Markku Niemi ravintola Pastiksesta selvitti tiensä sommelierien MM-kisoihin Antwerpeniin.
Suomen karsintakilpailun finaalissa kisapaikasta kilpailivat myös Kirsi Seppänen Ravinteli Berthasta Tampereelta ja Taneli Lehtonen Ravintola Murusta Helsingistä.
Finaalin kilpailutehtäviin kuuluivat muun muassa Gin Sour -cocktailin valmistaminen, viinien ja muiden alkoholijuomien tunnistaminen, viinin dekantointi, sopivien ruokalajien valinta erilaisille juomille sekä viinikulttuuriin liittyviin kirjallisiin kysymyksiin vastaaminen.
“Oma vahvuuteni kilpailussa oli rento esiintyminen tehtäviä tehdessä”, Niemi kommentoi suoritustaan tiedotteessa.
Tuomariston puheenjohtajana toiminut Viinitien Wine Ambassador Heidi Mäkinen piti finaalin tasoa tasaisena.
“Markun kilpailusuorituksessa korostuivat huolellinen annettujen ohjeiden noudattaminen sekä tehtävien suorittaminen annetussa ajassa”, Mäkinen arvioi.
Sommelierien MM-kilpailut järjestetään maaliskuussa Belgian Antwerpenissa. Kilpailuun osallistuvat parhaat sommelierit 62 eri maasta.
“Kansainvälisten sommelierkilpailujen taso on aina todella korkea, joten jokaisen osallistujan kannattaa valmistautua niihin huolella”, Mäkinen sanoo.