Julkaisimme jo aikaisemmin listauksen ravintoloiden tarjoamista take away -kasseista, joiden avulla vapputunnelmaan pääsee helposti kotona tai vaikkapa piknikillä. Nyt ravintolarajoitusten annettua myötä juhliminen onnistuu myös ravintoloissa.
Tähän listaukseen on koottu pääkaupunkiseudun herkullisimmat vappulounaat ja -brunssit. Varaa oma pöytäsi TableOnlinesta ennen kuin on liian myöhäistä!
Esther
- Missä: Esterinportti 2B
- Milloin: 1.5. kattaukset klo 11-12.30 & 13-14.30
- Hinta: 34,90 €, lapset 13-16v. 17,50 €, 9-12v. 13 €, 3-8v. 10 €, 0-2v. 0 €
Ravintola Esther kattaa vappupäivän kunniaksi pöytään herkullisen ja maukkaan brunssin, jonka tarjonnasta jokainen löytää taatusti omat suosikkinsa. Alkuruokana nautitaan muun muassa Caesar-salaattia, pestopastasalaattia, Matjes-sillikaviaaria, katkarapu-skagenleipää, hummus-punajuuritoastia ja minicroissantteja. Lämpimien ruokien joukosta löytyy sekä perinteisiä brunssiherkkuja että uusia suosikkeja, kuten Estherin bataatti-kikhernepyöryköitä appelsiinikastikkeen kera tarjoiltuna. Brunssin makeasta osuudesta vastaavat käsintehdyt vappumunkit, kakut ja karkit.
Lisämaksusta saatavilla myös kuohuviiniä, olutta ja siideriä.
Finland Caviar
- Missä: Eteläranta 20
- Milloin: 30.4. klo 11-19 & 1.5. klo 11-19.
- Hinta: 30 €
Finland Caviarissa juhlistetaan vappua raikkaalla samppanjalla ja erinomaisella kaviaarilla. Kauppatorin kupeessa pääset nauttimaan merellisen tunnelman lisäksi hienostuneesta menusta, joka pitää sisällään lasillisen Tattinger Brut -samppanjaa, 10 grammaa Siperansammen kaviaaria ja tryffelivoi-toastia.
Trattoria Sogno
- Missä: Runeberginkatu 60
- Milloin: 30.4. klo 11-16.45 & 1.5. klo 11-16.45
- Hinta: 55 €
Trattoria Sognossa nautitaan vappuherkkuja kahden erilaisen menun voimin. Vappuaattona pöytiin katetaan grillattua polpoa ja parsaremouladea, mascarpone-tillirisottoa, vasikan entrecotea, savustettua lohta sekä mansikkapavlovaa.
Vappupäivän menuun kuuluu puolestaan alkupaloiksi vitello surf & turfia, burrataa ja kevään parsaa sekä korvasienikeittoa ja uppomunaa. Pääruokana nautitaan hiiligrillattua härän sisäfileetä, paistettua siikaa sekä Sheppard Pie -piirasta kevään kasviksista. Menun kruunaa maitosuklainen creme brulee.
Penny
- Missä: Uudenmaankatu 13
- Milloin: 30.4. klo 11-19 & 1.5. klo 11-18
- Hinta: Vappuaaton menu 95€, Vappupäivän brunssi 45€
Ravintola Penny kattaa pöydät sekä vappuaattona että vappupäivänä. Aattona nautitaan herkuista pitkän kaavan mukaan ruokalajeille valittujen viinien kera. Kolmen ruokalajin menu sisältää alkupalaksi kuorittuja rapuja, perunaa ja Nduja-majoneesia. Pääruokana nautitaan joko grillipihviä tai grillattua parsaa. Menun kruunaavat mansikat ja raparperi sekä tietenkin menun hintaan kuuluvat kuohuvat, viinit ja kahvit.
Vappupäivän brunssilla valittavana on kaksi herkullista menua, jonka jokainen voi valita makunsa - tai olonsa - mukaan. Onko valintasi kevyempi “had on easy night” vai tuhti “hangover”?
Bistro O Mat Tapiola
- Missä: Kauppakeskus Ainoa
- Milloin: 1.5. 12-18.
- Hinta: 48 €/hlö, lapset alle 13 v., lapset 4-8 v. 10 €, alle 4 v. 0 €
Bistro O Matissa juhlistetaan vappupäivää herkullisen brunssin muodossa. Brunssin aloittaa runsas alkupalapöytä, joka sisältää muun muassa valkoista parsaa, sillikaviaaria, vitello tonnatoa ja ginigraavattua lohta. Pääruoat tarjoillaan lautasannoksina ja valinnan voi tehdä kolmesta eri vaihtoehdosta; parsarisotto, kuhafile ja korvasienimuhennos tai grillattu häränfilee. Menun kruunaa valinnan mukaan joko raparperi-valkosuklaaleivos tai vaniljajäätelö mansikoiden ja karamellikastikkeen kera.
Deliroom Ukkohauki
- Missä: Kauppakeskus Niitty
- Milloin: 1.5. Kattaukset klo 11, 13 & 15.
- Hinta: 40 €/hlö, lapset 4-12 v.15 €, lapset alle 4 v. euro/ikävuosi
Deliroom Ukkohauen vappubrunssi ei jätä nälkäiseksi! Runsas alkuruokapöytä sisltää muun muassa savulohi-kapristartaria, varhaisperunasalaattia, kevätsilliä ja erilaisia salaatteja. Pääruokana nautitaan niin lohta, punaviinihärkää kuin raakamakkaroita lisukkeineen. Vappubrunssin kruunaavattietenkin munkit, sima ja vaahtokarkki-marjakermakakku.
