä ruoka? Ihan hyvää. Listassa kivoja juttuja, mutta jos ei tykkää kalasta, valikoima aika pieni. Maku sen sijaan tavanomaista: kampela kuten kampela missä tahansa muualla. Ihmettelin myös tietynlaista konservatiivisuutta: ei maidotonta, ei vähälaktoosista... ja nykyaikana en tarjoaisi vähääkään nuorekkuutta tavoittelevassa trendiravintolassa pahinta esimerkkiä eläinten kiusaamisesta ihmistä varten: hanhenmaksaa, joka saadaan aikaiseksi tekemällä hanhi sairaaksi.
Kiittäisin laajasta kuohuviinivalikoimasta myös laseittain saatavana. On myös kiva, kun on näitä paikkoja, joissa yhdistyy ihmisten ilmoilla olo ja ulkona syöminen.
Hinnat aivan liikaa ruokaan nähden.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Mimako
16.7.2004 10:58
[LAINAUS]masasse kirjoitti 14.07.2004 klo 20:18:kaikkea sattuu uusissa paikoissa, kaikki ei voi mitenkään toimia kuin rattaat heti...[/LAINAUS]
No ei näköjään niin. Mutta premium- tai lähes premium-hintatason paikoissa homman kyllä pitäisi sujua hetkestä nolla (vähän niin kuin G.W. Sundmansissa aikoinaan sen ollessa uusi). Odotukset tuollaisiin paikkoihin mennessä ovat nimittäin ihmisillä kovat, ja pettymyksen tunne syntyy helposti pienestäkin syystä. Suuresta syystä nyt puhumattakaan...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin