Ooh baby, I like it raw!

Raakakakkujen ja raakakakkukahviloiden suosio kasvaa.

Tara Nyman työnsä äärellä Kuumassa.
Tara Nyman työnsä äärellä Kuumassa. Kuva: Pinja Landén

Kakkujen syöminen ei ole ollut enää hetkeen syntiä, vaan terveellinen nautinto. Höttökakkujen vastapainoksi syntynyt superterveellinen raakakakku teki terveystietoisen herkuttelijan päiväunesta täyttä totta: sen lisäksi että kakku on hyvää, jokainen pala on täynnä vitamiineja, entsyymeitä ja ravinteita.

Kuten moni jo taitaa tietääkin, raw cake on valmistettu kuumentamatta sellaisista raaka-aineista, joita on prosessoitu mahdollisimman vähän ja joiden kaikki arvokkaat ravinteet ovat siten tallella. Se on myös yleensä laktoositon, gluteeniton, vegaaninen ja sokeriton.    

Raakakakkutrendi lähti Jenkeistä. Muutama vuosi sitten se porhalsi kovaa vauhtia Suomeen ja on nyt vihdoin levinnyt myös Helsingin kahvilamaailmaan. Uusia raakakakkukahviloita tuntuu pompahtelevan kaupunkiin tuon tuosta, eli enää raakakakuilla herkutellakseen ei edes tarvitse osata leipoa.  

Helmikuun alussa avatun kahvila Kuuman omistaja Tara Nyman innostui raakakakuista ja -ruoasta muutama vuosi sitten, kun huomasi etteivät viljatuotteet sovi hänelle.

“Luulen, että raakakakut ovat nyt niin suosittuja siksi, että ne ovat helpommin lähestyttäviä kuin vihersmoothiet. Kakku maistuu monelle ja se on helppo tapa herkutella hyvällä omallatunnolla, käyhän raakakakku melkeinpä lounaasta. Laajemmin raakailu liittyy siihen, että yleinen kiinnostus hyvinvointia ja terveyttä kohtaan on kasvanut hurjasti viime vuosina”, Tara pohtii.

Kahvila Kuuma (Pursimiehenkatu 12) avoinna ma-pe klo 8-17, la klo 10-16.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi