Annos: Paistettua peltopyyn rintaa, kermaista calvadoskastiketta, perunaduchesse
- Hollannista tuotettua villin peltopyyn rintaa (annos saattaa sisältää hauleja). Kotimaiset peltopyyt ovat liian pieniä.
- Klassinen perunaduchesse, jossa kermaa, voita ja muskottipähkinää
- Kastike: Berneroy-calvadosta, tuoreita omenoita, itse keitettyä lintulientä, kermaa
Museokadulla, tappajamummoistaan tunnetun Töölön Viiskulmassa, on samoissa tiloissa ollut ravintolatoimintaa jo 70 vuoden ajan. Uusin yrittäjä on Ravintola Aito, kotimaisia raaka-aineita kansainvälisiin tuulahduksiin yhdistelevä ja nimensä mukaisesti koruton ja mutkaton ruokapaikka.
Tarjolla on kahden, kolmen tai viiden ruokalajin (29 e /36 e /48 e) kokonaisuuksia, jotka on helppo valita lyhyeltä mutta sitäkin houkuttelevammalta listalta. Näin syksyllä tarjolla on niin jänistä, hirveä kuin peltopyytäkin – tuota metsien herkullista pikku punkeroa. Viinilista on mukavasti laadittu, joskin melko hinnakas arki-illalliselle kortteliravintolassa. Edullisin pullo maksaa karvan alle neljä kymppiä.
Aidon ruuat ovat maukkaita ja rakkaudella tehtyjä. Liha on ensiluokkaista, kastikkeet onnistuneita. Ainoa miinus tulee perunaduchessesta, joka on melko mitätön ja suolaton. Salihenkilökunnan asenne on puolestaan kerrassaan loistavaa. Aito asettuukin palvelunsa puolesta Sundmansin Krugin ja Olon tasolle – siis kaupungin kirkkaimpaan kärkeen.
Aito yllättää positiivisesti ruuallaan ja palvelullaan. Yllättäen tämä jättää hieman vasemmalla kädellä tehdyn remontin jäljiltä olevan sisustuksen lapsipuolen asemaan. Näin hyvä ruoka ja näin ystävällinen palvelu kaipaisi hieman tyylikkäämpää sisustusta ympärilleen.
Plussat
- selkeä linja
- loistava palvelu
- herkulliset ruuat
- kohtuuhinnat
- kotoisuus
Miinukset
- halpa sisustus
- viimeistelemätön remontti
- hinnakas viinilista
- syrjäinen sijainti
- vain minimissään kahden ruokalajin menuja