Italian kauppa- ja teollisuuskamari on myöntänyt yhdessä Italian ulkoministeriön kanssa Ospitalità Italiana -sertifikaatin helsinkiläisravintola Prestolle.
Sertifikaatti voidaan myöntää erityisen ansioituneelle italialaisessa ruokakulttuurissa, laadussa ja palvelussa onnistuneelle ravintolalle, joka on parantanut Italian gastronomista kulttuuria ja käsityksiä italialaisista ravintoloista.
“Tämä on meille suuri kunnia. Menin sanattomaksi kuullessani näistä upeista uutisista. Kaikki kova työ, jonka olemme tehneet yhdessä pääkokkimme Marko Koskisen ja koko tiimimme kanssa, on tuottanut tulosta”, iloitsee ravintoloitsija Roshan Salwathura.
Presto on vasta toinen suomalaisravintola, joka täytti Ospitalità Italianan laatukriteerit. Viime syksynä tunnustuksen sai Bacco Enoteca & Pizzeria.
Eräs sertifikaatin kriteereistä on kokki, joka on osoittanut erityistä taitoa ja osaamista italialaisessa ruoanlaitossa. Menusta pitää löytyä enimmäkseen italialaisin perintein ja reseptein valmistettuja annoksia.
Preston tarjonta perustuu täysin italialaisille annoksille.
“Asiakkaidemme suosikkeja ovat erityisesti käsintehdyt pizzamme, joiden taikinaa kohotamme vähintään 48 tuntia, itsetehty raikas raviolimme paahdetulla munakoisolla ja ricotta-tuorejuustolla täytettynä sekä risotto mustilla tryffeleillä. Samoin suosiossa ovat täyteläiset juustomme, kuten burrata ja buffalo mozzarella sekä 30 kuukautta kypsytetty parmesan”, Salwathura kuvailee.
Ravintola Presto, Eteläesplanadi 14, Helsinki