Svensa Klubben
- Missä: Maurinkatu 6
- Milloin: 1.5. Kattaukset klo 12, 12.30, 15 & 15.30
- Hinta: 59 €/hlö, lapset 4-12 v. -50 %, alle 4 v. ilmaiseksi
Kruunuhaan tyylikkäänä ja juhlavana kohteena tunnettu Svensa Klubbenin kattaa vapun kunniaksi pöytiin maukkaan Wappulounaan.
Alkuruokana tässä menussa maistellaan talon oman kalalautasen tuotteita sekä Creme Nino -keittoa kauden tuoreesta parsasta ja herneistä. Pääruokana nautitaan valintasi mukaan joko kokonaisena paistettua häränsisäfileetä tai hiillostettua siikaa maukkaiden lisukkeiden kera. Vappupäivän arvoisen menun kruunaa raparperi-valkosuklaaleivos kahvin tai teen kera nautittuna.
Alexanderplats
- Missä: Eteläesplanadi 22
- Milloin: 1.5. Kattaukset 12-14.30, 12.30-15, 15-18 & 15.30-18.30
Eteläesplanadin helposti lähestyttävä ja rento Alexanderplats tuo vapun kunniaksi tarjolle erikoismenun, joka on saatavilla vappupäivänä neljässä eri kattauksessa. Menu tarjoillaan lautasannoksina, joten sinä voit keskittyä rentoutumiseen ja nauttimiseen. Valita voit kahdesta alkuruoasta, kahdesta pääruoasta ja jälkiruoasta. Menuvaihtoehtoja löytyy myös kasvissyöjille sekä lapsille. (Menut tarkentuvat myöhemmin)
Pontus
- Missä: Kapteeninkatu 26
- Milloin: 1.5. Kattaukset 12-15 & 15-18.
- Hinta: 55 €/hlö, lapset -50%
Pontuksen vappulounaalla vieraita kestitään kahdessa kattauksessa rennossa ja iloisessa ilmapiirissä. Neljän ruokalajin vappulounas sisältää valikoiman Pontuksen pikkupaloja, pizzalaissin, rapeaa kuhafileetä tai vasikka Saltimboccaa ja suippopaprikaa. Jälkiruoaksi nautitaan pehmistä de luxe. Eli iloa, ilmaplloja, serpentiiniä ja pehmistä - mitä muuta sitä ihminen voisi vapulta toivoa?
Ps. Pontukseen ovat tervetulleita myös lemmikit.
House of Sandwiches Brasserie
- Missä: Pakilantie 56
- Milloin: 1.5. Kattaukset klo 10.30-12.30, 13-15, 15.30-17.30
- Hinta: 38 €/ hlö, lapset 5-12 v. 15 €
House of Sandwiches Brasserie juhlistaa vappua perinteisellä brunssilla kolmen kattauksen voimin. Vapun brunssilla maistuvat kevään parhaimmat raaka-aineet parsasta mansikoihin ja kuhasta ylikypsään naudan poskeen. Lapsille on tietenkin omat herkut lihapullineen ja nakkeineen. Alkuruoat kerätään lautasille buffetpöydästä, pääruoat ja jälkiruoka tarjoillaan pöytiin lautasannoksina.
W30
- Missä: Unioninkatu 30
- Milloin: 1.5. Kattaukset 11.30 & 15.30
- Hinta: 65 € /hlö
Ranskalais-skandinaavisesta keittiöstä tunnetussa W30-ravintolassa vietetään vappua rennon, mutta tyylikkään brunssimenun siivittämänä.
Menu sisältää alkuun muun muassa tomaatti tarte tatinia, kevyesti savustettua villilohta, fenkolisalaattia ja paahdettua briossia ratatouille. Pääruoaksi valittavana on joko vasikanulkofileestä ja verimakkarasta valmistettu rulla, tryffelillä maustettua ylikypsää vasikanlapaa ja papu cassouletia tai haudutettua mallasleipävanukasta, paahdettua kukkakaalia, kukkakaalivanukasta ja voi-valkoviinikastiketta. Menun kruunaa talon oma sima, munkit ja karamellisoitu ”Baba au Rhum”.
Bistro ELO
- Missä: Mannerheimintie 109
- Milloin: 1.5. Kattaukset klo 12.30-14.30 & 15.30-17.30
- Hinta: Hinta 53 € /hlö, lapset 12 v saakka -50%
Bistro ELOn skandinaavinen keittiö on loihtinut herkullisen vappulounaan, jonka alku- ja pääruoka nautitana pöytiintarjoiltuina lautasannoksina rennon tunnelman siivittämänä.
Alkuun voit valita joko maa-artisokkakeittoa ja parsasalaattia tai vaihtoehtoisesti hiillostettua siikatartaria ja perunachipsiä. Pääruokavaihtoehtoja on kolme; grillattu flank steak, miedosti savustettu merilohi tai kukkakaalitempura. Jälkiruokapöydästä pääsee herkuttelemaan porkkanakakulla, jogurttimoussella ja raparperilla.
Plats
- Missä: Hanasaarenranta 5
- Milloin: 1.5. Kattaukset 11.30, 12, 14.30 & 15
Tänä vuonna ravintola Plats toteuttaa kolmen ruokalajin vappulounaan pöytiintarjoiltuna. Ravintola PLATSin pöytien asettelussa on huomioitu riittävät turvavälit ja normaalia huomattavasti pienemmät henkilömäärät, joten ravintolaan voi lähteä turvallisin mielin juhlistamaan vappua herkullisten ruokien siivittämänä. (Menu ja hinta tarkentuvat myöhemmin.)