Räkan

Toast Skagen, 10 e

  • Katkarapuja, kananmunaa, tilliä, ranskankermaa
  • Merilevämätiä
  • Leipää

Wanhan Kauppahallin sekä yleisemminkin Kauppatorin nykytilanne jakaa helsinkiläisten näkemykset. Kun osan mielestä alue elää kolmen euron kebabpatongin ja poronsarviuutteen kyllästämää alennustilaa, vannovat monet Eteläsataman kulinaristisen tason nimeen. Hiljattain isobritannialainen Guardian -lehti arvosteli Wanhan Kauppahallin maailman parhaaksi kauppahalliksi. Lähinnä suitsutusta saivat liha-, kala- ja marjatarjonta.

Varakkaiden kotikokkien lisäksi tuo Helsingin vanhin kauppahalli palvelee myös lounastajia. Hallin muutamasta ravintolasta omaleimaisin on ehkä katkarapuihin erikoistunut Räkan. Tarjolla on päivästä toiseen muuttumattomana pysyvä hyvin suppea menu, jossa kymmenjalkaiset juhlivat.

Meillä käy hyvä töhö, ja nappaamme viimeiset ravintolan noin kymmenestä istumapaikasta. Nopea vilkaisu ruokalistaan riittää; seuralaiselle katkarapukeitto ja meikäläiselle Toast Skagen – tuo Ruotsin erään tunnetuimman kokin Tore Wretmanin tunnetuksi tekemä mestariluomus.
Molemmat annokset ovat kerrassaan loistavia. Keitossa yhdistyvät grönlantilaiset katkaravut sekä marseillelainen fondi hellään liittoon. Myös leipäni kantaa ryhdikkäästi loppuun saakka. Tässä vaiheessa oikeastaan harmittaa, että olen arkipäivänä ja vielä autolla liikenteessä. Kylmä olut olisi sopinut täydellisesti rinnalle. Snapsia Räkanista ei sentään saa.

Plussat

  • viehättävä miljöö
  • omaperäinen konsepti
  • ensiluokkaiset raaka-aineet
  • sydämellinen palvelu
  • järkevä hintataso

Miinukset

  • sikahintainen parkkimaksu
  • vähäinen istumatila
  • suppea ruokalista
  • tiukat aukioloajat
  • törsäykseen kannustava ympäristö

Käyttäjien arviot

Anna oma arviosi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi