-
Mitä? Klassista korkeatasoista ravintolaosaamista
-
Missä? Mechelininkadulla Töölön kirjaston vieressä
-
Kenelle? Appiukolle kunnon pihviä etsivälle
Ravintola Lehtovaara on klassikko, jonka lista on täynnä klassikoita. Ravintolaa on kuvattu lämminhenkiseksi legendaksi, jossa on laadukas palvelu ja ruokatuote. Mitä muuta ravintolalta voikaan vaatia?
Sadassa vuodessa ehtii oppia. Esimerkiksi valmistamaan "klassikkojen klassikon", sisäfilepihvi Cœur de filet Provençale 1952:n, jonka tilaa peräti 70 prosenttia ravintolan asiakkaista. Resepti on peräisin ranskalaiselta keittiömestarilta Pierre Mercieriltä, jonka Lehtovaaran silloinen omistaja Karin Loukomies oli houkutellut Helsinkiin töihin. Annos kuvaa hyvin ravintolan kokonaisuutta: klassinen ranskalainen keittiö yhdistyy suomalaiseen ravintolakulttuuriin rehdillä, mutta herkullisella tavalla.
Lehtovaara tarjoaa taatun kokemuksen, jos etsinnässä on klassinen, yksinkertainen ja perinteinen ravintolakokemus, jonka laadusta ei ole tingitty tippaakaan.