Ravintola Lehtovaara – Joko sinä olet maistanut Cœur de filet Provençale 1952:n?

Klassikkoravintola on valmistanut kuuluisan annoksensa lähes 70 vuotta tismalleen samalla tavalla.

Lehtovaaran Cœur de filet Provençale 1952 -resepti kehitettiin Helsingin olympiavuonna.
Lehtovaaran Cœur de filet Provençale 1952 -resepti kehitettiin Helsingin olympiavuonna. Kuva: Lehtovaara
  • Mitä? Klassista korkeatasoista ravintolaosaamista
  • Missä? Mechelininkadulla Töölön kirjaston vieressä
  • Kenelle? Appiukolle kunnon pihviä etsivälle

Ravintola Lehtovaara on klassikko, jonka lista on täynnä klassikoita. Ravintolaa on kuvattu lämminhenkiseksi legendaksi, jossa on laadukas palvelu ja ruokatuote. Mitä muuta ravintolalta voikaan vaatia? 

Sadassa vuodessa ehtii oppia. Esimerkiksi valmistamaan "klassikkojen klassikon", sisäfilepihvi Cœur de filet Provençale 1952:n, jonka tilaa peräti 70 prosenttia ravintolan asiakkaista. Resepti on peräisin ranskalaiselta keittiömestarilta Pierre Mercieriltä, jonka Lehtovaaran silloinen omistaja Karin Loukomies oli houkutellut Helsinkiin töihin. Annos kuvaa hyvin ravintolan kokonaisuutta: klassinen ranskalainen keittiö yhdistyy suomalaiseen ravintolakulttuuriin rehdillä, mutta herkullisella tavalla.

Lehtovaara tarjoaa taatun kokemuksen, jos etsinnässä on klassinen, yksinkertainen ja perinteinen ravintolakokemus, jonka laadusta ei ole tingitty tippaakaan.

Lehtovaaran terassi vuonna 1941
Lehtovaaran terassi vuonna 1941 Kuva: Ravintola Lehtovaara / Facebook

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi