Uskalias kolmikko on tehnyt sankariteon avaamalla yksityisen fine dining -ravintolan keskelle Royal Ravintoloiden ja Palace Kämpin verisesti taistelemaa tannerta Helsinki kymppiin. Ravintola on löydetty ilmeisen hyvin, sillä tupa oli testi-iltana aivan täynnä. Perustajien intohimo on jälkiruuissa, mistä juontaa myös paikan nimi (postres = jälkiruoka).
Rohkea valinta keittiöltä on laittaa tarjolle vain kolme erilaista menyytä – ei siis lainkaan lista-annoksia. Menyistä voi valita joko klassikon (3 ruokalajia), kompromissin (5) tai mestarien nimikon "Samuli & Vesa" (7). Vielä hauskempi veto on listalla oleva pelkistä jälkiruuista koostuva Menu Postres. Koska aika on tänään hieman kortilla, päädyn kompromissiin, jonka asiansa osaava tarjoilija heti tuunaa yhdellä ruokalajilla (hummeriravioli) vielä paremmaksi. Alkuun saapuva tomaatticoulis parmesanjäätelöllä on raikas ja mukana olevat ohranjyvät tekevät myös annoksen kokonaisrakenteesta miellyttävän. Hummeriravioliin on upotettu puolikas hummerin pyrstö ja vielä kokonainen saksi päälle, joten tavaraa on koko rahan edestä. Pääruuaksi valitsen lihavaihtoehdon, joka on syntisen hyvää, lähes lusikoitavan pehmeätä vasikanposkea valmistettuna ranskalaisen lihakeiton tapaan. Loistosetti. Ennen paikan jälkkärierikoisuuksia, täytyy väliin ängetä juustolautanen, jossa jokaiselle juustolle on oma "lisäkkeensä". Jälkiruokien tykitys alkaa (ylimääräisellä) aprikoosinektarilla koeputkessa. Tämän jälkeen hieman sitruunasorbettia, ennen grande finalea – vadelmasufleeta. Henry Johanssonia ei turhaan ole valittu vuoden hovimestariksi, sillä sufleen tarjoilussa saadaan saliin myös hieman actionia. Kohokkaan pintaan tehdään viilto, sisään kaadetaan rommilla maustettua vaniljakastiketta, jonka jälkeen "haava" suljetaan suklaamoussella. Myös menuihin sovitetut viinipaketit toimivat mainiosti. Mikäli kolmikko jatkaa samaa rataa, on Postresista täysi mahdollisuus kehittyä uusi klassikkoravintola Espan varteen.
Kiitämme
- ruokaa
- hinnoittelua
Moitimme
- arkista sisustusta
- pieniä pöytiä
8 kommenttia
moca
5.10.2006 15:01
Hinta/laatu miiiiiiiinus 100.ÄLÄ MENE!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Herkkupeppu76
31.10.2006 15:42
Parasta, mitä Helsingin ravintolaelämässä on tapahtunut pitkään aikaan! Hinta-laatusuhde täsmälleen kohdallaan, ruoat rakkaudella ja taidolla mietitty, viinit viimeisen päälle. Palvelu rentoa mutta äärettömän osaavaa. Ja ne jälkiruoat... Miinusta siitä, että pöytävaraus on nykyään tehtävä jo hyvissä ajoin.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Jason999
7.1.2007 10:06
Ei koskaan vastattu pöytävaraustiedusteluihin edes muistutuksen jälkeen. Kierrä kaukaa!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
deluxx
12.1.2007 09:50
Syömällä rahansa olisi pässyt suurempaan nautintoon,jopa 5 senttisistä.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Pettyneet
3.4.2007 19:53
Menimme tähän paikkaan suurin odotuksin, söimme tosi kalliin ateriakokonaisuuden viineineen. Osin outoja kombinaatioita, hinta-laatusuhde ei ole kohdallaan.
Vastaa kommenttiinKun ovesta tultiin sisälle, henkilökunta kyräilee tiskin takana, tulematta vieraita vastaan ja muutoin kovin vakavan oloista, ilman luontevaa palvelukäyttäytymistä. Emme mene toista kertaa.
Vastaa kommenttiin
Tyytyvainen
2.5.2007 13:45
En tiedä mitä muille kommentoijille on käynyt, mutta olen viimeisen puolen vuoden aikana syönyt kaksi kertaa Postresissa (lounas ja illallinen) ja kumpikin on ollut loistava. Palvelu erittäin ystävällistä ja osaavaa, ruoka suussasulavaa. Eikä hinta ole varsinkaan lounasaikaan ollenkaan paha! Illalla hinta on kovempi, muttei yhtä kova kuin esim. Chez Dominiquessa.
Eiku nauttimaan!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Ylimainostettu
10.8.2007 10:51
Mauton pääruoka, erittäin hidas palvelu (vaikka ravintola tyhjä), jokapäiväinen jälkiruoka, mutta kauriinsilmäinen tarjoilija lepytti hermot
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
ihastunut
27.9.2007 18:03
Koko paketti täydellinen!! Ruoka hyvää, jälkiruuat mahtavia ja palvelu hyvää!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin