“Halusin tehdä paikan, jossa tykkään itse syödä ulkomailla. Hyvin tehtyä, hyvän makuista yksilöllistä ruokaa samalla rahalla kuin bulkkiravintolassakin”, kuvailee Hans Välimäki uuden brasseriensa, La Société du Cochonin, linjaa.
Vilkaisu ruokalistaan todistaa väitteen oikeaksi. Alkuruoat irtoavat alle kympillä ja suuri osa pääruoistakin maksaa alle 20 euroa, eikä annoksia voi perusmätöksi moittia: ribsburgeria, rauskunsiipeä, siikacevicheä. Lisäksi listalle on päätynyt Duck in the can, jossa tuoretta ankkaa viedään tölkitettynä pöytään.
“No, idea on varastettu yhdestä kanadalaisesta ravintolasta, joka tarjoili myös annoksia tölkistä. Modifioimme sitä vähän pidemmälle”, Välimäki sanoo.
La Société du Cochon, tuttavallisemmin Possukerho, luottaa kotimaisiin raaka-aineisiin sekä luomuun. Listalla on esimerkiksi lähes sata luomuviiniä.
“Käytämme paljon luomutuotteita, mutta emme halua profiloitua luomuravintolaksi.”
Brasserien avokeittiö sulkeutuu vasta tuntia ennen valomerkkiä, joten perjantaisin ja lauantaisin ruokaa saa aamukahteen asti. Pikkutuntien musiikkipuolesta huolehtii DJ.
“Letkeitä kappaleita, välillä saattaa soida ranskalainen chansonkin.”
Deejii soittaa myös sunnuntaiaamuisin Possukerhon brunssilla klo 11 alkaen.
Chez Dominiquen sisustuksen suunnitelleen Vertti Kiven kädenjälki näkyy myös Välimäen uutukaisessa. Tila on jaettu eri sarjan kalusteilla huonemaiseksi. Seinillä komeilevat fasettihiotut valkoiset kaakelit ja käsintehdyt koristelistat, katossa kipsiset kattokoristeet.
“Ne painavat 20 kiloa kappale. Millä ihmeellä ne on saatu pysymään tuolla?”
Brasserie-ravintola La Société du Cochon avautuu lokakuun lopussa. Pari viikkoa sen jälkeen katutasokin on valmis. Forumin uuteen sisäkäytävään, Gina Tricot’n kupeeseen, avautuu 550 neliön Cochon Café, joka imee 160 asiakasta.
“Tilan ei pitäisi loppua kesken, peruskuppilat kun ovat yleensä alle sata neliötä.”
Delin puolelta saa leipiä, salaattia ja take away -ruokaa. Kahvilan keittiön takaosa taas on pyhitetty omalle leipomolle, josta voi tilata niin bileruoat kuin synttärikakunkin.
“Kesällä myymme itse tehtyä jäätelöä, kuten leipomot Euroopassa perinteisesti tekevät.”
400 hengen ravintolakokonaisuus Helsingin ytimessä kuulostaa paitsi hyvältä myös kalliilta.
“Helvetin kalliilta. Olen persaukinen tämän jälkeen, mutta ei Suomessa ole aiemmin tällaista ollut.”
La Société du Cochon, Mannerheimintie 14, avaa lokakuun lopussa, Cochon Café 15.11. www.cochon.fi
14 kommenttia
Brunssinisti
19.10.2007 13:42
Huh, vihdoinkin joku uusi paikka, joka uskaltaa lähteä tarjoamaan sunnuntaibrunssia. Sattuuko kukaan tietämään sen hintaa?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
brunssimies
19.10.2007 14:49
Brunssi on paras ateria. Kunnon kankkusessa frendit megeen ja syömään pitkä aamulounas, brunssi.
Mutta mitä vittua HV selittää hinnoista? Perushintaista????? Joopa joo on kaveri vähän vieraantunut kansasta noustuaan eliittiin!
Noilla hinnoilla kahden hengen ateriasta tulee yli 100€n lasku viineineen!
Suosittelen Bar teosta ja heidän erinomaista hinnoitteluaan viinienkin suhteen, hyvä "talon" viini on 13€/PLO!!!!! ei mitään alkon karahviviiniä vaan aina joitain ihan todella maukkaita vinkkuja, punkkua ja valkkaria...
Vastaa kommenttiinhttp://www.barteos.fi/
Vastaa kommenttiin
hintaesim
19.10.2007 14:51
Pääruoat alle 20, alut alle 10= esim 19*2+9*2=56. jälkiruoat 2*7=!4 yht 70€, pullo perusviiniä 30€, alkudrinkit ja kahvit päälle= 120-130€
SIIS MITÄ UUTTA TÄSSÄ NYT ON??????
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Jortsa
21.10.2007 11:51
Mita brunssimies urpoaa. 100 euroa kahden hengen ravintola-ateriasta on kohtuu perushinta ja osittain vielapa edullinen. Tassa on kuitenkin kyse oikeasta ruoka-ravintolasta mistaan burger-mestasta.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Queenofoceans79
25.10.2007 16:09
En todellakaan voi yhtyä mielipiteeseen BarTeoksesta. Olin kuullut kyseisestä paikasta hyvää, mutta petyin pahemman kerran. Vaikka ruoka olikin edullista, se oli täysin ala-arvoista. Katkaravut kumimaisen ylikypsiä, chorizo kuivaa ja palvelu vähän niin ja näin. Harmillista...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
brunssimies
25.10.2007 16:58
Mitä Jortsa itte vikiset`??? Lue se artikkeli URPO!
"Halusin tehdä paikan, jossa tykkään itse syödä ulkomailla. Hyvin tehtyä, hyvän makuista yksilöllistä ruokaa samalla rahalla kuin bulkkiravintolassakin"
130€ kahden hengen ruoaista on ihan normi GOURMETTASOA ei perusravintola. Joka ikävä kyllä on Suomessa jo todella harvinaista löytötavaraa, antiikkia. Monista etnisistä ravintoloista saa sen kahden hengen täysaterian juomineen 60-70€ lei puoleen hintaan Hansun hinnoista! Bulkkiravintola on tietysti Välikyljysmäen omaa slangia. Kaikki muut paitsi Hansun omat mestat ovat bulkkiravintoloita ainakin jos ruokaa tarjotaan kohtuuhintaan yksityisasiakkaille ilman firman verovähennyksiä.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Stirby
29.10.2007 20:38
Sinne ei varmaan lapsia oteta mukaan, jos mennään?!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Reippa
25.11.2007 18:14
Kyseiseen ravintolaan ei tod kannata mennä vaan sen takia että se on uusi ja trendikäs! Kraanavesi maksaa erikseen (oisko ollu 2 egee), leipäkori maksaa erikseen, pääruoat on ilman lisäkkeitä jotka maksaa erikseen... ja annokset on aikas pieniä. Tosi kiva fiilis jäi kun oltiin vaimon ja sen frendien kanssa siellä pikkujouluillallisella. Odottaa saa tuntitolkulla! Meinas jo muijan käämit kärähtää.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
possumaista touhua
28.11.2007 17:59
Ihan possu paikka!!! Olimme syömässä kaverini kanssa iltapäivällä, asiakkaita yhteensä 6. Palvelu oli käsittämättömän hidasta! Neljäkymmenen minuutin kuluttua tarjoilijan ensi käynnistä tultiin ilmoittamaan, ettei liha mene laaduntarkkailusta läpi. Valitsin uuden annoksen. Vartin päästä tultiin ilmoittamaan: löytyikin lihaa, alkuperäinen tilaus onnistuu. OHO! Kaksikymmentä minuuttia tästä tulivat annokset pöytäämme, seuralaiseni annos oli kylmä. Oli ilmeisesti odottanut valmiina, kun omaani väsättiin. Eikä ruoka todellakaan ollut mitenkään erityisen maukasta. Pettymys!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
A-Siakas
5.1.2008 14:25
Kohtuullisen hyvää oli sunnuntainen aamiaisbrunssi, mutta mutta... ei kannata mennä nälkäisenä eikä yhtään köyhänä. Voileiville tässä paikassa on ladattu hintaa siihen malliin, että Strindbergin kuivat sämpylätkin alkavat tuntua edullisilta. Sisustus ravintolassa on kiva, samoin viihtyvyys, ruokakin hyvää, mutta nälkä jäi.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
ihmettelen..
5.1.2008 16:13
Kivan näköinen paikka, kodikkaasti sisustettu.. mutta se ruoka: pienet annokset, mautonta (ei todellakaan eroa ketjuravintoloiden tuotoksista) eikä edes "edullista/kohtuuhintaista". Täytyy sanoa että pettymyksen maku jäi suuhun... nälän ohessa..
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
salaatti-pate
6.1.2008 18:51
delin salaatit on varustettu tosi kilpailukykyisillä hinnoilla.. olalaa.. ja mikä parasta, salaattien koon saa päättää itse. yes, me like!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Maailman parasta leipää
7.1.2008 10:39
Oletteko maistaneet niiden leipiä? Aivan törkeen hyviä.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Pettymys
13.3.2008 21:18
Pettymys joka suhteessa, useampanakin kertana.
Vastaa kommenttiinHuono palvelu, keskinkertainen ruoka, hinta-laatu -suhde huono. Välimäki voisi lopettaakritiikkipalstansa Kauppalehdessä ja keskittyä oman juttunsa parantamiseen.
Vastaa kommenttiin